Amazon biedt 'Lex' chatbotplatform aan ontwikkelaars

Makers van smartphone-apps en andere software hebben nu toegang tot de taalverwerkingsmogelijkheden van Amazon's Alexa-stemassistent, waardoor ze kunnen profiteren van alles wat Alexa heeft geleerd na jarenlang met klanten te hebben gepraat via Amazon's eigen apparaten en software.

Amazon noemt zijn nieuwe spraakherkenningsservice Lex. In bètatests sinds afgelopen herfst is Lex nu beschikbaar voor ontwikkelaars die voicechat-functies in hun producten willen inbouwen, meldt Reuters. Het is gebaseerd op de automatische spraakherkenning en het begrijpen van natuurlijke taal die alles al aandrijft, van de Echo tot de Fire TV Stick met Alexa Voice Remote, om nog maar te zwijgen van een groeiende lijst met apparaten van derden.Er is veel vraag naar chatbots van het soort dat Lex zal aansturen bij bedrijven die meer mogelijkheden willen om hun producten en diensten onder de aandacht van de consument te brengen. Microsoft heeft al een eigen chatbot-ecosysteem voor Skype en Facebook heeft onlangs meer botfuncties aan zijn Messenger-app toegevoegd, waaronder de mogelijkheid voor bedrijven als Delivery.com om gesprekken te analyseren op aanwijzingen dat je misschien honger hebt en de bot voorstelt om eten te bestellen.

Amazon is al een belangrijke speler in de cloud computing-industrie en biedt bedrijven pay-as-you-go toegang tot opslag- en verwerkingsservers. Lex zal hetzelfde model volgen, waarbij ontwikkelaars minder dan één cent betalen voor elk spraak- of tekstverwerkingsverzoek. Amazon voorziet verschillende gebruiksscenario's, van een geautomatiseerde klantenservicemedewerker tot een bot die aangesloten thuisapparaten kan bedienen.

Verwant

  • Amazon biedt Echo's spraakherkenningstechnologie aan ontwikkelaars Amazon biedt Echo's stemherkenningstechnologie aan ontwikkelaars

Lex maakt het niet alleen gemakkelijker voor ontwikkelaars om chatbots te maken, maar biedt Amazon ook een gemakkelijke manier om meer gegevens te verzamelen om zijn algoritmen te trainen.

'Het leuke van dit als een service in de cloud te laten draaien in plaats van in je eigen datacenter of op je eigen desktop, is dat we Lex continu beter kunnen maken door de miljoenen klanten die het gebruiken', vertelt Amazon CTO Werner Vogels. Reuters.

De uitrol van Lex volgt op de aankondiging van Amazon vorige week dat het ook externe ontwikkelaars de spraakherkenningshardware en -software zal aanbieden die in de Echo worden gebruikt. De kit bevat een cirkelvormige array van 7 microfoons, beamforming-technologie en spraakverwerkingssoftware.

Aanbevolen verhalen

Samsung en Amazon gaan Dolby Vision HDR tegen met HDR10+

HDR10+ gebruikt vergelijkbare technologie als Dolby Vision om films eruit te laten zien zoals de makers het bedoeld hebben.

Amazon biedt Echo's spraakherkenningstechnologie aan ontwikkelaars

Amazon biedt nu de spraakherkenningshardware en -software van de Echo aan externe apparaatfabrikanten in een poging het bereik van Alexa te vergroten.

Het bouwen van je eigen chatbot is een stuk eenvoudiger dan je zou verwachten

Met Dexter kun je een bot bouwen die zo eenvoudig of zo complex is als je wilt, en het is supereenvoudig om te beginnen.

Het platform voor het delen van ritten van Google breidt zich uit buiten de Bay Area

Waze Rider zal naar verwachting de komende maanden in verschillende Amerikaanse steden worden gelanceerd.