Achtergrondafbeeldingen en thema's toevoegen aan Windows 7 Media Center

Ben je diezelfde look en feel van Windows Media Center beu? Vandaag laten we u zien hoe u de achtergrond kunt wijzigen en thema's kunt toepassen op WMC.

Het basiskleurenschema wijzigen in WMC

Er zijn een aantal zeer eenvoudige kleurenschema-opties ingebouwd in Windows 7 Media Center. Selecteer in het WMC-startmenu Instellingen op de takenstrook en selecteer vervolgens Algemeen. Selecteer in het scherm Algemene instellingen Visuele en geluidseffecten.Onder Kleurenschema vind je opties voor Windows Media Center standaard, Hoog contrast wit en Hoog contrast zwart. Selecteer eenvoudig een kleurenschema en klik op Opslaan voordat u afsluit.

Als u Media Center eerder hebt gebruikt, bent u bekend met het standaard blauwe standaardthema.

Er is ook het hoge contrast wit.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 4

En het hoge contrast zwart.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 5

De achtergrondafbeelding wijzigen met Media Center Studio

Thema's en aangepaste achtergronden moeten worden toegevoegd met de software van derden, Media Center Studio. U vindt de downloadlink aan het einde van dit artikel.

U kunt uw eigen foto met hoge resolutie gebruiken of er een downloaden van internet. Voor de beste resultaten wilt u een afbeelding vinden die overeenkomt met of groter is dan de resolutie van uw monitor. Het is ook ideaal om een ​​donkerder gekleurde achtergrondafbeelding te gebruiken, omdat deze beter moet contrasteren met de lichtere gekleurde tekst van het startmenu.

Nadat u Media Center Studio hebt gedownload en geïnstalleerd (link hieronder), opent u de toepassing, selecteert u het tabblad Start op het lint en zorgt u ervoor dat u zich op het tabblad Thema's hieronder bevindt. Klik op Nieuw.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 6

Selecteer Biografie in het linkerdeelvenster en typ een naam voor uw nieuwe thema.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 7

Klik vervolgens op het driehoekje naast Afbeeldingen om de onderstaande lijst uit te vouwen. U wilt naar Afbeeldingen> Algemeen> Achtergrond bladeren. U zou een lijst met PNG-afbeeldingsbestanden onder Achtergrond moeten zien. We willen de COMMON.ANIMATED.BACKGROUND.PNG- en de COMMON.BACKGROUND.PNG-afbeeldingen omwisselen. Selecteer COMMON.ANIMATED.BACKGROUND.PNG en klik op de knop Bladeren aan de rechterkant.

Blader naar uw foto en klik op Openen.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 9

Uw geselecteerde afbeelding verschijnt in het linkerdeelvenster. Doe nu hetzelfde voor de COMMON.BACKGROUND.PNG. Als u klaar bent, selecteert u het tabblad Start op het lint bovenaan en klikt u op Opslaan.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 10

Schakel nu over naar het tabblad Thema's op het lint en het tabblad Thema's hieronder. (Er zijn twee tabbladen Thema's die een beetje verwarrend kunnen zijn). Selecteer uw thema in het rechterdeelvenster en klik op Toepassen.

Opmerking: u ziet de afbeeldingsachtergronden niet weergegeven.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 11

Uw thema wordt toegepast op Media Center.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 12

Sluit Media Center Studio af en open Windows Media Center om uw nieuwe achtergrond te bekijken.

U kunt meerdere achtergrondafbeeldingen laden en deze periodiek wisselen als uw stemming verandert. Misschien vind je het leuk om een ​​mooie achtergrond te vinden met je favoriete film of tv-programma.

Misschien vindt u zelfs een achtergrond van uw favoriete sportteam.

Thema's installeren met Media Center Studio

Theme7MC heeft een kleine groep Media Center Studio-themapakketten beschikbaar gesteld die eenvoudig te downloaden en te installeren zijn. U vindt de downloadlink hieronder.

Opmerking: Voordat u een thema installeert, moet u eventuele extenders uitschakelen en Windows Media Center sluiten.

Download een (of alle) Theme7MC-themapakketten naar uw Media Center-pc. Open Media Center Studio, selecteer het tabblad Thema's (die bovenaan) en klik op Thema importeren.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 16

Blader naar het thema dat u wilt importeren en klik op Openen.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 17

Selecteer uw thema in het themavenster en klik op Toepassen.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 18

Media Center Studio gaat verder met het toepassen van uw thema.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 19

Je zou dan je nieuwe thema moeten zien verschijnen onder Huidig ​​thema in het linker themapaneel.

achtergrondafbeeldingen-en-thema's-aan-windows-7-media-center foto toevoegen 20

Sluit Media Center Studio af. Open Media Center en geniet van je nieuwe thema.

Conclusie

Media Center Studio draait op Windows 7 of Vista en biedt gebruikers een oplossing voor het personaliseren van hun Media Center-achtergronden. Het is echter een bètatoepassing, dus er zitten nog een paar bugs in.

Momenteel zijn er slechts een handvol thema's beschikbaar bij Themes7MC, maar wat ze hebben is behoorlijk glad.

Als je het uiterlijk van Media Center verder wilt aanpassen, bekijk dan ons vorige artikel over het aanpassen van het Media Center-startmenu met Media Center Studio.

Downloads

Media Center Studio RTB

Theme7MC (Japans)

Meer verhalen

Een USB-drive formatteren in Ubuntu met GParted

Als een USB-harde schijf of flashdrive niet correct is geformatteerd, wordt deze niet weergegeven in het Ubuntu Places-menu, waardoor het moeilijk is om ermee te werken. We laten u zien hoe u een USB-station formatteert met behulp van de tool GParted.

Sluit eenvoudig alle tabbladen in Google Chrome

Merk je dat je veel tabbladen open hebt, maar bang bent om op één na allemaal handmatig te sluiten? Nu kunt u al uw tabbladen met een enkele klik sluiten en heeft u er maar één klaar voor gebruik met de extensie Sluit alle tabbladen.

Toegang tot het register uitschakelen in Windows 7

Als u niet weet wat u in het register doet, kunt u uw computer behoorlijk verknoeien. Vandaag laten we u zien hoe u kunt voorkomen dat gebruikers toegang krijgen tot het register en er wijzigingen in kunnen aanbrengen.

Hulpmiddelen om inhoud op uw WordPress-blog te plaatsen

Nu je een mooie blog hebt, wil je er meer mee doen en content gaan plaatsen. Hier bekijken we enkele tools waarmee u rechtstreeks op uw WordPress-blog kunt posten.

Maak een snelkoppeling naar de Groepsbeleid-editor in Windows 7

Als u een systeembeheerder bent en merkt dat u wijzigingen aanbrengt in de Groepsbeleid-editor, wilt u er misschien een snelkoppeling naar maken. Hier kijken we naar het maken van een snelkoppeling, deze vastzetten op de taakbalk en toevoegen aan het Configuratiescherm.

Voorkom dat u de schermbeveiliging en achtergrond wijzigt in Windows 7

Soms wilt u misschien niet dat gebruikers de mogelijkheid hebben om schermbeveiligingen en achtergronden op Windows 7-werkstations te wijzigen. Vandaag bekijken we hoe u kunt voorkomen dat ze een van beide of beide veranderen.

Verbeter uw touchpad-computer met Scrybe

Bent u op zoek naar een manier om uw Touchpad-computer te helpen u productiever te maken? Hier is een snelle blik op Scrybe, een nieuwe applicatie van Synaptics waarmee je het kunt vergroten.

Schakel IE 8-miniatuurvoorbeelden uit op de taakbalk van Windows 7

De Aero-miniatuurvoorbeelden zijn een geweldige nieuwe functie, maar als je geen fan bent van de flitsende eye-candy, kun je ze verwijderen met een simpele aanpassing. Hier is hoe het te doen.

Converteer Chrome-bladwijzerwerkbalkmappen naar pictogrammen

Dus je hebt je gewone bladwijzers teruggebracht tot pictogrammen, maar hoe zit het met de mappen? Met onze kleine hack en een paar minuten van je tijd kun je die mappen ook in pictogrammen veranderen.

Hoe een muziek-cd te rippen in Windows 7 Media Center

Als u een Media Center-gebruiker bent, weet u al dat het uw digitale muziekcollectie kan afspelen en beheren. Maar wist u dat u ook een muziek-cd kunt rippen in Windows 7 Media Center en deze automatisch aan uw muziekbibliotheek kunt laten toevoegen?