Airbnb Pilot verbindt vluchtelingen, evacués met huisvesting

Heb je een groot hart en een extra kamer in huis? Airbnb wil je in contact brengen met een vluchteling die wel een verblijfplaats kan gebruiken.

De site begon woensdag met het testen van een nieuw platform dat vluchtelingen en evacués verbindt met gratis tijdelijke huisvesting. Iedereen die ontheemden tijdelijk gratis wil huisvesten, kan hier terecht en vrijwillig hun huis openen.'Het is gemakkelijk om je machteloos te voelen als je denkt aan enorme wereldwijde uitdagingen zoals de vluchtelingencrisis, maar er zijn dingen die iedereen kan doen die een groot verschil maken', zei Airbnb Chief Product Officer en mede-oprichter Joe Gebbia in een verklaring. 'De simpele handeling om je huis een paar nachten open te stellen, kan levensveranderend zijn voor mensen die alles hebben moeten achterlaten.'

Het nieuwe pilotplatform verbindt hosts met hulporganisaties die vluchtelingen, evacués en andere mensen in nood helpen, waaronder het International Rescue Committee, dat vluchtelingen in 40 landen ondersteunt en hen hervestigt in de VS. In aanmerking komende organisaties kunnen gratis Airbnb-advertenties zoeken en boeken voor vluchtelingen en andere ontheemden.

Andere organisaties die toegang hebben tot de tool zijn SINGA Quebec, Inland Refugee Society of British Columbia, Kinbrace, Singa France, Refugiés Bienvenue, Elan Samusocial, SolidarityNow. Airbnb brengt geen kosten in rekening voor deze boekingen zoals bij standaardvermeldingen.

U kunt uw huis voor slechts één nacht of maanden openstellen. 'Het is helemaal aan jou. Als je maar 1 nacht kunt doen, is dat geweldig. Als je je huis voor 3 maanden kunt openen, is dat ook mooi!' aldus Airbnb.

Wat betreft de vraag of je voorkeuren kunt instellen voor wie in je huis mag wonen, merkt Airbnb op dat 'onze gemeenschap gelooft in een acceptatiebeleid, ongeacht waar ze vandaan komen, wat hun geslacht is of welke religie ze praktiseren. U heeft de volledige controle over hoe vaak u uw huis wilt openen, hoe lang u zich prettig voelt en welke redenen u wilt steunen.'

Verwant

  • Dit is wat Silicon Valley zegt over het immigratieverbod van Trump Dit is wat Silicon Valley zegt over het immigratieverbod van Trump

Als je huis geschikt lijkt voor een bepaald geval, zal iemand van een van de doorgelichte organisaties via Airbnb contact met je opnemen om te bepalen of je huis inderdaad geschikt is. Zaakmedewerkers zullen tegelijkertijd werken aan het vinden van huisvesting voor de langere termijn voor uw gasten waar ze kunnen instappen zodra ze uw huis verlaten.

Als je een bestaande verhuurder bent, kun je reguliere Airbnb-boekingen blijven accepteren terwijl je je huis openstelt voor vluchtelingen.

Het nieuwe platform komt nadat Airbnb eerder dit jaar als doel had gesteld om de komende vijf jaar voor 100.000 mensen over de hele wereld op korte termijn huisvesting te bieden. Het bedrijf zei dat dit nieuwe platform het bedrijf zal helpen dit doel te bereiken. Zo'n 6.000 mensen hebben al aangeboden hun huis gratis open te stellen voor vluchtelingen, aldus Airbnb.

Aanbevolen verhalen

Onderzoek suggereert dat Airbnb-hosts oneerlijk zijn tegenover mensen met een handicap

Maar de studie heeft enkele belangrijke beperkingen.

De nieuwste journalistieke fix van Facebook verbindt gebruikers met lokaal nieuws

Facebook wil lokale uitgevers helpen hun publiek in de community te vinden.

Amazon's Spring Pilot Season debuteert op 17 maart met vijf nieuwe shows

Bereid je voor om te stemmen met je afstandsbedieningen.