Voeg 'Openen met Kladblok' toe aan het contextmenu voor alle bestanden

De standaardmethode voor het openen van onbekende bestanden dwingt je om door een lijst met bekende applicaties te gaan en is over het algemeen lastig om mee om te gaan. Daarom heb ik graag een contextmenu-optie voor Openen met Kladblok, zodat ik snel bestanden kan openen zonder veel moeite te hoeven doen.

Deze registerhack is niets nieuws, hij bestaat al een eeuwigheid... beschouw dit als een opfriscursus. Houd er ook rekening mee dat u dezelfde techniek kunt gebruiken om elke andere toepassing te vervangen die u wilt door het pad in het register aan te passen om naar de andere editor te verwijzen.

toevoegen--en-quot;open-met-kladblok-en-quot;-aan-het-contextmenu-voor-alle-bestanden foto 1Handmatige registerhack

Open regedit.exe via het zoek- of uitvoervak ​​van het startmenu en blader vervolgens naar de volgende sleutel:

HKEY_CLASSES_ROOT*shell

voeg--en-quot;open-met-kladblok-en-quot;-aan-het-contextmenu-voor-alle-bestanden foto 2 toe

Klik met de rechtermuisknop op de shell en kies ervoor om een ​​nieuwe sleutel te maken door deze Openen met Kladblok te noemen. Maak een nieuwe sleutel onder die genaamd commando. Dubbelklik op de (Standaard) waarde in het rechterdeelvenster en voer het volgende in:

kladblok.exe %1

De wijziging zou onmiddellijk van kracht moeten worden ... klik gewoon met de rechtermuisknop op een bestand en u ziet het volgende menu-item.

Register-hack downloaden

Gewoon downloaden, uitpakken en dubbelklikken op het bestand OpenWithNotepad.reg om de informatie in het register in te voeren. Er is ook een de-installatiescript inbegrepen.

Download OpenWithNotepad register hack

Meer verhalen

Inzoomen op e-mails in Outlook 2007

Soms is het nodig om in te kunnen zoomen op elektronische documenten om ze beter te kunnen bekijken. Dit is vooral handig voor mensen met een visuele beperking. Zoals in de meeste PDF-viewers heeft Outlook 2007 ook een zoomfunctie voor het lezen en opstellen van uw e-mails.

PNG-afbeeldingen groter dan x pixels vinden via de Linux Shell

Wanneer u probeert het ontwerp van uw website te veranderen, moet u rekening houden met de breedte van de afbeeldingen in de inhoud van uw artikel. Ik heb notoir grote schermafbeeldingen van de meeste artikelen die ik heb geschreven, dus als ik de zijbalk wil vergroten, is het van cruciaal belang om erachter te komen welke

Minimalistische Explorer Breadcrumbs voor Windows XP

Een van de meer populaire wijzigingen in Windows Vista is de functie Verkenner Breadcrumbs waarmee u eenvoudig naar mappen onder de huidige map kunt navigeren met behulp van de vervolgkeuzepijlen. We hebben al een alternatief voor Windows XP-gebruikers gepresenteerd, maar we zijn een veel betere oplossing tegengekomen om te delen

Bewaak meerdere logboeken in een enkele shell met MultiTail voor Linux

Of je nu verantwoordelijk bent voor een server of alleen een programmeur die aan het ontwikkelen is, je hebt vaak meer dan één logbestand dat je tegelijkertijd wilt bijhouden. Er is een handig klein hulpprogramma voor Linux genaamd MultiTail waarmee je meerdere logs in een enkel venster kunt controleren, in plaats van

Analoge desktopklok in Vista-stijl voor Windows XP

Een van de functies waar gewone gebruikers dol op lijken te zijn in Windows Vista, is de analoge klok van de zijbalk. Elke keer als ik naar iemands bureaublad in een coffeeshop kijk, gebruiken ze er een. Windows XP-gebruikers staan ​​niet in de kou met de ClocX desktopklok die op dezelfde manier werkt.

Deelnemen aan de rage van het sociale netwerk

Nou, ik dacht dat ik me bij The Geek zou aansluiten op het gebied van sociale netwerken (is dat een woord?) … Hoe dan ook, ik denk dat het heel leuk zal zijn om onze lezers te ontmoeten en online aan te sluiten. Ik weet niet zeker hoeveel ik deze sites in eerste instantie zal bijwerken, maar heb geduld en ik zal ze zo snel mogelijk laten werken

Maak een snelkoppeling om Taakbeheer te starten in geminimaliseerde modus

Vanmorgen kwam er een e-mail binnen van de zeer vriendelijke lezer Gordy, die vroeg of het mogelijk was om Taakbeheer automatisch op te starten in geminimaliseerde modus bij het opstarten van de machine ... dus dit artikel is voor hem, en hopelijk zal het ook iemand anders helpen .

Vriend worden met The Geek op StumbleUpon, Digg, Delicious, Twitter, enz.

Ik heb heel veel verzoeken van lezers ontvangen over hoe ze contact met me kunnen opnemen op verschillende sociale sites zoals StumbleUpon of Digg, dus ik besloot een pagina samen te stellen waar je me als vriend kunt toevoegen aan je sociale netwerk naar keuze.

Het lint automatisch verbergen in Office 2007

In een eerder artikel schreef ik over het minimaliseren van The Ribbon in Office 2007. Dit is geweldig om ruimte op je scherm te besparen, zodat je meer werkruimte hebt. In dat artikel vermeld ik dat je The Ribbon nog steeds kunt gebruiken voor elke functie die je nodig hebt terwijl je aan een document werkt. Hier ga ik een laten zien

Zoet zwart thema voor Firefox

Onze forummoderator Scott is een grote fan van het thematiseren van zijn systeem, dus toen hij dit leuke nieuwe thema voor Firefox vond, stuurde hij het meteen door, en ik deel het met iedereen.