Ctrl+Alt+Delete inschakelen voor Vista-aanmeldingsscherm

In oudere versies van Windows moest u de combinatie Ctrl+Alt+Delete gebruiken om in te loggen op het systeem. Dit moest een hogere beveiligingsaanmelding bieden, hoewel ik niet weet hoe. Je bent misschien ook gewend om die combinatie te gebruiken om in te loggen, en er is een manier om het weer in te schakelen.

Open het paneel Geavanceerde gebruikersaccounts door netplwiz in het zoekvak van het startmenu te typen en op enter te drukken. Klik vervolgens op het tabblad Geavanceerd en u ziet dit:

enable-ctrlaltdelete-for-vista-logon-screen foto 1Vink het vakje aan en de volgende keer dat u zich aanmeldt, ziet u de oude bekende prompt.

Update

Voor een methode die altijd werkt, typt u secpol.msc in het zoekvak van het startmenu en navigeert u vervolgens naar Lokaal beleid Beveiligingsopties.

Zoek de instelling voor Interactieve aanmelding: achternaam niet weergeven en wijzigen in ingeschakeld.

enable-ctrlaltdelete-for-vista-logon-screen foto 2

Meer verhalen

Houd uw SSH-sessie actief wanneer u de verbinding verbreekt

Scherm is als een vensterbeheerder voor uw console. Hiermee kunt u meerdere terminalsessies draaiende houden en er gemakkelijk tussen schakelen. Het beschermt u ook tegen verbreken van de verbinding, omdat de schermsessie niet eindigt wanneer de verbinding wordt verbroken.

Een externe map koppelen met SSH op Ubuntu

Verbinding maken met een server via internet is veel veiliger met SSH. Er is een manier waarop u een map op een externe server kunt koppelen met behulp van de SSHFS-service.

Verander de Ubuntu-server van DHCP in een statisch IP-adres

Als het installatieprogramma van Ubuntu Server uw server heeft ingesteld om DHCP te gebruiken, wilt u dit wijzigen in een statisch IP-adres zodat mensen het daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Laat VLC Player eruitzien als Winamp 5 (soort)

vlc -I skins2

Geautomatiseerde taak-e-mailmeldingen verzenden in SQL Server met SMTP

Wanneer u automatische back-uptaken op uw databaseserver hebt uitgevoerd, vergeet u soms dat ze zelfs worden uitgevoerd. Dan vergeet je te controleren of ze met succes worden uitgevoerd, en realiseer je je pas wanneer je database crasht en je deze niet kunt herstellen omdat je geen actuele back-up hebt.

Mappen delen met uw Ubuntu Virtual Machine (gast)

VMware Workstation biedt een geweldige mogelijkheid om gedeelde mappen te maken, zodat uw virtuele machine gemakkelijk toegang heeft tot gegevens op uw host-pc. Dit bespaart veel tijd, vooral wanneer u software installeert die anders veel tijd zou kosten om te downloaden.

Spam van internationale afzenders blokkeren in Windows Vista Mail

Ik gebruik persoonlijk niet de Windows Mail-client die bij Windows Vista wordt geleverd, maar terwijl ik aan het onderzoeken was hoe ik deze kon gebruiken om lokaal toegang te krijgen tot mijn Gmail, ontdekte ik een leuke optie in het paneel Opties voor ongewenste e-mail.

Installeer VMware Tools op Ubuntu Edgy Eft

Update: als je VMware Workstation versie 5.5.3 hebt, volg dan de bijgewerkte handleiding. Als u versie 5.5.2 of lager gebruikt, gaat u verder.

Controleer uw schijfgebruik op Ubuntu met Disk Usage Analyzer

Ubuntu Linux bevat een geweldige GUI-tool voor Disk Usage Analyzer waarmee u kunt achterhalen welke bestanden en mappen alle ruimte op uw harde schijf innemen. Dit is een van die geweldige kleine tools die bij elk besturingssysteem moeten worden gebundeld.

Een configuratiebestand toevoegen aan uw Windows Forms-toepassing

Wanneer u een nieuwe Windows Forms-toepassing maakt, is het niet meteen duidelijk hoe u een configuratiebestand voor uw toepassing kunt krijgen. Het configuratiebestand van uw toepassing hoort executablename.exe.config te heten en moet zich in dezelfde map bevinden als uw toepassing om de