Amazon's niet-zo-geheime touchscreen Echo zou deze week kunnen lanceren

Evleaks

Nou, het lijkt erop dat Amazon's touchscreen Echo toch echt is. Volgens de Wall Street Journal wordt verwacht dat het bedrijf het apparaat al dinsdag (dat is morgen) zal onthullen. Zoals de lekken van vorige week aangeven, heeft het een 7-inch scherm met een camera aan de bovenkant en een luidspreker eronder. Het zal ongeveer hetzelfde werken als de Echo vandaag, maar met een paar nieuwe functies. Een van die functies is blijkbaar de mogelijkheid om via internet te bellen. Zoals de WSJ meldt, zou het zelfs kunnen functioneren als een intercom tussen Echo-apparaten of tussen Echo-eigenaren.

Het nieuwe touchscreen Echo zou het vierde dergelijke apparaat van Amazon zijn. Er zijn twee Echo-speakers: de originele versie en de kleinere Echo Dot. Het bedrijf heeft onlangs ook de Echo Look onthuld, een camera-speakercombinatie die je modetips geeft (The Look is momenteel echter alleen beschikbaar via een uitnodiging). The Wall Street Journal meldt dat het touchscreen Echo naar verwachting meer dan $ 200 zal kosten. Ter vergelijking: de Look is $ 200, het origineel kost momenteel ongeveer $ 150 en de Dot is $ 50.Hoewel Amazon een pionier is in de categorie slimme luidsprekers, heeft het de laatste tijd te maken met wat concurrentie. Google heeft vorig jaar zijn eigen rivaal Google Home uitgebracht, terwijl Microsoft samen met Harman Kardon een Cortana-aangedreven luidspreker heeft gemaakt, genaamd Invoke. Bovendien gaan er geruchten dat Apple van plan is om zijn eigen Siri-luidspreker te onthullen op de WWDC van dit jaar.

Toch heeft Amazon een paar jaar voorsprong, met massale ondersteuning van een reeks services en applicaties van derden. Gecombineerd met voortdurende investeringen in Alexa en in AI, is Amazon klaar om in de nabije toekomst de leider van het peloton te worden. Zelfs als deze nieuwste touchscreen-echo eruitziet als een kleine kiosk in een winkelcentrum.

Aanbevolen verhalen

De Cortana-aangedreven Echo-rivaal van Harman Kardon voert Skype-gesprekken

Met de Invoke-luidspreker kunnen gebruikers ook muziek afspelen en hun slimme huis bedienen.

Android Pay kan uw gezicht gebruiken om loyaliteitsprogramma's te verifiëren

'9to5google' vond codes in de app die verwijzen naar een gezichtsherkenningsfunctie.

AirBar voegt nog een paar touchscreen-trucs toe aan de MacBook Air

De tool waarmee je het scherm van je Air kunt aanraken, kan nu knijpen om in te zoomen.