Adobe Beefs Up Stock Photo Library, Tips PowerPoint Plugin

Adobe betrad twee jaar geleden de arena voor stockfoto's en video's toen het Fotolio overnam, en vandaag kondigde het nieuwe partnerschappen aan die zijn Adobe Stock-collectie zullen versterken: nieuwsafbeeldingen van Reuters; sportfoto's van USA Today; 400.000 afbeeldingen van Stocksy; en een Microsoft PowerPoint-invoegtoepassing.

Volgens de VP van het product, Claude Alexandre, heeft Adobe Stock zijn collectie in twee jaar tijd uitgebreid van 40 miljoen naar meer dan 90 miljoen activa. Dat omvat stilstaande beelden en video, inclusief inhoud met 4K-resolutie.De USA Today-collectie omvat NFL, NBA, MLB, NHL, NCAA, MLS en pro golf, om te beginnen. Deze activa uit wat Adobe de Editorial Collection noemt, worden geleverd met licentieprijzen variërend van $ 49,99 voor een kleine standaard-gelicentieerde afbeelding tot $ 499 voor premium shots met volledige resolutie onder een verbeterde licentie.

Adobe werkte samen met Stocksy vanwege de 'scherpe, levendige, eigentijdse beelden', zei Alexandre.

Nieuw in de door Sensei AI aangedreven zoekfunctie van Adobe zijn esthetische filters, waarmee ontwerpers naar foto's kunnen zoeken met behulp van andere foto's - een afbeelding naar een doel slepen om vergelijkbare te vinden - en zoekopdrachten filteren met schuifregelaars voor zaken als levendige kleuren en scherptediepte.

'We proberen het zoeken door woorden te vervangen door natuurlijker en intuïtiever te zoeken', zegt Alexandre. 'Het is moeilijk met woorden om de gevoelens of emoties te beschrijven van wat je zoekt.'

Adobe Stock is al lang geïntegreerd in de Creative Cloud-applicaties van het bedrijf, zoals Photoshop en Illustrator, maar Adobe zal zijn producten nu voor het eerst integreren in een applicatie van derden, Microsoft PowerPoint.

Met de plug-in kunnen PowerPoint-gebruikers zoeken met de nieuwe visuele functies, media licentiëren zonder de presentatiesoftware te verlaten en visueel zoeken met tekst zoeken. De invoegtoepassing, die een knop in het menu Invoegen van het programma plaatst, stelt makers van presentaties in staat veel verder te gaan dan de meegeleverde illustraties voor meer gepolijste resultaten.

De Reuters-inhoud, Stocksy-inhoud, bijgewerkte Sensei-zoektechnologie met Aesthetic Filters en de PowerPoint-plug-in worden vandaag allemaal gelanceerd, terwijl de USA Today Sports-inhoud binnenkort beschikbaar zal zijn, volgens Adobe.

Aanbevolen verhalen

10 tips om Windows 10 sneller te maken

Windows 10 is sneller dan de vorige versies van het besturingssysteem van Microsoft, maar je kunt je pc nog steeds sneller maken met onze trucs.

5 coole dingen die je nu kunt doen met Adobe Document Cloud

Adobe Document Cloud, de PDF-gigant, wordt steeds flexibeler, uitbreidbaarder en gebruiksvriendelijker dan ooit. Ontdek met welke nieuwe functies u een document kunt ondertekenen zonder touchscreen, en nog veel meer.

Amazon's iOS-app voegt op onverklaarbare wijze fotostickers toe

Amazon's iOS-shopping-app voegt fotostickers toe, zodat je een gemoedelijke flair kunt toevoegen aan je productzoekopdrachten. Als dat je ding is.

Salesforce versterkt zijn partnerprogramma

Wilt u uw softwarebedrijf laten groeien? Salesforce heeft zojuist een aantal serieuze punten gegeven aan zijn AppExchange-partnerprogramma tijdens de National Small Business Week deze week.

HTC's Vive Deluxe Audio Strap maakt zijn VR-headset comfortabeler De SteamVR-headset heeft nu een ingebouwde hoofdtelefoon en een comfortabelere hoofdmontage. Vergeleken met Playstation VR en de Oculus Rift is HTC's Vive virtual reality-headset een beetje een face-hugger. Het biedt een venster naar prachtige virtuele rijken en biedt bewegingsregistratie op kamerschaal, maar het is gewoon niet erg comfortabel. Binnenkort kan dat veranderen. HTC heeft zojuist aangekondigd dat het een Vive Deluxe Audio Strap maakt om de elastische hoofdband van de headset te vervangen. De nieuwe riem ziet er niet alleen een stuk ergonomischer uit, maar hij sluit ook aan op een van de handigste functies van de Oculus Rift: een ingebouwde hoofdtelefoon. In één oogopslag ziet de nieuwe Vive-hoofdbevestiging eruit als een kruising tussen het geribbelde riemsysteem van de Rift en de verstelbare plastic band van PlayStation VR. Het reikt over de bovenkant van het hoofd van de gebruiker, zoals de bestaande zachte banden van de Rift en de Vive, maar heeft nog steeds een verstelbare maatknop om de band strakker te maken. Dat zou een duidelijke verbetering moeten zijn ten opzichte van de klittenbandverstellers die bij de standaardband worden geleverd. HTC zei niet veel over de meegeleverde hoofdtelefoons van de hoofdband, maar ze lijken een verwijderbare on-ear-oplossing te zijn, niet anders dan wat wordt geleverd met de Oculus Rift. Met andere woorden, je kunt nog steeds je eigen koptelefoon gebruiken als de ingebouwde audio niet naar wens is. Uiteindelijk blijft de HTC Vive hierdoor nog steeds een zwaardere VR-headset dan zijn concurrenten, maar het zou een heel eind kunnen komen om de grootste tekortkoming van de Vive te verhelpen. Hoeveel die reparatie je gaat kosten, hangt nog in de lucht: HTC zegt dat het nieuwe hoofddeksel ergens in het tweede kwartaal zal worden verzonden, maar is nog niet bereid om het prijskaartje te delen.

De SteamVR-headset heeft nu een ingebouwde hoofdtelefoon en een comfortabelere hoofdmontage.