Alles wat u moet weten over de profielwisselaar van Google Chrome

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 1

Je hebt misschien gemerkt dat er een nieuwe knop is toegevoegd in de rechterbovenhoek van de Chrome-webbrowser. Dit is het nieuwe avatar-profielbeheersysteem, dat een aantal coole functionaliteit toevoegt die u misschien handig vindt.

Wat is het profielbeheersysteem? Hiermee kunt u verschillende Chrome-profielen tegelijkertijd gebruiken, waardoor u verschillende bladwijzers kunt gebruiken, afzonderlijke extensies, plug-ins en al het andere kunt gebruiken dat u eraan kunt toewijzen.alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 2

Dus, ongeacht uw browsegewoonten, kunt u met deze switcher afzonderlijke, afzonderlijke profielen binnen uw Chrome-installatie behouden. Het beste van alles is dat je elk profiel naast de andere kunt gebruiken, dus als je het gevoel hebt dat dingen op het werk een beetje saai worden en je toegang wilt tot je leuke dingen, kun je eenvoudig overschakelen naar je andere profiel en het saaie verlaten , werkprofiel draait op de achtergrond!

Instellen en gebruiken

De profielwisselaar is toegankelijk door op de naamknop te klikken, zoals te zien is in de volgende schermafbeelding.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 3

Ongeacht of u Chrome voor OS X of Windows (of een andere smaak helemaal) gebruikt, het proces voor het gebruik van de switcher is hetzelfde. U ziet een kleine knop in de rechterbovenhoek van uw browser, die waarschijnlijk uw naam zal hebben, zoals hier te zien is in de Windows-versie.

Let op: als je Chrome niet met een Google-account gebruikt of het nog niet hebt ingesteld, moet je op het pictogram voor kleine mensen klikken.

alles-wat-je-moet-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 5

Hoe dan ook, zodra uw account is ingesteld of u bent ingelogd, zou u de naam van het account moeten zien. Dus de vraag is dan, wat kun je vanaf hier doen?

Accounts en personalisatie toevoegen

Ervan uitgaande dat je helemaal klaar bent om te gaan, klik je op de knop met je naam erop en een zogenaamd nieuw avatarbeheersysteem verschijnt.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 6

Zo ziet het eruit in Windows.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 7

Als u op persoon wisselen klikt, krijgt u een profielkiezerpaneel te zien. De twee panelen zijn praktisch identiek, behalve in onze Windows-versie verschijnt het met een vergrendeloptie, waarvoor u het wachtwoord van uw Google-account moet invoeren om het te ontgrendelen.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 8

Vanaf hier is het echter vrij eenvoudig en duidelijk te gebruiken.

De instellingen voor personen

Profielen worden beheerd met een gedeelte met de toepasselijke titel Personen in de Chrome-instellingen. Van hieruit kunt u uw bestaande profielen beheren, nieuwe toevoegen, oude verwijderen en bladwijzers en instellingen importeren.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 9

Laten we een persoon toevoegen om te illustreren hoe dit werkt. Als u geen ander account heeft om toe te voegen, kunt u dit gedeelte overslaan. Ga anders door en klik op de knop Persoon toevoegen....

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 10

Geef jezelf een naam en kies een avatar, klik vervolgens op Toevoegen en je wordt gevraagd om in te loggen op een ander Google-account. Van daaruit wordt dat profiel aan dat specifieke account gekoppeld.

U kunt ook het vakje aanvinken om websites te beheren en te bekijken vanuit een bestaand Google-account. Hierdoor wordt een gecontroleerd account aangemaakt, wat betekent dat de gebruiker alleen websites kan bekijken die u selecteert. U kunt dit account onder toezicht beheren door naar www.chrome.com/manage te gaan.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 11

Onze sectie Mensen toont ons nieuwe profiel.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 12

U kunt vermoedelijk zoveel profielen toevoegen als u wilt, zodat u, uw partner, kinderen en iedereen die dezelfde computer gebruikt allemaal hun eigen Chrome-profielen kunnen hebben. Het is duidelijk dat het delen van dezelfde browser op hetzelfde systeemgebruikersprofiel waarschijnlijk een beetje onverstandig is. Normaal gesproken zou iedereen zijn eigen systeemgebruikersprofiel moeten hebben op elke gedeelde computer, maar dat gezegd hebbende, dat zou kunnen als je dat zou willen.

Plezier ermee

Naast het kiezen van leuke avatars om je profielen te vertegenwoordigen, kun je ook een beetje plezier hebben met de titelbalkknop. Normaal gesproken zou je gewoon je naam kunnen gebruiken, wat volkomen redelijk is, maar je kunt ook emoticons en emoji gebruiken.

In dit artikel hebben we je de ins en outs van emoji laten zien. Als u uw profielnaam wilt wijzigen in een andere naam of in emoticons of emoji's, moet u de instellingen van Chrome openen, het profiel onder Mensen kiezen en op Bewerken klikken...

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 13

Het veranderen in een emoticon is net zo eenvoudig als het typen, bijvoorbeeld als je wilt dat het een schouderophalen is ¯\_(ツ)_/¯ of gewoon een simpele glimlach :-), of een andere favoriet.

Om emoji te gebruiken, moet je eerst toegang hebben tot de emoji-tekens. Gebruik op OS X 10.9 of hoger de toetsenbordcombinatie Command + Control + Space en op 10.7 en 10.8, gebruik Command + Option + T. In het volgende voorbeeld veranderen we onze naam in paarse duivel + panda + hamburger, en dan klik op Opslaan.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 14

Kijk nu, onze profielnaam wordt weergegeven door emoji op de titelbalkknop. Je kunt een of zoveel tekens gebruiken als je wilt, hoewel het na een tijdje een beetje druk kan worden.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 15

Om hetzelfde te doen op Windows (8.x en hoger), opent u opnieuw uw Chrome-instellingen, kiest u het profiel onder mensen, klikt u op Bewerken ... en opent u vervolgens het emoji-aanraaktoetsenbord. Klik hiervoor op het aanraaktoetsenbordpictogram op de taakbalk.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 16

Als u dit pictogram niet ziet, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en kiest u Werkbalken -> Touch-toetsenbord. Met het emoji-aanraaktoetsenbord nu op het scherm, kun je je naam verwijderen en je nieuwe karakters kiezen.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 17

Als u klaar bent, klikt u op Opslaan en wordt uw nieuwe emoji-naam opnieuw weergegeven op de titelbalkknop.

Profielbeheer aanpassen en uitschakelen

Dus je begrijpt deze functie, maar bent gewoon tegen het bestaan ​​van deze knop en wilt deze verwijderen, of je haat het om je naam te gebruiken en wilt je profielavatar weergeven. Zoek niet verder dan chrome://flags.

Op de vlaggenpagina in Chrome kunt u zogenaamde experimentele functies in- of uitschakelen, maar een waarschuwing: u moet deze pagina altijd met zorg gebruiken. De instellingen die we u gaan laten zien, hebben betrekking op de functies die we in dit artikel hebben besproken. Alle andere wijzigingen die u aanbrengt, zijn geheel aan u en worden op eigen risico uitgevoerd.

Open de vlaggenpagina door chrome://flags in de locatiebalk van uw browser te typen.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 18

De eenvoudigste manier om de instellingen te vinden die u wilt aanpassen, is door een zoekopdracht uit te voeren, namelijk Command + F op OS X en CTRL + F op Windows, en typ vervolgens profile man en dat is voldoende om de resultaten te beperken tot degene die we willen.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 19

De eerste optie is om het profielbeheersysteem in of uit te schakelen. Als u de enige bent die de computer gebruikt en u absoluut wilt dat de knop of avatar weg is, stelt u deze optie in (nieuw profielbeheersysteem) en schakelt u het nieuwe avatarmenu in naar Uitgeschakeld.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 20

Let op, dit schakelt het systeem niet volledig uit. Als je een persoon toevoegt vanuit het menu Instellingen, of als je al meerdere profielen hebt ingesteld, verandert de knop in de avatar van het profiel, en hoewel je je profielen niet kunt beheren vanuit het resulterende menu, kun je nog steeds schakelen , dus u moet beide opties uitschakelen en slechts één of geen profielen hebben.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 21

Als je meerdere profielen hebt, is er geen manier om ooit volledig van dit avatarsysteem af te komen, maar nogmaals, als je meerdere profielen hebt, heb je een manier nodig om er snel tussen te schakelen. De resterende optie voor snelle gebruikerswisselingen past alleen maar aan hoe het nieuwe avatarsysteem werkt door andere accounts uit het nieuwe avatarmenu te verwijderen.

alles-wat-je-moet-te-weten-over-google-chrome-en-8217;s-profile-switcher foto 22

Samengevat, om het profielmenusysteem te laten verdwijnen, of het nu een avatar of een knop is, moet u slechts één profiel hebben en de eerste (nieuw profielbeheersysteem inschakelen) en laatste (nieuw avatarmenu inschakelen) opties uitschakelen zoals eerder getoond .

Als je meerdere profielen hebt en je wilt het oude avatar-menusysteem gebruiken, dan moet je op zijn minst de nieuwe avatar-menuoptie in chrome://flags uitschakelen.

Het profielbeheersysteem in Chrome is vrij eenvoudig en een goede optie, bijvoorbeeld als u één profiel wilt hebben waarbij u bepaalde extensies moet uitschakelen, of als u afzonderlijke sets bladwijzers wilt behouden, specifieke apps of een combinatie daarvan wilt gebruiken, dan is Chrome profielsysteem maakt het eenvoudig om dat te doen.

Laten we nu van u horen, we verwelkomen uw opmerkingen, zoals hoe u deze functie persoonlijk en professioneel gebruikt. Geef uw mening op ons discussieforum en laat ons weten wat u ervan vindt.

Meer verhalen

Hoe voeg ik een nieuwe rij in Excel in via het toetsenbord?

Als je een toetsenbord-ninja bent, dan haat je het om om welke reden dan ook je handen van het toetsenbord te moeten halen, tenzij er geen andere optie is. De SuperUser Q&A-post van vandaag biedt meerdere manieren om een ​​gefrustreerde lezer te helpen zijn handen op het toetsenbord te houden tijdens het gebruik van Microsoft Excel.

Geek Trivia: Opera heeft ooit een editie van hun browser uitgebracht waardoor MSN.com werd geschreven door?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Wat is het Launchpad van OS X en hoe werkt het?

Als OS X nieuw voor je is, of zelfs als je dat niet bent en je bent gewoon gewend om alles in het Dock vast te pinnen, heb je je misschien afgevraagd wat Launchpad is, wat het doet en hoe je het moet gebruiken.

Het knipprogramma in Windows gebruiken om screenshots te maken

Er zijn veel tools om schermafbeeldingen te maken in Windows. Het is echter niet nodig om voor dit doel een applicatie van derden te installeren. Met het Knipprogramma, dat bij Windows Vista en later wordt geleverd, kunt u verschillende soorten schermafbeeldingen maken en deze bewerken en van aantekeningen voorzien.

Geek Trivia: Een van 's werelds meest populaire gecultiveerde vruchten, wordt alleen deze vrucht niet aan een boom gekweekt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe oude Facebook-vriendschapsverzoeken te verwijderen

Als je al jaren een Facebook-account hebt, heb je misschien heel wat vriendschapsverzoeken gestuurd toen je je account voor het eerst opende. Niet al die verzoeken werden waarschijnlijk beantwoord. Dat is goed, want u kunt uw lopende verzoeken doornemen en verwijderen.

Vind en geniet sneller van Netflix-content met Flix Plus

Als je veel Netflix kijkt, biedt Flix Plus een echt Zwitsers zakmes van verbeteringen aan de hele browse- en kijkervaring. Lees verder terwijl we de talloze redenen benadrukken waarom het dwaas is om Netflix zonder te kijken.

Hoe JPG-artefacten en lelijke beeldvervorming van foto's te verwijderen

JPG-vervorming, tegels en artefacten kunnen een verder geweldige afbeelding verpesten. Hoewel geen enkele techniek echt kan herstellen en een afbeelding kan maken, is hier een How-to Geek-tip over het verwijderen en repareren van JPG-vervorming en artefacten in een paar eenvoudige stappen.

Raak niet buitengesloten bij het gebruik van twee-factorenauthenticatie: 5 herstelmethoden om in te stellen

Twee-factor-authenticatie beveiligt uw accounts met een extra authenticatiemethode, vaak een in de tijd beperkte code die wordt gegenereerd door een mobiele app. Maar wat gebeurt er als u uw telefoon verliest of reset en de codes niet kunt genereren?

Hoe u de batterijduur van uw Windows-laptop kunt verlengen

We fixeren ons vaak op de batterijduur van smartphones, maar de meeste laptops hebben nog steeds niet de hele dag batterijduur. In plaats van altijd uw laptop aan een stopcontact vast te maken, zijn hier enkele manieren om meer leven uit de batterij van uw laptop te halen.