Afwijzing van alle 5 haaien heeft deze ondernemer er niet van weerhouden te slagen

Wat gebeurt er als een ondernemer wordt afgewezen door alle vijf investeerders op Shark Tank? Ze wordt succesvol, dat is wat.

Lori Cheek, die naar verwachting zal spreken op de komende Entrepreneur 360™-conferentie op 16 november in Long Beach, Californië, is een levend bewijs van het aanvaarden van mislukkingen en het omzetten ervan in motivatie voor een succesvol bedrijf. De architect die ondernemer werd, richtte in 2010 Cheekd op, een online datingsite, en in februari 2014 verscheen ze op Shark Tank. Hoewel ze geen deal van de Sharks kon krijgen, ontving ze een grote hoeveelheid fanmail, waarvan enkele van andere investeerders.

Voorafgaand aan haar presentatie op de Entrepreneur 360™ Conference vertelt ze over deze ervaring en meer.Het volgende interview is licht bewerkt voor beknoptheid en duidelijkheid.

Cheekd is het krachtigste wat me ooit is overkomen. Het opbouwen van dit bedrijf was een ongelooflijke leerervaring. Ik heb een groot risico genomen, zowel financieel als mentaal, en heb mijn carrière in architectuur en design opgegeven, maar mijn hart en geest zijn elk wakker moment bij dit project. Ik ben nog nooit zo toegewijd geweest aan iets. Ondanks de af en toe overweldigende stress, was het heel leuk. Ik heb het gevoel dat ik de Amerikaanse droom leef - ik heb een uitvinding op de wereld gezet. Ik ben na 15 jaar anderen helpen hun dromen op te bouwen, overgegaan naar een leven dat uiteindelijk gewijd is aan het bouwen van mijn eigen dromen. Het is het meest lonende gevoel.


Ik wou dat ik had geweten dat het opbouwen van een bedrijf niet van de ene op de andere dag een succes is. Zes jaar in de ondernemersdrukte, heb ik geleerd dat ondernemerschap een missie is waar niets je kan stoppen. Het zal twee keer zo lang duren als je had gehoopt, het kost buitengewoon meer dan je ooit had begroot, en het zal een grotere uitdaging zijn dan alles wat je ooit zult proberen, maar als je alles geeft en weigert op te geven, kun je vertrouw erop dat het de rit van je leven wordt.


De financiële problemen zijn absoluut het meest uitdagende aspect van mijn bedrijf geweest. Na een carrière van bijna $ 120.000 per jaar, een behoorlijk fantastisch leven leidend, reizend, dineren en winkelend, kwam ik op een idee dat ik tot leven moest brengen: in mei 2010 lanceerde ik Cheekd.com. Nadat ik mijn spaargeld van mijn 15-jarige carrière in de architectuur had opgemaakt, moest ik extreem creatief worden om mijn bedrijf te blijven financieren. Ik verdiende bijna $ 75.000 door mijn merkkleding te verkopen in consignatiewinkels en op eBay, deel te nemen aan betaalde focusgroepen en geheime winkels, en mijn elektronica en andere prullaria rond mijn appartement op Craigslist te verkopen - dat ging allemaal rechtstreeks naar mijn bedrijf. Het grootste deel van het geld kwam van het verhuren van mijn West Village-studio in New York City op Airbnb, terwijl ik 14 maanden op de bank zat te surfen, bijna uit huis werden gezet en uiteindelijk mijn huurcontract van vijf jaar kwijtraakten.

Na vier tumultueuze jaren van het opbouwen van mijn startup met de verkeerde partners, veel slechte beslissingen en enkele grote beginnersfouten, was ik vastbesloten om een ​​manier te vinden om mijn bedrijf naar een hoger niveau te tillen, en wat is een betere manier dan me aan te melden bij ABC's Shark Tank . In september 2013 merkte ik dat ik door die enge, met haaien geteisterde gang liep en een blik wierp met vijf van de strengste miljonairinvesteerders ter wereld. Ik was in mijn hele leven nog nooit zo nerveus geweest. Toen ik aankondigde dat ik de bevolking ging veranderen met mijn reverse-engineered online datingbedrijf, rolde Mark Cuban met zijn ogen, noemde me waanvoorstellingen en snauwde meteen: ik ben weg. Kevin O'Leary eiste dat ik stopte met mijn hobby en mijn bedrijf, mijn passie, als een hondsdolle hond zou fotograferen.

Nadat ik door alle vijf de haaien was neergeschoten, keek ik ze in de ogen en zei: vertrouw erop dat jullie me allemaal weer zullen zien. Hoewel die laatste gewaagde woorden van mij op de vloer van de uitsnijderij belandden (wat nog erger was), ontving Cheekd.com in de 48 uur nadat de aflevering in februari daaropvolgend werd uitgezonden een record van 100.000 unieke bezoekers en onze inbox vulde zich met duizenden van e-mails waarin werd beweerd dat de Sharks gek waren omdat ze niet hadden geïnvesteerd. Ongeveer 50 van die e-mails waren van geïnteresseerde investeerders, en ten slotte vond ik de ontbrekende schakel van jaren daarvoor (die kwam met vijf keer het bedrag dat ik op de show had gezocht). Ik heb een CTO aan boord gekregen die heeft hielp bij het faciliteren en financieren van het nieuwe gezicht en de nieuwe technologie achter de nieuwe Cheekd. Met de nieuw gelanceerde dating-app kunnen gebruikers gemiste connecties oplossen met nieuwe technologie die niet beschikbaar was toen het gepatenteerde Cheekd-idee in 2010 werd gelanceerd. Het was slechts een kwestie van tijd en ik ben dankbaar dat ik het advies van Sharks niet heb opgevolgd om te stoppen en ga verder. Geleerde les: geef nooit je droom op.


Ik had een tijdje terug een potentiële adviseur die bleef proberen de kracht van nee zeggen tegen zowat alles in mijn hoofd te spijkeren. Ik was het tot op zekere hoogte eens met het sentiment, maar ja zeggen is hoe ik zo ver ben gekomen in mijn onderneming. Ik zou een boek kunnen schrijven over hoeveel dingen ik 'ja' heb gezegd en dat heeft me tot zoveel geweldige kansen geleid. Als het niet tot een kans leidde, leidde het tot een nieuwe vriendschap.


Mijn geheim is om elke dag met een dankbaar hart te beginnen, mezelf te omringen met mensen die me gelukkig maken en ervoor te zorgen dat ik de hele dag geniet van wat ik doe. Ik ga ook elke dag religieus naar de sportschool. Het is waar ik mijn stress kan verlichten, en het is de enige plek waar ik het gevoel heb dat ik niet verbonden hoef te zijn met de buitenwereld. Ik voel me gezonder, sterker en gemotiveerd om de dag met een frisse geest en lichaam te overwinnen.


Mijn favoriete verhaal was waarschijnlijk toen ik door Flo Rida het podium op werd getrokken en bij hem op het podium bleef tot ik een Cheekd-kaart in zijn achterzak kreeg. Ik had mensen die me wekenlang tegenhielden en zeiden: jij bent dat Cheekd-meisje van het Flo Rida-concert!

Zorg ervoor dat u Cheek volgt op Instagram en Twitter, en bemachtig nu uw tickets voor de Entrepreneur 360™ Conference in Long Beach, Californië hier. Het aantal zitplaatsen is beperkt, dus haal ze vandaag nog op voor de exclusieve gelegenheid om honderden andere ondernemers en opinieleiders te ontmoeten en te netwerken.

Meer verhalen

Een query maken in Microsoft Access om dubbele vermeldingen in een tabel te vinden

Dit artikel is geschreven door MysticGeek, een tech blogger bij de How-To Geek Blogs.

Mysticgeek maakt de Linux-switch - Kubuntu

Ik heb de afgelopen 5 jaar met verschillende distributies van Linux gespeeld. Ik zou dobberen in Red Hat met een webserver, Mandriva (toen Mandrake) installeren in een dual-boot met XP, en eigenlijk een kiosk bouwen voor een technische school in mijn omgeving met Suse Linux. Ik heb ook verschillende versies gedraaid op

Keyboard Ninja: pop-up van de Vista-kalender met een enkele sneltoets

We hebben besproken hoe u toegang krijgt tot de Windows Vista-agenda met het toetsenbord, maar wat als u een enkele toetsaanslag wilt toewijzen om de agenda te openen? Ja, natuurlijk, je kunt er gewoon op klikken met de muis, maar waar is het geekplezier daarin?

Uw pictogrammen aanpassen in Windows XP

Mijn nieuwe vriend Sue vroeg me onlangs hoe ik pictogrammen op Windows XP kon aanpassen, dus ik dacht dat ik alle manieren zou opschrijven om de pictogrammen te veranderen, zowel door de ingebouwde methoden te gebruiken als ook met aanvullende software.

Omgaan met Windows Vista Explorer Verpest de automatische detectie van maptypen

Een van de weinige dingen aan Vista waar ik gek van wordt, zijn de problemen met Windows Verkenner. Ik gebruik liever de detailmodus voor bepaalde mappen, maar het lijkt alsof Vista constant beslist dat de map een andere reeks kolommen moet tonen dan wat ik eerder had gekozen.

Verberg die irritante Google Experimental Search Survey Box (in Firefox)

Als je je hebt aangemeld voor een van de Google Experimental Search-programma's, zoals het experiment met sneltoetsen, heb je waarschijnlijk het vervelende enquêtevenster gezien dat niet lijkt te verdwijnen, zelfs niet nadat je de enquête hebt ingevuld. Maar goed dat Firefox aanpasbaar is, dus we kunnen het gemakkelijk verwijderen met een stijlvol script.

Meerdere vensters selecteren op de taakbalk

Als je op mij lijkt, heb je waarschijnlijk tientallen vensters open op een bepaald punt, dus als je slechts een paar vensters wilt betegelen, moet je alles minimaliseren en dan twee van de vensters tonen, en ze dan betegelen... dus hoe doe je dat? we gewoon snel twee taakbalkknoppen samen selecteren?

Vrijdagpret: instructievideo's in overvloed!

Heb je je ooit afgevraagd wat de beste manier is om interessante instructievideo's te vinden? (Ja, ik ook niet) Zoals de meeste mensen zou ik gewoon op YouTube of Google hebben gezocht, maar er is een veel snellere manier om alle instructievideo's te vinden die je je maar kunt voorstellen ...

Vind nieuwe muziek op Stage.FM

Ik vond vandaag een toffe site terwijl ik aan het rondneuzen was op het internet. Stage.FM is een geweldige site om nieuwe niet-ondertekende artiesten en bands te vinden. Deze site is een sociaal netwerk voor onafhankelijke, ongetekende muzikanten en fans. Er zijn verschillende muziekgenres om uit te kiezen, en veel ervan is gratis beschikbaar

Maak een snelkoppeling om recente items te verwijderen in het Startmenu van Windows Vista (of XP)

Heb je ooit geprobeerd alle menu's te doorlopen die nodig zijn om de recente items in het XP-startmenu te verwijderen? Het duurt een eeuwigheid, vooral als je wilt verbergen wat je niet had moeten doen. Zoals gewoonlijk is er een eenvoudigere manier om het te doen.