Schakel Aero Snap uit (de functie voor het slepen van het muisvenster in Windows 7)

Een van de nieuwe functies in Windows 7 zijn de verbeterde functies voor vensterbeheer... je kunt een venster eenvoudig naar de boven- of zijkanten van het scherm slepen en het zal worden gemaximaliseerd of vergroot of verkleind om slechts de helft van het scherm in beslag te nemen.

Het enige probleem is dat sommige mensen vensters graag gedeeltelijk van het scherm slepen, een zeer nuttige techniek wanneer je alleen de rand van een venster hoeft te zien... maar in Windows 7 zal het formaat van het venster worden aangepast om de helft van het scherm te vullen. Dus hoe kunnen we het uitschakelen?

Hier is een screenshot van waar we het over hebben ... voor meer screenshots zie onze recensie van de bètaversie van Windows 7.uitschakelen-aero-snap-the-mouse-drag-window-arranging-functie-in-windows-7 foto 1

Als u deze functie uitschakelt, wordt het slepen naar de bovenkant van het scherm ook uitgeschakeld, maar u kunt het indien nodig in- of uitschakelen.

Muisvenster Slepen Arrangeren uitschakelen

Open uw Configuratiescherm en ga vervolgens naar het Toegankelijkheidscentrum. Klik vanaf daar op De muis gebruiksvriendelijker maken...

uitschakelen-aero-snap-the-mouse-slepen-venster-schikken-functie-in-windows-7 foto 2

En verwijder vervolgens het selectievakje voor Voorkomen dat vensters automatisch worden gerangschikt wanneer ze naar de rand van het scherm worden verplaatst en klik vervolgens op de knop Toepassen om de instelling daadwerkelijk op te slaan.

uitschakelen-aero-snap-the-mouse-sleep-venster-arrangeren-functie-in-windows-7 foto 3

Persoonlijk vind ik deze functie leuk, dus ik zal hem waarschijnlijk niet uitschakelen, maar het is fijn om te weten dat hij configureerbaar is.

Noot van de redactie: we hebben Windows 7 al heel wat behandeld, maar maak je geen zorgen, we zullen niet stoppen met schrijven over andere onderwerpen.

Meer verhalen

Analyseer software-EULA's op de gemakkelijke manier

Wanneer u software installeert, is een van de eerste dingen die u moet doen akkoord gaan met de EULA (End-User License Agreement)... u weet wel, die kleine lettertjes van 12.000 woorden die bij vrijwel elk softwareprogramma dat u installeert wordt geleverd. Ik ben net zo schuldig als de andere 98% van de pc-gebruikers die ze niet lezen, en gewoon

Houd uw Office 2007-documenten gemakkelijk beschikbaar op een gemakkelijke manier

Hoe vaak bent u al op zoek naar een Word of Excel-document en wat moet een snel ophalen zijn, duurt enkele minuten? Natuurlijk kun je altijd zoeken, maar voor veelgebruikte documenten is dat niet de beste oplossing.

Veilig computergebruik: identificeer en elimineer spyware met Comodo BOClean

Terwijl we de Secure Computing-serie hebben doorlopen, hebben we ontdekt dat Comodo een aantal geweldige producten heeft. Tot nu toe hebben we hun antivirus bekeken en hebben we lof uitgesproken voor de Comodo Firewall. Vandaag zullen we Comodo BOClean bekijken, een mooie set en vergeten Anti-Malware-hulpprogramma.

Snelle tip: verberg Outlook 2007 indien geminimaliseerd

Op sommige dagen heb je misschien zoveel applicaties draaien dat je ze niet allemaal bij kunt houden. Een van de programma's die ongetwijfeld ruimte in beslag nemen, is Outlook. Vandaag behandelen we een snelle tip waarmee u meer ruimte op uw taakbalk krijgt als u Outlook geminimaliseerd hebt.

Verspil tijd met de meest geekiest Flash-game ooit

Rond middernacht stuitte ik op een nieuwe flashgame die was gepost door dillon, een van onze forumleden... ongeveer 3 uur later realiseerde ik me dat ik nog steeds aan het spelen was, en niets had geschreven voor vandaag... maar maakt niet uit, ik geef dit door productiviteitsmoordenaar waar iedereen van kan genieten!

Analyseer en beheer de ruimte op de harde schijf met WinDirStat

Er zijn een paar hulpprogramma's ingebouwd in Vista en XP waarmee u de gezondheid van de harde schijf kunt controleren, zoals ons vorige artikel over het genereren van een volledig systeemgezondheidsrapport. We hebben ook tools van derden behandeld, zoals DriveSpacio, en vandaag zullen we door het gebruik van WinDirStat lopen om de ruimte op de harde schijf te visualiseren.

Gemakkelijke, onbeperkte en veilige online back-up met Carbonite

Het hebben van een externe back-up van uw gegevens is altijd een essentieel onderdeel van een solide strategie voor gegevensback-up. Tot nu toe hebben we verschillende gratis online opslagservices behandeld die een beperkte hoeveelheid beschikbare ruimte hebben. De gratis oplossingen zijn misschien goed genoeg voor veel gebruikers, maar de krachtige pc-gebruiker vereist:

Snelle tip: gemakkelijk Outlook-gegevensbestanden comprimeren

Als u Microsoft Outlook gebruikt, wordt al uw e-mail opgeslagen in een bestand met persoonlijke mappen (.pst), dat in de loop van de tijd groter wordt. Als u een beetje ruimte op de harde schijf wilt besparen en misschien Outlook wilt versnellen, kunt u dat bestand eenvoudig comprimeren.

Weekendplezier: bekijk online video's met Babelgum

Dit weekend gaan we verder met onze serie over TV kijken op je pc met Babelgum, een dienst die kwaliteit boven kwantiteit lijkt te stellen. Deze service biedt iets meer dan 60 kanalen, wat misschien niet veel lijkt, maar er zijn duizenden kwaliteitsvideo's op volledig scherm die professioneel worden geproduceerd.

Hoe u uw gecrashte of hangende Vista-zijbalk kunt repareren

Als je veel verschillende Vista Gadgets installeert, kan het zijn dat je Vista Sidebar niet meer correct werkt, of mogelijk zelfs crasht of (vaker) gewoon blijft hangen. Je kunt de zijbalk terugzetten naar de standaardinstellingen met een heel eenvoudige aanpassing die we zullen