Aan de slag met Boxee

Boxee is een gratis Media PC-applicatie die draait op Windows, Mac en Ubuntu Linux. Met Boxee kunt u online video, muziek en foto's integreren met uw eigen lokale media en sociale netwerken. Vandaag gaan we Boxee en enkele van zijn functies nader bekijken.

Opmerking: voor deze zelfstudie hebben we Windows 7 gebruikt. Uw ervaring met een Mac- of Ubuntu Linux-build kan enigszins variëren.

Hardwarevereistenx86 (Intel/AMD-processor) gebaseerd systeem met 1,0 GHz of hoger

512 MB systeemgeheugen (RAM) of meer

Videokaart geschikt voor OpenGL 1.4, Direct X 9.0

Softwarevereisten

Mac OS X 10.4+ (op Intel gebaseerde processor)

Ubuntu Linux 9.04+

Windows XP / Vista / 7 (64-bits in Vista of 7)

Boxee installeren

Voordat u Boxee downloadt en installeert, moet u zich registreren voor een gratis account. (Zie onderstaande link)

aan de slag-met-boxee foto 1

Zodra uw account is geregistreerd en geverifieerd, kunt u inloggen en de applicatie downloaden. De installatie is vrij eenvoudig ... neem gewoon de standaardinstellingen.

aan de slag-met-boxee foto 2

Boxee wordt geopend in de modus Volledig scherm en u wordt gevraagd om in te loggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Voordat je inlogt, wil je misschien even de tijd nemen om op het gidspictogram te klikken en iets te leren over navigeren in Boxee.

Enkele basistoetsenbordnavigatie is als volgt. Beweeg naar rechts, links, omhoog en omlaag met de pijltjestoetsen. Druk op Enter om een ​​selectie te maken, de backslash-slash-toets om te schakelen tussen volledig scherm en venstermodus, en Esc om terug te gaan naar het vorige scherm. Voor afspelen wordt het volume geregeld door plus & min (+/-) toetsen, u kunt afspelen / pauzeren met de spatiebalk en overslaan met de pijltjestoetsen.

Boxee werkt ook met elke infraroodafstandsbediening. Als je een iPhone of iPod Touch hebt, kun je software downloaden om ze in te schakelen als Boxee-afstandsbediening.

aan de slag-met-boxee foto 4

Als u een muis en toetsenbord gebruikt, plaatst u de muisaanwijzer op de vakken gebruikersnaam en wachtwoord om uw inloggegevens in te voeren. Als u een afstandsbediening gebruikt, klikt u op de knop OK en voert u de inloggegevens in met het schermtoetsenbord. Klik op Gereed als u klaar bent.

aan de slag-met-boxee foto 5

Wanneer u klaar bent om in te loggen, voert u uw gegevens in en klikt u op Aanmelden.

Bij de eerste keer inloggen wordt u gevraagd om uw scherm te kalibreren. Als u Overslaan kiest, kunt u uw scherm later altijd kalibreren onder Instellingen > Uiterlijk > Scherm.

aan de slag-met-boxee foto 7

Wanneer Boxee wordt geopend, wordt u begroet door het startscherm. Aan de linkerkant ziet u uw feeds. Dit is alle aanbevolen inhoud van vrienden op Boxee en sociale netwerken zoals Facebook en Twitter. Hoewel, wanneer u voor het eerst inlogt, dit voornamelijk informatie van het Boxee-personeel zal zijn. Je hebt Uitgelichte inhoud in het midden en je wachtrij aan de rechterkant. Je hebt ook het menu bovenaan.

Popup menu

Het pop-menu kan worden geopend door op de Esc-toets te drukken, of terug op uw afstandsbediening. Afhankelijk van waar je je bevindt in Boxee, moet je er misschien een paar keer op drukken om terug te gaan naar het pop-upmenu. Vanuit het pop-upmenu hebt u eenvoudig toegang tot alle bronnen, instellingen en favorieten.

aan de slag-met-boxee foto 9

Rij

De wachtrij is uw afspeellijst met tv-programma's, films of internetvideo's die u wilt bekijken. Wanneer u een aanbieding vindt die u wilt bekijken, selecteert u deze en klikt u vervolgens op Toevoegen aan wachtrij.

aan de slag-met-boxee foto 10

Het geselecteerde item wordt toegevoegd aan uw wachtrij en is op elk moment toegankelijk vanuit het menu.

Bibliotheek met tv-programma's

De TV Show-bibliotheek kan bestanden van uw lokale harde schijf of streaming inhoud van internet bevatten. Boxee haalt inhoud van verschillende online locaties, zoals Hulu- en tv-netwerksites. Klik op de show om te zien welke specifieke afleveringen momenteel beschikbaar zijn.

Om je favoriete programma's te zoeken, klik je op de gele pijl aan de linkerkant, of navigeer je naar links met je toetsenbord of afstandsbediening. Voer uw selectie in het zoekvak in.

Mijn apps

Standaard bevat het gedeelte Mijn apps een lijst met de meest populaire apps, zoals Netflix, Pandora, YouTube en andere. U kunt apps verwijderen uit Mijn apps of nieuwe apps toevoegen vanuit de app-bibliotheek.

Om toegang te krijgen tot alle beschikbare apps, klikt u op de linkerpijlknop of klikt u op de gele pijl aan de linkerkant en selecteert u vervolgens App-bibliotheek.

Kies een app uit de bibliotheek en klik erop om te openen...

... en selecteer vervolgens Toevoegen aan Mijn apps. Of u kunt op start klikken om de app af te spelen als u deze niet aan uw Mijn apps wilt toevoegen.

Muziek, afbeeldingen en films

Boxee scant uw pc op films, afbeeldingen en muziek. U kunt ervoor kiezen om specifieke mappen te scannen door te klikken op Mediamappen scannen...

… of in het pop-upmenu, selecteer Instellingen > Media en blader naar uw media.

aan de slag-met-boxee foto 19

Conclusie

Boxee is een geweldige manier om uw lokale media te integreren met online streaming-inhoud. Het kan worden uitgevoerd als een toepassing op uw thuis-pc of als een stand-alone media-pc. Houd er echter rekening mee dat uw toegang tot online-inhoud afhankelijk is van uw land.

Als u een Windows Media Center-gebruiker bent en de extra functies van Boxee wilt toevoegen, bekijk dan ons artikel over het integreren van Boxee met Windows 7 Media Center.

Boxee downloaden

Meer verhalen

Toegang tot Yahoo! E-mail en services in Chrome

Heb je een favoriete Yahoo! E-mailaccount of diensten die je graag de hele dag bijhoudt? Doe dan met ons mee terwijl we de Yahoo Mail voor Google Chrome-extensie bekijken.

Updates voor experimentele add-ons in Firefox controleren

Als u experimentele add-ons in Firefox gebruikt, heeft u de frustratie ervaren dat u handmatig moet controleren of er updates voor zijn. U kunt nu op de hoogte worden gehouden van updates voor experimentele add-ons naast de door Mozilla goedgekeurde add-ons met de EAVE-extensie.

ShellFolderFix onthoudt vensterlocaties in Windows 7

Weet je nog dat eerdere versies van Windows de grootte en locatie van Explorer-vensters onthielden toen je ze opende? Om de een of andere reden doet Windows 7 dit niet langer, maar vandaag bekijken we een handig hulpprogramma dat deze ergernis oplost.

Blader visueel door uw geopende tabbladen in Google Chrome

Bladert u liever visueel door uw geopende tabbladen in plaats van een lijst met tabbladen te gebruiken? Dan is de Visual Tabs-extensie voor Google Chrome misschien wel de visuele tool waarnaar u op zoek was.

Verzend tot 100 MB bijlagen met Outlook en drop.io

Veel zakelijke e-mailservers staan ​​slechts 5-10 MB bijlagen toe, maar tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat u een veel groter bestand naar een vriend of collega moet sturen. Dankzij drop.io en hun nieuwe Outlook-plug-in kun je nu gratis tot 100 MB bijlagen verzenden.

Ouderlijk toezicht instellen in Windows 7 Media Center

Als uw gezin Windows 7 Media Center gebruikt om veel films en tv te kijken, wilt u misschien bepaalde programma's van uw jongere kinderen blokkeren. Vandaag bekijken we de functie Ouderlijk toezicht in Windows 7 Media Player waarmee u bepaalde tv- en filmbeoordelingen kunt blokkeren.

Spotify installeren in Ubuntu 9.10 met Wine

Spotify is misschien wel de beste streaming muziekservice die online beschikbaar is. Spotify is beschikbaar onder Windows en Mac. Door Wine te gebruiken, kunt u Spotify echter ook op Ubuntu installeren.

Integreer Boxee met Media Center in Windows 7

Op zoek naar een manier om toegang te krijgen tot meer inhoud via Windows 7 Media Center? Misschien wil je een goede manier om heen en weer te springen tussen Boxee en Media Center met slechts een klik op de afstandsbediening? Vandaag laten we u zien hoe u toegang krijgt tot Boxee via Media Center met Boxee Integration 1.0.

Schakel de vertragingstijd voor Aero Peek in Windows 7 uit of wijzig deze

Bent u op zoek naar een gemakkelijke manier om de vertragingstijd voor Aero Peek in Windows 7 aan te passen of wilt u de functie misschien helemaal uitschakelen? Kijk dan hoe eenvoudig het is om een ​​van beide te doen met de Desktop Peek Tweak.

Vergeet nooit een e-mailbijlage in Outlook te verzenden

We hebben allemaal haastig een e-mail gestuurd, om even later te onthouden dat we waren vergeten het bestand bij te voegen waarvan we zeiden dat we het bij de e-mail hadden gevoegd. Forgotten Attachment Detector is een geweldige, gratis invoegtoepassing voor Microsoft Outlook die u kan helpen dit gênante scenario te vermijden.