Acer onthult midrange Aspire GX-281 gamingtoren

Acer bood woensdag zijn nieuwe Aspire GX-281 gaming-desktop aan als bewijs dat je niet meer dan $ 1.000 hoeft uit te geven voor een plezierige game-ervaring, zelfs in virtual reality.

Met $ 799 is de GX-281 een van de goedkoopste pc's die high-end virtual reality-headsets kan aansturen, zoals de Oculus Rift of HTC Vive. Het is in staat om dat te bereiken dankzij een combinatie van gloednieuwe componenten: de AMD Ryzen 5 CPU in combinatie met een Pascal-architectuur Nvidia GTX 1050 GPU.Het resultaat is een machine die volgens Acer voldoende rekenkracht moet bieden voor midrange gaming, videobewerking of het afspelen van 4K-films. Hoewel de GX-281 onmiskenbaar een gaming-desktop is, met rode LED's die de voorkant van de agressief vormgegeven behuizing sieren, zegt Acer dat hij is ontworpen om een ​​beroep te doen op reguliere gebruikers die evenveel om prijs als om vermogen geven.

Dat gezegd hebbende, er is genoeg kracht om rond te gaan, en ook ruimte voor uitbreiding. Het standaard geheugen van 8 GB kan worden opgewaardeerd tot 64 GB. Samen kunnen de GTX 1050 en quad-core, acht-draads, 3,4GHz Ryzen 5 een 4K-monitor of maar liefst vier afzonderlijke HD-schermen van stroom voorzien, perfect voor vluchtsimulators of multitasking tijdens het gamen.

Verwant

  • De beste gaming-desktops van 2017De beste gaming-desktops van 2017

Er is een USB 3.1 Type-C-poort aan de voorkant, terwijl er aan de achterkant nog twee Type-A USB 3.1-poorten en vier USB 2.0-poorten te vinden zijn. U hoeft ze echter niet te gebruiken om uw telefoon op te laden als deze de Qi-standaard voor draadloos opladen ondersteunt, dankzij het optionele draadloze oplaaddeck van de GX-281.

Opslagopties zijn beperkt tot een harde schijf van 1 TB, dus je zult je eigen SSD of grotere schijf moeten installeren als je er een nodig hebt via de twee beschikbare M.2-slots.

Acer zegt dat de GX-281, die wordt geleverd met Windows 10 Home, tegen het einde van de maand verkrijgbaar zal zijn bij Amerikaanse retailers.

Aanbevolen verhalen

Apple onthult iOS 11 met vertaling en een betere camera

Met Siri in iOS 11 kun je vreemde talen vertalen en je vrienden rechtstreeks in iMessage betalen.

Qualcomm verhoogt midrange processorkracht

De nieuwe Snapdragon 660- en 630-platforms van Qualcomm brengen de high-end mogelijkheden van vorig jaar naar nieuwe midrange-telefoons.

Snap App Windows naar vooraf gedefinieerde schermsecties met Acer GridVista

De functie voor het uitlijnen van vensters in Windows 7 en de mogelijkheid om monitor(s) te ordenen in specifieke gerasterde secties zijn de laatste tijd beide populair geworden. Als u van het idee houdt om beide te combineren in één software, sluit u dan bij ons aan terwijl we naar Acer GridVista kijken.