Amazon Drive stopt met het aanbieden van onbeperkte opslag

Amazon Drive is de oplossing van Amazon om veilige cloudopslag aan te bieden voor al je bestanden en ze toegankelijk te maken op elk van de apparaten die je bezit. Als je Prime-lid bent of een Kindle Fire hebt, biedt Amazon gratis en onbeperkte foto-opslag. Tot gisteren kon je ook betalen voor een abonnement voor onbeperkte opslag, maar dat is niet langer het geval.

De veelgestelde vragen over Amazon Drive hebben een update ontvangen om aan te geven dat Amazon niet langer onbeperkte opslagabonnementen aanbiedt. Vanaf vandaag worden er twee opslagplannen aangeboden: 100 GB voor $ 11,99 per jaar en 1 TB voor $ 59,99 per jaar. Elke extra terabyte aan opslagruimte kost $ 59,99 extra tot een maximum van 30 TB.Om dit in context te plaatsen: gisteren kostte het gebruik van 30 TB aan opslagruimte op Amazon Drive $ 59,99 per jaar. Vandaag kost het u $ 1.799,70 per jaar. Het is zeer onwaarschijnlijk dat een Amazon Drive-abonnee ooit in de buurt van 30 TB aan opgeslagen bestanden zal komen, gezien de beperkingen die Amazon heeft ingesteld voor deze 'privégebruik'-accounts. Ik ben er echter zeker van dat velen de opslaglimiet van 1 TB zullen naderen of al voorbij zijn, wat de kosten verdubbelt om nog eens 1 TB aan ruimte te kopen en de service te blijven gebruiken.

Verwant

  • De beste externe harde schijven van 2017De beste externe harde schijven van 2017

Voor bestaande Drive-abonnees is er een belangrijke eigenaardigheid voor automatisch verlengen om op te letten. Wanneer je abonnement afloopt, als je automatische verlenging hebt ingeschakeld en er minder dan 1 TB aan gegevens is opgeslagen, zal Amazon je account verlengen op het niveau van 1 TB voor $ 59,99. Dit gebeurt zelfs als u minder dan 100 GB hebt opgeslagen, wat betekent dat u slechts $ 11,99 zou kunnen/moeten betalen. De beste manier om dat te voorkomen, is door naar de pagina Opslag beheren te gaan, te controleren hoeveel gegevens u gebruikt en te overwegen automatisch verlengen uit te schakelen of ervoor te zorgen dat uw abonnement is ingesteld op het niveau van 100 GB.

Als u zich aanmeldt voor Amazon Drive, krijgt u 5 GB gratis opslagruimte en Prime-leden blijven gratis en onbeperkte foto-opslag ontvangen. Als u deze wijziging van de opslaglimieten niet leuk vindt, biedt Amazon een respijtperiode van 180 dagen zodra een opslagabonnement verloopt, zodat u kunt beslissen wat u met uw gegevens doet.

Aanbevolen verhalen

Apple HomePod vs. Amazon Echo vs. Google Home: Smart Speaker Showdown

Met HomePod plaatst Apple Siri in een luidspreker om het op te nemen tegen de Amazon Echo en Google Home. Laten we eens kijken hoe ze het tegen elkaar opnemen.

Apple stopt met het weergeven van 32-bits iOS-apps in je zoekresultaten

Apple duwt iOS-ontwikkelaars naar 64-bits territorium door 32-bits apps uit zoekopdrachten te verwijderen.

AT&T biedt onbeperkte data, DirecTV nu voor $ 70 per maand

Je kunt DirecTV nu toevoegen aan een onbeperkt mobiel abonnement van AT&T voor slechts $ 10 extra per maand, in plaats van de $ 35 die het alleen zou kosten.

Kijk hoe een AI zichzelf leert rijden in 'GTA V' op Twitch

Een programmeur streamt een AI die zichzelf leert rijden in 'GTA V.' Het gaat ongeveer zo goed als je zou denken.

Het Snap IPO-dossier: binnen het grootste technische aanbod van 2017

Alles wat je moet weten over het aanstaande beursaanbod van Snap Inc., inclusief gebruikersaantallen, financiën, machtsstructuur, willekeurige feiten en Snap's plannen voor Spectacles en meer.