Schakel het algemene menu (AppMenu) uit in Ubuntu 11.04 en 11.10

uitschakelen-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 1

Vanaf Ubuntu 11.04 is een nieuwe functie toegevoegd, het Global Menu genaamd, een gemeenschappelijke menubalk die door alle applicaties wordt gedeeld (hierboven weergegeven). De meesten van ons zijn eraan gewend dat elk toepassingsvenster zijn eigen menubalk heeft.

Het algemene menu is beschikbaar op het bovenpaneel van het Unity-bureaublad, ongeacht waar het toepassingsvenster zich bevindt. Als het formaat van een toepassingsvenster in de rechterbenedenhoek van uw scherm is aangepast om klein te zijn, bevindt de menubalk voor die toepassing zich nog steeds in het bovenpaneel. Dit kan verwarrend en ongemakkelijk zijn als u er niet aan gewend bent. Als u het nieuwe algemene menu niet leuk vindt en de menubalken terug wilt verplaatsen naar elk respectievelijk toepassingsvenster, laten we u zien hoe u het algemene menu kunt uitschakelen.Druk op Ctrl + Alt + T om een ​​Terminal-venster te openen. Typ de volgende opdracht bij de prompt en druk op Enter.

sudo apt-get autoremove appmenu-gtk appmenu-gtk3 appmenu-qt

OPMERKING: u kunt de opdracht ook kopiëren en plakken bij de prompt. Om tekst bij de prompt te plakken, klikt u met de rechtermuisknop op het Terminal-venster en selecteert u Plakken in het pop-upmenu.

schakel-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 2

De huidige status van uw systeem wordt gelezen en er wordt een bericht weergegeven dat u vertelt welke pakketten zullen worden verwijderd en hoeveel schijfruimte zal worden vrijgemaakt met deze actie. Wanneer u wordt gevraagd of u wilt doorgaan, typt u Y (zonder de aanhalingstekens) en drukt u op Enter.

schakel-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 3

Er worden drie pakketten verwijderd en u keert terug naar de prompt. Om het Terminal-venster te sluiten, typt u exit (opnieuw, zonder de aanhalingstekens) en drukt u op Enter.

schakel-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 4

U hoeft niet opnieuw op te starten om de wijzigingen door te voeren. Sluit eenvoudig alle geopende toepassingsvensters en open de toepassingen opnieuw. De menubalk van elke applicatie zou nu in zijn eigen applicatievenster moeten staan. Als dit niet het geval is, logt u uit of start u uw computer opnieuw op.

schakel-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 5

Als u de functie Globaal menu verwijdert, wordt deze niet uit Firefox-vensters verwijderd. Om dit te doen, moet u de integratie-add-on Global Menu Bar in Firefox uitschakelen. Selecteer hiervoor Add-ons in het menu Extra in Firefox.

schakel-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 6

De Add-onsmanager wordt geopend op een nieuw tabblad. Klik op het tabblad Extensies (met het puzzelstukje-pictogram) om de lijst met momenteel geïnstalleerde extensies te zien.

uitschakelen-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 7

Klik op de knop Uitschakelen voor de integratie-extensie Global Menu Bar.

schakel-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 8

U moet Firefox opnieuw starten om deze wijziging door te voeren. Klik op de link Nu opnieuw opstarten.

schakel-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 9

Wanneer Firefox opnieuw wordt opgestart, bevindt de menubalk zich zoals gewoonlijk in het Firefox-venster, onder de titelbalk.

schakel-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 10

Als u het algemene menu terug wilt, kunt u het inschakelen met de volgende opdracht in een Terminal-venster, net zoals u de opdracht hebt uitgevoerd om het uit te schakelen.

sudo apt-get install appmenu-gtk appmenu-gtk3 appmenu-qt

uitschakelen-het-algemene-menu-appmenu-in-ubuntu-1104-en-1110 foto 11

Het uitschakelen van het algemene menu maakt deel uit van het terugbrengen van de Ubuntu-desktop naar zijn eerdere klassieke glorie. Je kunt ook de Classic Gnome Desktop installeren, het Classic Gnome-menu op het Unity-bureaublad installeren en de Windows-knoppen weer naar rechts verplaatsen.

Meer verhalen

Een venster oprollen in de titelbalk in Linux Mint

Als je veel vensters open hebt staan ​​op je Linux Mint-bureaublad, zou het dan niet fijn zijn om vensters op te rollen om ze uit de weg te ruimen, maar toch te zien wat je open hebt staan?

Geek Trivia: waar wordt 's werelds grootste LAN-party gehouden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

ChaserTraser visualiseert Storm Chaser-beweging over de continentale VS

Deze time-lapse-animatie toont de bewegingen van honderden stormjagers (en de stormcellen die ze achtervolgen) door de Verenigde Staten - het is een fascinerende blik in de lucht naar stormen en de volggemeenschap die hen omringt.

Wat je zei: moet bladwijzers hebben

Eerder deze week hebben we u gevraagd uw favoriete bookmarklets te delen - kleine stukjes JavaScript verpakt in browserbladwijzers die uw browse-ervaring verbeteren - en nu zijn we terug om uw bookmarklet-tips en -trucs uit te lichten.

Beperkte accounts inschakelen om de productiviteit te verbeteren

Als je moeite hebt om gefocust te blijven terwijl je op je computer werkt, schakel dan beperkte gebruikersaccounts in met alleen toegang tot de tools die je nodig hebt.

10 voet gebruikersinterface (UI)

In een typische computeropstelling zit de gebruiker binnen 1-3 voet van het scherm. Als zodanig kunnen gebruikersinterface-elementen in het besturingssysteem en de applicaties relatief klein zijn (net zoals de printer in een krant klein kan zijn omdat je hem dicht bij je gezicht leest). Daarentegen is de interface

Hoe Screenlets voor Desktop Widgets in Linux Mint te installeren

Screenlets zijn kleine applicaties die vergelijkbaar zijn met Gadgets in Windows 7, waarmee je dingen als plaknotities, klokken en kalenders op je Linux Mint-bureaublad kunt plaatsen. Screenlets vertegenwoordigen items die u op een fysieke desktop kunt bewaren, plus meer.

Geek Trivia: Dungeons & Dragons was oorspronkelijk bekend onder welke naam?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

HDD Price Watch: de impact van de overstromingen in Thailand

Door de enorme overstromingen in Thailand eind vorig jaar kwamen duizenden fabrieken van harde schijven onder water te staan. De prijzen van harde schijven schoten daardoor omhoog en zijn sindsdien hoog gebleven. Deze grafieken brengen de prijzen over de tussenliggende maanden in kaart.

Hacked Space Invaders-wekker biedt nu e-mailmeldingen

Hoewel deze wekker-naar-e-mail-notifier in elk soort shell had kunnen worden verpakt, verkoopt de Space Invaders-hoek echt het hele project.