9 Top influencers op sociale media die marketeers moeten volgen

De dagen dat we ons afvragen of Facebook, Snapchat, Instagram, Twitter en andere sociale-mediaplatforms legitieme marketingtools zijn, liggen ver achter ons.

Degenen die het weten, gebruiken sociale media om hun ideeën, bedrijven en het dagelijks leven te delen. Sommigen van hen verdienen miljoenen met het online plaatsen van foto's en het uploaden van vlogs naar YouTube, en anderen gebruiken sociale media als een belangrijke strategie om door ondernemingen gesteunde startups op te schalen.

De volgende influencers op sociale media dragen allemaal bij aan een nieuw boek genaamd 3 Billion Under 30, bijeengebracht door de 21-jarige Jared Kleinert, een TED-spreker en ga naar marketingconsulent voor #1 NYT-bestsellerauteurs, Fortune 500-bedrijven en zelfs de Verenigde Naties. Wie zijn ze en waarom zou je ze volgen? Hier is uw antwoord.1. Jake Paul (@jakepaul)

Jake Paul is net 20 geworden en toch heeft hij meer dan 17 miljoen volgers op sociale media. Zijn video's, die oorspronkelijk op Vine werden gepost en nu verspreid zijn over Instagram, YouTube, Musically en andere platforms, zijn samen meer dan 4 miljard keer bekeken en Jake heeft zijn roem op sociale media kunnen omzetten in andere ondernemingen.

Hij is nu de oprichter van TeamDom, met investeerders als Gary Vaynerchuk en Shots Studios (die op zijn beurt wordt ondersteund door Justin Bieber, Pete Cashmore en andere mediatitanen). Hij is ook een succesvolle acteur geworden. Bedrijven variërend van Coca Cola, Beats, Universal en anderen kijken naar Jake en zijn team om hun producten op de markt te brengen aan millennials en Gen Z'ers.

2. Shonduras (@shonduras)

Shaun McBride, of Shonduras, was misschien wel de eerste die samenwerkte met een bedrijf voor een gesponsord Snapchat-verhaal. Disney zag het potentieel voor influencer-marketing via Snapchat en besloot samen te werken met Shonduras om hun parken onder de aandacht te brengen.

Shonduras is snel een van de beste social media influencers op het web geworden, met name via Snapchat. Hij heeft zijn volgers kunnen gebruiken om op verschillende manieren inkomsten te genereren voor zijn bedrijf, van keynotes tot het verkopen van merchandise, merkinhoud en meer. Nu onderzoekt hij verschillende manieren om het creëren van digitale inhoud tot het uiterste te drijven en de beste dag ooit te hebben tijdens alle uren van zijn klim.

3. Neil Patel (@neilpatel op Twitter, fb.com/neilkpatel op Facebook)

Neil Patel is de medeoprichter van Crazy Egg, Hello Bar en verschillende andere bedrijven. Hij is ook een investeerder, een schrijver met een New York Times-bestsellerboek en meerdere online columns, en een invloedrijke marketinggeest voor bedrijven variërend van Amazon en NBC tot GM, HP en Viacom.

Neil is een productieve marketeer sinds zijn tienerjaren, toen hij SEO gebruikte om bedrijven te helpen jaarlijks acht cijfers aan extra inkomsten te verdienen. Door de jaren heen heeft hij contentmarketing, betaald verkeer, socialmediamarketing en meer onder de knie gekregen om miljoenen dollars te verdienen en zeer waardevolle producten te delen die hij heeft gemaakt voor de technische en zakelijke gemeenschappen. Op zijn blog vind je uitgebreide handleidingen voor bijna elke marketinggerelateerde vraag of proces. Het is de moeite waard om veel te lezen.

4. Virginia Salas Kastilio (@ginicanbreathe)

Merken als BBC, NASDAQ, SoulPancake en anderen hebben een geheim wapen in Virginia Salas Kastilio en haar adviesbureau, dat bestaat uit de beste Snapchat-beïnvloeders van over de hele wereld. Virginia, een derde cultuurkind dat naar meer dan een dozijn verschillende scholen ging en meer dan een miljard dollar beheerde bij Apple en Orace zonder diploma, besloot helemaal opnieuw te beginnen en een online volgeling op te bouwen.

Het resultaat is niet alleen haar eigen persoonlijke merk en volgers, maar ook marketingkennis die andere bedrijven, individuen en organisaties sindsdien zeer waardevol hebben gevonden. Ze deelt haar ideeën via een online school genaamd Snap and Stream. Stem af om te horen hoe zij voorspelt dat de marketingwereld in 2017 en daarna zal evolueren.

5. Woedende Piet (@furiouspete)

Deze overlevende van anorexia en kanker heeft een leger opgebouwd van meer dan 5 miljoen YouTube-abonnees die zijn dagelijkse vlogs, competitieve eetuitdagingen, trainingssessies als gesponsorde bodybuilder en openhartige gedachten bekijken over het omgaan met de uitdagende momenten van het leven.

Furious Pete werkt non-stop en maakt gebruik van zijn invloed op sociale media om televisieshows die hij in Duitsland host, op de markt te brengen, zijn eigen kledinglijn en supplementen, verschillende merken die hem sponsoren om te eten en te trainen, trainingsroutines en -programma's, en meer. Als je voorbij zijn Guinness World Record-pogingen en zware video's kunt kijken, zie je een marketingmachine aan het werk, zelfs als hij (zelden) slaapt.

6. CyreneQ (@cyreneq)

Het bedrijf van Cyrene is een mix van die van Shonduras en Virginia Salas Kastilio die hierboven zijn genoemd. Op zichzelf is ze een influencer die tienduizenden dollars per campagne beheert om bedrijven als Walmart, Samsung, The Voice, MTV, Lionsgate en een hele reeks andere bedrijven te promoten. Haar unieke Snapchat-kunst is gezinsvriendelijk en leuk, waardoor ze een van de meest geliefde en herkenbare influencers op sociale media is.

Cyrene beheert ook een community rond Snapchat via haar site The11thSecond, die ook de basis vormt voor een boek dat ze in februari uitbrengt. Ze deelt niet alleen de Snapchat-namen voor verschillende mensen die je op haar site zou moeten volgen, maar ze is zelf iemand die je zou moeten volgen om meer te weten te komen over het gebruik van het platform voor je marketingbehoeften.

7. Kristina Bazan (@kristinabazan)

Kristina is veel dingen, waaronder de oprichter van Kayture, een modeblog en een klein team van getalenteerde individuen die met Kristina samenwerken om bekendheid en creatieve hulp te bieden aan merken als Dior, Guess, Louis Vuitton, Dolce & Gabbana en vele anderen. Ze heeft meer dan 2,4 miljoen volgers op Instagram alleen, en miljoenen maandelijkse lezers bij Kayture.

Ze werd een van de eerste social media influencers en modebloggers die met deze high-end merken werkte, en in 2015 tekende ze een zevencijferige deal als woordvoerster van L'Oréal Paris. Haar creatieve werken moeten niet alleen als kunst worden bestudeerd, maar ook als een casestudy om van sociale media een platform te maken om andere zakelijke belangen na te streven.

8. Coco en Breezy (@cocoandbreezy)

Coco en Breezy zijn een tweeling die in New York City woont en een lijn designerzonnebrillen onder hun naam heeft ontwikkeld. Binnen enkele weken na de verhuizing naar de stad en het starten van hun nieuwe bedrijf, stond hun bril op alle grote beroemdheden zoals Ashanti, Beyoncé, Rihanna, Prince en anderen.

Ze hebben niet alleen een succesvol bedrijf door hun ontwerpen, maar ze zijn ook begonnen met dj'en en naam maken in commercials voor Diddy, of partnerschappen met Hershey's, Jolly Ranchers, Adidas, Transitions en andere bedrijven die willen maak gebruik van hun lifestyle-merk en maak gebruik van hun online en offline creativiteit.

9. Caroline Ghosn (@carolineghosn)

Caroline Ghosn is zelf geen influencer op sociale media, maar zij is de oprichter en CEO van Levo, de beste online bestemming voor loopbaanadvies met betrekking tot millennials. Haar bedrijf wordt ondersteund door Facebook COO Sheryl Sandberg en de Mightybell CEO Gina Bianchini, en gebruikt sociale media om hun lezerspubliek en waarde voor consumenten te vergroten.

Het resultaat is een netwerk dat millennials kunnen gebruiken bij het navigeren door hun loopbaan en bij het slagen op de werkplek. Levo is meesterlijk in contentmarketing en in het benutten van hun online aanwezigheid om interviews en samenwerkingen met mensen als Warren Buffett, Soledad O'Brien, Kevin Spacey en anderen veilig te stellen.

BONUS: Matthew Toren (@matthewtoren)

Hoewel Matthew niet wordt geprofileerd in het nieuwe boek van Jared Kleinert 3 miljard onder de 30, moest ik mijn geweldige zakenpartner, beste vriend en broer als bonuscomponent aan deze lijst toevoegen. Matthew heeft zijn online volgers kunnen gebruiken om de groei van onze bedrijven te versnellen en ons te helpen andere ondernemers te inspireren, motiveren en opleiden via onze inhoud en ons gratis forum voor kleine bedrijven.

Met deze social media influencers als voorbeelden dagen we je uit om opnieuw te bekijken hoe je social media gebruikt om jezelf en/of je bedrijf in de markt te zetten. Investeert u tijd in nieuwe platforms en probeert u de first mover te worden, of bent u er nog steeds niet van overtuigd dat deze tools u kunnen helpen meer klanten te bereiken en meer mensen te helpen? Als je dit artikel leuk vindt, deel het dan en vertel ons hoe je van plan bent jezelf beter op de markt te brengen via sociale media.

Adam Toren

Adam Toren is een serie-ondernemer, mentor, investeerder en mede-oprichter van YoungEntrepreneur.com. Samen met zijn broer Matthew is hij co-auteur van Kidpreneurs and Small Business, BIG Vision: Lessons on How to Dominate Your Market from Self-Made E...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Hoe converteert u een onbekend mediabestandstype naar MP3?

Als je een mediabestand hebt met een onbekend extensietype, kan het een frustrerende ervaring zijn om het gemakkelijk af te spelen in je favoriete mediaspeler. Moet je het bestand converteren of is er een betere oplossing? De SuperUser Q&A-post van vandaag helpt een lezer om te gaan met een problematisch mediabestand.

Ik gebruikte sociale media en bloggen om beroemd te worden voor niets

Hoe een man sociale media gebruikte om een ​​legende te worden in zijn eigen geest -- en in Peru.

5 Top technisch onderlegde gadgets die je in je kamer zou moeten hebben

Als je op zoek bent naar een hightech kamer, dan zijn er veel verschillende gadgets die je voor jezelf kunt krijgen. Deze gadgets kunnen er niet eens voor zorgen dat...

Huawei's Mate 9 wordt de eerste Alexa-telefoon

De Huawei Mate 9 komt deze week naar de VS voor $600. Alexa komt later.

Van volgers tot dollars: top sociale beïnvloeders slaan het rijk

Sociale media hebben ingrijpende en verstrekkende gevolgen gehad voor veel delen van de samenleving. En hoewel we ons voor altijd kunnen verbazen over de vreemde betekenis achter Kanye West's t...