Als Elon Musk zijn fouten kan toegeven, dan kan jij dat ook

Tesla hield gisteren zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering in het Computer History Museum in Mountain View, Californië.

Mede-oprichter en CEO Elon Musk betrad het podium om een ​​presentatie te geven over de toestand van het bedrijf en wat hij in de toekomst hoopt te bereiken door de ontwikkeling van het zonnedakgedeelte van het bedrijf en de uitbreiding van Tesla's aanwezigheid in de detailhandel. Om een ​​idee te krijgen van de schaal die Musk in gedachten heeft, heeft hij een oog op het openen van één winkel voor elk half miljoen mensen.

Dit jaar zei hij dat het bedrijf ernaar streeft het aantal beschikbare Tesla-superchargers over de hele wereld te verdubbelen en dat aantal het volgende jaar mogelijk opnieuw te verdubbelen. Eind 2017 zijn er plannen om er meer dan 10.000 te hebben.Gerelateerd: 19 rare dingen die we hebben geleerd over Elon Musk

Hij benadrukte ook enkele nieuwe producten aan de horizon. Het prototype van de semi-vrachtwagen zal in september worden onthuld en het Model Y-voertuig zal ook in 2017 worden uitgerold. Toen hij sprak over de ontwikkeling van de vorige modellen, gaf hij toe dat hij, hoewel hij enthousiast was over het Model Y, hoopte vermijd misstappen met dit voertuig waarvan hij dacht dat ze in het verleden waren gemaakt.

Er is enige kritiek geweest dat we het een soort van zouden moeten doen afgeleid van het Model 3-platform. Maar ik denk dat we eigenlijk een fout hebben gemaakt door te proberen de Model X af te leiden van het Model S-platform dat Musk heeft uitgelegd. Het zou beter zijn geweest om een ​​SUV te ontwerpen zoals een SUV zou moeten worden ontworpen. Ontwerp een sedan zoals een sedan moet worden ontworpen. Anders probeer je gewoon iets in te halen dat nergens op slaat.

Gerelateerd: De belangrijkste eigenschappen van Elon Musk, Mark Zuckerberg en Meg Whitman

Tegen het einde van juli zei Musk dat een Model 3-configurator - de opties die bestuurders hebben om hun voertuig aan te passen - live zou gaan. Hij merkte op dat er bij eerdere modellen ook op dat vlak misrekeningen werden gemaakt. Hij zei dat de grootste fout die het bedrijf met de Model X maakte, was om de klant meteen te veel opties te bieden.

Teruggaand naar de lancering van de Model S, had deze bij de start van de productie slechts één configuratie. Het had één configuratie omdat dat alles was wat we konden doen, niet omdat we echt slim waren, legde Musk uit. Dan Model X -- extraordinaire overmoed. Het is echt een geweldig product, maar er zitten veel te veel coole dingen in die eigenlijk met versie 2, versie 3 hadden moeten worden ingevoerd. Dat zou de verstandige manier zijn geweest om het te doen. We werden overmoedig en creëerden iets geweldigs dat waarschijnlijk nooit meer zal worden gemaakt. En dat zou misschien niet zo moeten zijn.

Gerelateerd: Elon Musk stuurt 2 rijke individuen naar de maan

Met die lessen in het achterhoofd, zullen er veel minder keuzes zijn voor het binnenkort te verschijnen Model 3. Musk zei in het begin dat het vooral gaat om het selecteren van welke kleur en welke maat wielen je verkiest.

Als een man wiens dagelijkse baan het ontwikkelen van een wereldwijd hogesnelheidslaadnetwerk omvat, herbruikbare raketten de ruimte in stuurt, de verkeersproblemen van de wereld oplost en mensen met machines verbindt, kan toegeven dat hij ongelijk had en vooruit kan, kunnen we allemaal toegeven en leren van onze fouten als goed.

Nina Zipkin

Nina Zipkin is een stafschrijver bij Entrepreneur.com. Ze behandelt regelmatig trends op het gebied van media, technologie, startups, cultuur en werkplekken.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Tweets worden officiële presidentiële records als de Covfefe-wet wordt aangenomen

Vertegenwoordiger van de VS introduceert de 'Covfefe'-wet om de vereisten voor het bijhouden van presidentiële documenten uit te breiden

4 manieren waarop kleine bedrijven marketing kunnen beheersen

Laat uw faalangst u er niet van weerhouden uw kleine onderneming te starten.

De belangrijkste eigenschappen van Elon Musk, Mark Zuckerberg en Meg Whitman

Wat onderscheidt deze leiders van de rest? IBM's Watson heeft wat gegraven.

Elon Musk plaagt Tesla Semi Truck, Pickup

Elon Musk, CEO van Tesla, zei dat de semi-vrachtwagen in september zal worden onthuld, terwijl de pick-up binnen 18 tot 24 maanden klaar zal zijn.