Toon aantal processors op Linux

Als je net je Linux-box hebt geüpgraded, of als je je afvraagt ​​hoeveel processors een externe server heeft, is er een snelle en vuile opdracht die je kunt gebruiken om het aantal processors weer te geven.

Op Linux bevat /proc/cpuinfo alle processorinformatie voor alle huidige processors in uw computer. Dit omvat de snelheid, de hoeveelheid on-chip cache, het processortype en het aantal kernen.

Hier is de opdracht:cat /proc/cpuinfo | grep-processor | wc -l

Het commando kijkt gewoon in het /proc/cpuinfo-bestand, haalt het aantal regels eruit dat de tekstverwerker bevat en geeft ze door aan wc (woordentelling), die een telling van de CPU's in het systeem retourneert.

Dit is wat het op mijn externe server heeft geretourneerd:

[root@root]# cat /proc/cpuinfo | grep-processor | wc -l

4

Houd er rekening mee dat als u een dual-coreprocessor hebt, deze elke kern als een afzonderlijke processor zal retourneren. Je kunt de volledige uitvoer van cat /proc/cpuinfo bekijken om te zien of de chips dual-core zijn.

Meer verhalen

De nieuwe netwerkverbindingspictogrammen van Vista begrijpen

De netwerkpictogrammen van Windows Vista die zich in het systeemvak bevinden, hebben een nieuwe functie: ze laten u weten of u verbonden bent met internet of alleen met uw lokale netwerk. Deze nieuwe pictogrammen zijn vooral handig wanneer u bent verbonden met een draadloos netwerk.

Visuele aanwijzingen bij het kopiëren of verplaatsen van bestanden in Vista

Ik kan me nooit herinneren welke toets ik ingedrukt moet houden om een ​​bestand te kopiëren of te verplaatsen wanneer ik een bestand van de ene naar de andere locatie sleep. Vista komt te hulp met visuele aanwijzingen wanneer je een bestand sleept.

Selecteer bestanden met behulp van selectievakjes in Windows Vista

Windows Vista heeft een nieuwe functie in Windows Verkenner die erg handig is.. selectievakjes! In plaats van de Ctrl-toets ingedrukt te houden en op een aantal verschillende bestanden te klikken om ze te selecteren, kunt u gewoon op de selectievakjes klikken ... niet meer per ongeluk de bestanden kopiëren of helemaal onderaan gaan en de

Versnel uw Windows Vista-computer met ReadyBoost

Windows Vista bevat een nieuwe functie genaamd ReadyBoost waarmee u een flashgeheugenstick of SD-kaart kunt aansluiten om veelgebruikte bestanden op te slaan voor snellere toegang dan vanaf de harde schijf.

Installeer Samba Server op Ubuntu

Als u bestanden wilt delen tussen uw Ubuntu- en Windows-computers, kunt u het beste Samba-bestandsdeling gebruiken.

Deel Ubuntu-thuismappen met Samba

Met Samba Server kunt u de thuismappen van gebruikers automatisch delen. Dit kan handig zijn, zodat u niet voor elke gebruiker handmatig elke share hoeft aan te maken.

Maak een Samba-gebruiker op Ubuntu

Als u Samba Server op uw netwerk gebruikt, wilt u gebruikers maken die toegang hebben om het te gebruiken. Er is een heel eenvoudige commandostructuur om dit te doen.

Stel Windows in als standaard besturingssysteem bij Dual Booting Ubuntu

Wanneer u een dual-boot van Ubuntu installeert, is een van de frustrerende dingen die u meteen zult opvallen, dat Ubuntu nu is ingesteld als het standaardbesturingssysteem in de Grub-lader. Er is een eenvoudige manier om terug te schakelen naar het standaardgebruik van Windows.

Voorkomen dat een toepassing wordt uitgevoerd bij het opstarten in Windows Vista

Vroeger waren er veel plaatsen waar een applicatie zichzelf kon vasthaken om bij het opstarten te worden uitgevoerd. U moest het register op meer dan één plaats controleren, evenals uw startmenu. Met Windows Vista is er een ingebouwd paneel dat dat allemaal voor u afhandelt.

De virtuele basismachine van een gekoppelde kloon verplaatsen in VMware

Als u de gekoppelde kloonfunctie in VMware gebruikt (en dat zou u ook moeten doen), dan zou u geïrriteerd kunnen zijn dat u de virtuele basismachine niet kunt verplaatsen zonder alle gekoppelde klonen te verbreken.