Amazon kon het lezen niet verstoren

'De grootste boekhandel op aarde', dat was onze eerste kennismaking met Amazon. Toen e-commerce nieuw was, toen mensen nog bang waren om hun creditcardgegevens online te geven, lokte Amazon hen met die slogan en goedkope boeken die aan hun deur werden bezorgd.

Het lezen van een Slate-stuk uit 1997 over hoe ad hoc het vroege Amazon-systeem twee jaar was, is bijna charmant. De vijand van die tijd in de boekenindustrie was de boekhandel met grote dozen.

Toen merkten we dat we die winkels begroeven en zelfs prezen. Borders kende een langzame dood, sloot winkel na winkel en diende faillissement aan totdat het in 2011 definitief voorgoed sloot. Barnes & Noble sluit al meer dan tien jaar ongeveer 15 winkels per jaar.Toen de tweedaagse levering van boeken te traag was, introduceerde Amazon ons bij ereaders en de onmiddellijke levering van boeken op een apparaat in je hand. In 2011 overtrof de verkoop van e-boeken op Amazon voor het eerst de verkoop van gedrukte boeken.

Het leek vijf jaar geleden dat Amazon erin was geslaagd te doen wat technologiebedrijven wilden doen: een traditionele industrie volledig ontwrichten.

Wat het niet had verwacht, is dat lezers weerstand zouden bieden. De boekwinkels die nog over zijn, hebben hun verkoop sinds 2015 in een vrij gestaag tempo zien stijgen. De verkoop van e-boeken keldert en daalde in 2016 met bijna 19% in de Verenigde Staten.

Ondanks het succes van Amazon bij het afbreken van de detailhandel, is gebleken dat het de manier waarop mensen omgaan met boeken niet kan veranderen. Rond de tijd van deze opleving hoorden we van het plan van Amazon om honderden boekwinkels te openen.

Zoals elk gewiekst bedrijf, tech of niet, volgt Amazon de eisen van de markt en de markt bestaat uit mensen, mensen die echte boeken in hun handen willen houden, die door hun pagina's willen bladeren terwijl ze voor ze winkelen, en omringd willen worden door andere mensen wanneer ze het doen. Want hoe eenzaam lezen ook kan zijn, lezers zijn een gemeenschap.

Als Amazon even stilstaat om na te gaan in hoeverre het door lezers is gevormd in plaats van andersom, zou het zien dat zijn verkoopkansen het grootst zijn, niet in het land van bestaande Amazon- en boekwinkelklanten.

De sluiting van boekwinkels heeft in heel Amerika boekwoestijnen achtergelaten, die, zoals bij alle maatschappelijke problemen, de armen onevenredig treffen. De nieuwste boekwinkel van Amazon is vandaag geopend in het glanzende Time Warner Center in New York, een tempel voor het kapitalisme. Er is geen tekort aan boekwinkels in Manhattan, maar de buitenwijken zijn een ander verhaal. Queens, het grootste stadsdeel van New York en de meest etnisch diverse plek op aarde, heeft slechts één boekhandel, de uitstekende maar zeer kleine Astoria Bookshop. En de Bronx verloor een paar maanden geleden zijn laatste boekwinkel, een Barnes & Noble.

Organisatoren van de gemeenschap komen tussenbeide met The Queens Bookshop Initiative dat net zijn doel heeft bereikt om ruimte en financiering voor een winkel te bemachtigen, en The Lit Bar probeert hetzelfde te doen in de Bronx. Als een groot voorstander van onafhankelijke boekhandels wil ik dat deze initiatieven slagen en dat er meer zoals hen zijn. Maar als een persoon wiens leven is gevormd door een liefde voor lezen, wil ik dat er zoveel mogelijk boekwinkels zijn en dat betekent een zakelijke boekhandel naast de gemeenschapsboekwinkels.

Als Amazon wil doen wat het beste voor zichzelf is, zal het een stap zetten die ook het beste is voor de lezers en boekwinkels openen in de arme en arbeiderswijken die zonder hen zijn verhuurd.

Aanbevolen verhalen

Bedien uw Dish Hopper DVR via Amazon Alexa

Zodra je het hebt ingesteld, kun je Alexa vragen om inhoud te navigeren, af te spelen, te pauzeren, vooruit te spoelen, terug te spoelen en te zoeken op basis van kanaal, titel, acteur of genre.

Offline lezen wordt beter in Chrome op Android

Gemakkelijkere en intuïtievere offline leesopties, evenals prestatieverbeteringen, bugfixes en downloadbeheer in de nieuwste versie van Chrome.

3 industrieën die technologie in 2017 zal verstoren

Ondernemers zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën voor bedrijven die the next big thing zullen worden, het bedrijf dat een hele industrie ontwricht en levens verandert....