Aan de slag met TrueCrypt Drive Encryption op Mac OS X

We hebben in het verleden TrueCrypt voor on-the-fly-codering op andere besturingssystemen behandeld. Nu is het tijd om te kijken naar het installeren en gebruiken van TrueCrypt op Apple Macintosh OS X (met name 10.6.4).

In eerdere artikelen hebben we gekeken naar hoe aan de slag te gaan met TrueCrypt in Windows en we hebben ook gekeken naar een oplossing voor het installeren van TrueCrypt in Ubuntu EdgyEft.

TrueCrypt op Mac OS XTrueCrypt is een gratis hulpprogramma waarmee u uw gegevens kunt versleutelen, of het nu op een USB-station of op de hoofdschijf van uw computer is, in een oogwenk. Hiermee kunt u gegevens verborgen houden; of het nu gaat om cijfers, patiëntendossiers, dat nieuwe patent waar je aan werkt, of gênante vakantiefoto's die je jezelf niet kunt laten verwijderen.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryption-on-mac-os-x foto

Nadat u de .dmg hebt gedownload om TrueCrypt-mount te installeren, begint u met de installatie.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryption-on-mac-os-x foto 2

U wordt gevraagd om de licentieovereenkomst te accepteren voordat u het installatieprogramma installeert.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryption-on-mac-os-x foto 3

Ja, je raadt het al, open het installatiepakket om met de installatie te beginnen.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 4

Het installatieprogramma wil je graag een introductie geven voor het geval je niet wist wat je aan het installeren was (sommige dagen moeten we er allemaal aan herinnerd worden)

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryption-on-mac-os-x foto 5

De volgende stap is het kiezen van de installatielocatie. Standaard wordt het geïnstalleerd in uw map Programma's. Voor nu zullen we geen aangepaste opties kiezen. Als u op Installeren klikt, wordt de installatie gestart.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 6

Aangezien u enkele systeembestanden gaat wijzigen, wil OS X authenticatie om er zeker van te zijn dat u akkoord gaat met deze wijzigingen.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 7

Nu laten we de installatie voltooien.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryption-on-mac-os-x foto 8

Als je dit op de achtergrond hebt geïnstalleerd, of opstond om iets anders te doen tijdens de installatie, laat OSX je weten dat de installatie is voltooid met het groene vinkje en het voltooiingsgeluid. Zodra u op Sluiten klikt, wordt het installatievenster gesloten en moet u bladeren naar waar u TrueCrypt hebt geïnstalleerd.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 9

Aangezien we nog geen volume hebben gemaakt, moeten we daar beginnen. Klik op Volume maken.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 10

Laten we deze keer een versleutelde bestandscontainer maken. Dit creëert een virtueel bestand dat al uw gegevens zal bevatten. Dit kan handig zijn als je de container wilt doorgeven aan andere mensen aan wie je het wachtwoord hebt toevertrouwd of om het bestand op meerdere locaties (netwerkopslag, de cloud, usb-sleutels...) en versleuteld op te slaan.

Als u zich geen zorgen hoeft te maken over staatsveiligheid of industriële spionage, zou het standaard TrueCrypt-volume voldoende moeten zijn om persoonlijke gegevens persoonlijk te houden.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 12

Hier kiest u de locatie van de container. Als u een bestand kiest dat al bestaat, zal TrueCrypt het bestand wissen en overschrijven. Kies een nieuwe bestandsnaam en de locatie waar u de container wilt plaatsen.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 13

Er zijn verschillende coderings- en hash-algoritmen, standaard zouden de meeste gebruikers moeten worden gedekt met AES en RIPEMD-160.

Dit is de plaats waar we de volumegrootte kunnen kiezen van de virtuele schijf die we aan het maken zijn. TrueCrypt laat je weten hoeveel ruimte je beschikbaar hebt. In de vervolgkeuzelijst kunt u kiezen of uw nummer in KB, MB of GB zal zijn. Laten we voorlopig gaan met een volume van 1 GB.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 15

Dit is het moment om het wachtwoord te kiezen. Hoewel TrueCrypt u waarschuwt om een ​​wachtwoord van meer dan 20 tekens te gebruiken (geen woord uit het woordenboek, gebruik van 3 symbolen, cijfers, hoofdletters en kleine letters), betekent dit dat u uw gecodeerde gegevens verliest als u het wachtwoord niet meer weet. kies iets dat je je kunt herinneren, maar dat je gegevens nog steeds veilig houdt voor nieuwsgierige blikken.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 16

Het volumebestandssysteem is belangrijk als u het bestand op meerdere platforms (Windows, Linux, Mac) wilt gebruiken. Als u meerdere platforms wilt gebruiken, kiest u het FAT-bestandssysteem. Als u wilt dat de container alleen in Mac OSX wordt gelezen, kiest u Mac OS Uitgebreid.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 17

Bevestig uw beslissing van meerdere (cross) platformondersteuning of alleen OSX.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 18

Hier zullen we TrueCrypt helpen bij het kiezen van de header en hoofdsleutel voor de codering van uw volume. Zie je hoe de willekeurige pool verandert als je met je muis beweegt? Als je eenmaal het gevoel hebt dat je een goede reeks cijfers hebt om het klikformaat te kiezen, begint het proces je virtuele schijf te versleutelen.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryption-on-mac-os-x foto 19

Als u meerdere volumes moet maken, kunt u ervoor kiezen om er nu nog een te maken, anders klikt u op exit om de wizard te sluiten.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 20

Nu moeten we ons nieuwe volume koppelen, zodat we er bestanden aan kunnen toevoegen. Klik op Bestand selecteren en blader naar de locatie waar u zojuist de container hebt gemaakt.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 21

Vertel TrueCrypt om het volume te koppelen door op Koppelen te klikken.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 22

Voer uw wachtwoord in.

aan de slag-met-truecrypt-drive-encryptie-op-mac-os-x foto 23

Blader in de Finder naar het lege volume en vul het met de bestanden die u wilt versleutelen.

Zodra u tevreden bent met wat u op het volume heeft, gaat u terug naar het TrueCrypt-menu en klikt u op Ontkoppelen om het volume uit te werpen en uw gegevens te coderen.

Om toegang te krijgen tot uw veilige gegevens, herhaalt u de montagestappen en bladert u naar uw volledige volume, u kunt op deze manier ook meer gegevens verwijderen en toevoegen.

Download TrueCrypt voor Mac (van Gibson Research)

Meer verhalen

De Search Helper-extensie verwijderen uit Firefox

Als je een nieuwe verrassingsextensie hebt gevonden die is toegevoegd aan Firefox na de juni-patch van Microsoft, dan ben je op dit moment waarschijnlijk nogal ongelukkig. Doe met ons mee terwijl we u laten zien hoe u de Search Helper-extensie uit uw browser kunt verwijderen.

Schakel de modus Volledig scherm in Media Center in zonder de muis vast te houden

Als u een opstelling met twee monitoren hebt en Windows Media Center gebruikt, weet u waarschijnlijk dat wanneer WMC in de modus Volledig scherm is, de muis wordt vastgehouden, zodat u niet op een tweede monitor kunt werken. Hier kijken we hoe we de ergernis kunnen oplossen.

Toegang tot muziek van Amie Street in Boxee

Een van onze favoriete sites om nieuwe muziek te ontdekken is Amie Street. Vandaag bekijken we de Amie Street-app voor Boxee waarmee je toegang hebt tot je favoriete deuntjes vanuit de Boxee-interface.

Toegang krijgen tot Windows Home Server vanaf een Ubuntu-computer op uw netwerk

Als u een Windows Home Server-gebruiker bent, kan het zijn dat u deze moet openen vanaf een Ubuntu-machine in uw netwerk. Vandaag bekijken we het proces van toegang tot bestanden op uw thuisserver vanuit Ubuntu.

Breng Office 2003-menu's terug naar 2010 met UBitMenu

Heb je moeite om te wennen aan de Ribbon-interface in Office 2010? Hier leest u hoe u de klok een beetje terug kunt draaien en de vertrouwde menu's en werkbalken uit 2003 terug kunt halen.

Friday Fun: speel je favoriete 8-bit NES-games online

We hebben eindelijk weer een vrijdag gehaald en opnieuw brengen we je wat NES-plezier om de rest van de dag voor het weekend te verspillen. Vandaag bekijken we een site die veel klassieke NES-spellen bevat die je online kunt spelen.

Latentie

Latency is een belangrijke maatstaf voor vertraging in computersystemen zoals netwerken en schijfstations voor hoe lang het duurt voordat de gegevens aankomen. Zelfs als uw netwerkverbinding bijvoorbeeld een hoge totale bandbreedte heeft, zal het bij veel latentie moeilijker zijn om realtime computergames te spelen

Vind inhoudgerelateerde afbeeldingen in Internet Explorer 8

Wilt u een gemakkelijke manier om afbeeldingen met betrekking tot nieuwsberichten of artikelen te vinden tijdens het browsen in Internet Explorer? Dan wil je zeker eens kijken naar de Bing Image Search accelerator.

Extensies voor Safari installeren en beheren 5

Hoewel er al geruime tijd hacks zijn om extensies in Safari op te nemen, biedt Safari 5 nu de juiste ondersteuning voor hen. Vandaag bekijken we het beheren van extensies in de nieuwste versie van Safari.

Vind meer streaming tv online met Clicker.tv

Op zoek naar een manier om toegang te krijgen tot meer van je favoriete tv-programma's en ander online entertainment? Vandaag kijken we naar Clicker.tv, dat een geweldige manier biedt om talloze tv-programma's en films te vinden.