Alaska Airlines: vaarwel 'Virgin America', hallo comfortabele vluchten

Alaska Airlines

Virgin America is voor veel reizigers de favoriete luchtvaartmaatschappij geweest vanwege de voorzieningen aan boord, waaronder comfortabele stoelen, sfeerverlichting, Netflix en Spotify. De naam zal echter niet lang meer bestaan. Alaska Airlines, dat de luchtvaartmaatschappij vorig jaar kocht, kondigde deze week aan dat het van plan is de naam en het logo van Virgin America 'waarschijnlijk ergens in 2019' met pensioen te laten gaan. Zoals je je kunt voorstellen, waren velen boos dat het geliefde merk werd gesloten, inclusief de oprichter van Virgin Group, Sir Richard Branson.

'Het heeft een heel ander bedrijfsmodel en helaas kon het geen manier vinden om zijn eigen merk en dat van Virgin America te behouden', zei Branson.Alaska Airlines zegt dat een aantal dingen die Virgin America zo geweldig hebben gemaakt in de ogen van reizigers niet zullen verdwijnen, namelijk haar toewijding aan uitmuntende klantenservice. Het bedrijf maakte ook snel bekend welke veranderingen er aan de inflight-ervaring komen als een manier om de klap te verzachten dat de go-to-luchtvaartmaatschappij voor velen niet langer in de buurt zal zijn. En ja, er komt sfeerverlichting.

Volgend jaar zegt Alaska Airlines dat het een opnieuw ontworpen cabine zal debuteren, compleet met nieuwe stoelen en meer. In het najaar van 2018 zullen alle Boeing-vliegtuigen van het bedrijf worden uitgerust met supersnelle satelliet-WiFi om het internet tijdens vluchten te verbeteren. Dezelfde upgrade zal daarna worden toegepast op de Airbus-vloot van Alaska Airlines, waarbij alle vliegtuigen naar verwachting eind 2019 zullen zijn uitgerust met snellere wifi. De luchtvaartmaatschappij zegt dat je films en shows van je favoriete service kunt verwachten wanneer de upgrade naar meer betrouwbare connectiviteit is voltooid.

De luchtvaartmaatschappij biedt al gratis een catalogus van meer dan 200 films en tv-programma's aan passagierstoestellen. Die optie voor entertainment tijdens de vlucht is nu permanent beschikbaar op de Boeing-vloot van Alaska Airlines en komt in augustus aan op het Airbus-vliegtuig. Als je met een Airbus-vliegtuig vliegt, kun je nog steeds nieuwe releases kopen. Als je het niet erg vindt om een ​​paar dollar te overhandigen, natuurlijk.

Alaska zegt dat het de eerste en enige luchtvaartmaatschappij was die in januari gratis chat tijdens de vlucht aanbood. Dankzij de voorziening kunnen passagiers in contact blijven met mensen op de grond met apps zoals Facebook Messenger, WhatsApp en iMessage. In augustus is dat gratis chatten ook beschikbaar op Airbus-vluchten.

Hoewel Virgin America over een paar maanden misschien weggaat, is het duidelijk dat Alaska Airlines zich richt op het verbeteren van de vliegervaring om trouwe klanten tevreden te houden. Meer premium stoelen, snellere wifi en gemakkelijk toegankelijke entertainmentopties zijn een begin, maar het zal interessant zijn om te zien of het bedrijf meer van het Virgin-personage overneemt nadat het merk officieel 'met pensioen' is gegaan.

Meer verhalen

De eerste gaming-desktop van Corsair is niet voor knutselaars

Een van de grootste merken van doe-het-zelf pc-componenten wil niet dat je zijn nieuwe machine uit elkaar haalt.

GOG Galaxy voegt universele cloudopslag en game-overlays toe

De DRM-vrije winkel voor digitale games haalt zijn software uit de bètafase en zorgt ervoor dat je nooit meer opgeslagen games kwijtraakt.

Vudu voegt schijf toe aan digitale filmconversies met een smartphone

De service kost $ 2 om een ​​Blu-ray om te zetten naar een digitale HD-kopie, $ 2 voor dvd naar SD of $ 5 voor dvd naar HD.

AT&T, Verizon sluiten zich aan bij bedrijven die advertenties van Google en YouTube halen

Merken zijn boos over hun advertenties die worden weergegeven bij inhoud die verband houdt met terrorisme en haat -- en het begint de grootste business van Google te beïnvloeden.

The Morning After: donderdag 23 maart 2017

Apple's goedkopere iPad en tech chill.

Fossil geeft je 300 nieuwe smartwatch-opties in 2017

De meeste van zijn modemerken doen mee.

Apple-acquisitie hint naar verregaande automatisering in iOS

Workflow kan veel taken uitvoeren met een enkele tik.

Drie jaar later komt 'Diablo III' Seasons-modus naar consoles

Blizzard stopt eindelijk met het behandelen van PlayStation- en Xbox-bezitters alsof ze er niet toe doen.

Discogs breidt zijn marktplaats uit om u te helpen gebruikte audioapparatuur te verkopen

De database voor gear is al live, maar binnenkort kun je daar je gebruikte spullen verkopen.

NYPD filmde honderden BLM- en Occupy-protesten zonder goedkeuring

Het was technisch legaal, maar het schond de transparantieregels van de afdeling.