9 dingen die ervoor zorgen dat goede mensen stoppen

Het is vrij ongelooflijk hoe vaak je managers hoort klagen over het vertrek van hun beste werknemers, en ze hebben echt iets om over te klagen - weinig dingen zijn zo kostbaar en storend als goede mensen die de deur uitlopen.

Managers hebben de neiging om hun omzetproblemen de schuld te geven van alles onder de zon, terwijl ze de kern van de zaak negeren: mensen verlaten hun baan niet; ze verlaten managers.

Het trieste is dat dit gemakkelijk kan worden vermeden. Het enige dat nodig is, is een nieuw perspectief en wat extra inspanning van de manager.Organisaties weten hoe belangrijk het is om gemotiveerde, betrokken medewerkers te hebben, maar de meeste slagen er niet in om managers verantwoordelijk te houden voor het realiseren ervan.

Als ze dat niet doen, lijdt de bottom line.

Uit onderzoek van de University of California bleek dat gemotiveerde werknemers 31 procent productiever waren, 37 procent meer omzet hadden en drie keer creatiever waren dan gedemotiveerde werknemers. Ze hadden ook 87 procent minder kans om te stoppen, volgens een onderzoek van de Corporate Leadership Council onder meer dan 50.000 mensen.

Uit onderzoek van Gallup blijkt dat maar liefst 70 procent van de motivatie van een werknemer wordt beïnvloed door zijn of haar manager. Laten we dus eens kijken naar enkele van de ergste dingen die managers doen die goede mensen naar huis sturen.

1. Ze overwerken mensen.

Niets verbrandt goede werknemers zo goed als ze overbelasten. Het is zo verleidelijk om je beste mensen hard te werken dat managers vaak in deze val trappen. Goede werknemers overwerken is verbijsterend; het geeft hen het gevoel dat ze worden gestraft voor geweldige prestaties. Overwerkt personeel is ook contraproductief. Uit nieuw onderzoek van Stanford blijkt dat de productiviteit per uur sterk daalt als de werkweek langer is dan 50 uur, en dat de productiviteit na 55 uur zo sterk daalt dat je er niets meer aan hebt om meer te werken.

Als u moet verhogen hoeveel werk uw getalenteerde medewerkers doen, kunt u beter ook hun status verhogen. Getalenteerde werknemers zullen een grotere werkdruk op zich nemen, maar ze zullen niet blijven als hun baan hen daarbij verstikt. Verhogingen, promoties en titelwijzigingen zijn allemaal acceptabele manieren om de werkdruk te verhogen. Als je gewoon de werkdruk verhoogt omdat mensen getalenteerd zijn, zonder iets te veranderen, zullen ze een andere baan zoeken die hen geeft wat ze verdienen.

2. Ze erkennen geen bijdragen en belonen goed werk.

Het is gemakkelijk om de kracht van een schouderklopje te onderschatten, vooral bij toppresteerders die intrinsiek gemotiveerd zijn. Iedereen houdt van complimenten, niemand meer dan degenen die hard werken en alles geven. Managers moeten met hun mensen communiceren om erachter te komen wat hen een goed gevoel geeft (voor sommigen is het een verhoging; voor anderen is het publieke erkenning) en hen vervolgens te belonen voor goed werk. Bij toppresteerders zal dit vaak gebeuren als je het goed doet.

3. Ze slagen er niet in om de vaardigheden van mensen te ontwikkelen.

Wanneer managers wordt gevraagd naar hun onoplettendheid tegenover werknemers, proberen ze zichzelf te verontschuldigen met woorden als vertrouwen, autonomie en empowerment. Dit is complete onzin. Goede managers managen, hoe getalenteerd de medewerker ook is. Ze letten op en luisteren voortdurend en geven feedback.

Management kan een begin hebben, maar het heeft zeker geen einde. Als je een getalenteerde medewerker hebt, is het aan jou om gebieden te blijven vinden waarin ze kunnen verbeteren om hun vaardigheden uit te breiden. De meest getalenteerde medewerkers willen feedback -- meer nog dan de minder getalenteerde -- en het is jouw taak om ervoor te zorgen dat deze blijft komen. Als je dat niet doet, zullen je beste mensen zich vervelen en zelfgenoegzaam worden.

4. Ze geven niet om hun werknemers.

Meer dan de helft van de mensen die hun baan opzeggen, doet dit vanwege de relatie met hun baas. Slimme bedrijven zorgen ervoor dat hun managers weten hoe ze professioneel en menselijk kunnen balanceren. Dit zijn de bazen die het succes van een werknemer vieren, zich inleven in degenen die moeilijke tijden doormaken en mensen uitdagen, zelfs als het pijn doet. Bazen die er niet echt om geven, zullen altijd een hoog verloop hebben. Het is onmogelijk om voor iemand meer dan acht uur per dag te werken als ze er niet persoonlijk bij betrokken zijn en niets anders om je productieopbrengst geven.

5. Ze komen hun verplichtingen niet na.

Door mensen beloftes te doen, kom je op de dunne lijn tussen hen heel gelukkig maken en ze de deur uit zien lopen. Als je een commitment nakomt, groei je in de ogen van je medewerkers omdat je bewijst dat je betrouwbaar en integer bent (twee zeer belangrijke eigenschappen in een baas). Maar als je je toewijding negeert, kom je slijmerig, onverschillig en respectloos over. Immers, als de baas zijn of haar verplichtingen niet nakomt, waarom zouden alle anderen dat dan wel doen?

6. Ze huren en promoten de verkeerde mensen.

Goede, hardwerkende medewerkers willen graag samenwerken met gelijkgestemde professionals. Wanneer managers niet het harde werk doen om goede mensen aan te nemen, is dat een grote demotivator voor degenen die naast hen werken. De verkeerde mensen promoten is nog erger. Wanneer je je uiterste best doet om te worden gepasseerd voor een promotie die wordt gegeven aan iemand die zich met plezier naar de top heeft gebaand, is dat een enorme belediging. Geen wonder dat goede mensen hierdoor vertrekken.

7. Ze laten mensen hun passies niet nastreven.

Getalenteerde medewerkers zijn gepassioneerd. Hen kansen bieden om hun passies na te jagen, verbetert hun productiviteit en werkplezier. Maar veel managers willen dat mensen binnen een klein hokje werken. Deze managers vrezen dat de productiviteit zal afnemen als ze mensen hun focus laten verruimen en hun passies najagen. Deze angst is ongegrond. Studies tonen aan dat mensen die in staat zijn om hun passies op het werk na te jagen, een euforische gemoedstoestand ervaren die vijf keer productiever is dan de norm.

8. Ze slagen er niet in om creativiteit aan te gaan.

De meest getalenteerde medewerkers proberen alles wat ze aanraken te verbeteren. Als je hun vermogen om dingen te veranderen en te verbeteren wegneemt omdat je je alleen maar op je gemak voelt met de status-quo, dan gaan ze hun baan haten. Het vasthouden van dit aangeboren verlangen om te creëren beperkt niet alleen hen, het beperkt jou.

9. Ze dagen mensen niet intellectueel uit.

Grote bazen dagen hun werknemers uit om dingen te bereiken die op het eerste gezicht ondenkbaar lijken. In plaats van alledaagse, incrementele doelen te stellen, stellen ze verheven doelen die mensen uit hun comfortzone duwen. Vervolgens doen goede managers er alles aan om hen te helpen slagen. Wanneer getalenteerde en intelligente mensen dingen doen die te gemakkelijk of te saai zijn, zoeken ze andere banen die hun intellect op de proef stellen.

Alles bij elkaar brengen

Als je wilt dat je beste mensen blijven, moet je goed nadenken over hoe je ze behandelt. Hoewel goede medewerkers keihard zijn, biedt hun talent hen een overvloed aan mogelijkheden. Je moet ervoor zorgen dat ze voor je willen werken.

Een versie van dit artikel verscheen op TalentSmart.

Travis Bradberry

Bekroonde co-auteur van het bestverkochte boek, Emotional Intelligence 2.0, en de mede-oprichter van TalentSmart -- een adviesbureau dat meer dan 75 procent van de Fortune 500-bedrijven bedient en een toonaangevende leverancier is van emotionele inte...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

8 redenen waarom een ​​krachtig persoonlijk merk u succesvol zal maken

Opportunity zal jou en je bedrijf vinden als je een sterk merk hebt.

Luchtvervuiling zorgt voor verrassend goede kunstbenodigdheden

Hoe kan iets dat zo zwart is groen zijn?

3 belachelijk eenvoudige hacks om mensen ertoe te brengen zich aan te melden voor uw e-maillijst

Net zoals u zich heeft aangemeld voor vele, vele e-maillijsten, zullen veel mensen zich aanmelden voor de uwe als u het goed op de markt brengt.

Alexa op Huawei's Mate 9 luistert niet tenzij je op . drukt

Het schiet bijna zijn doel voorbij.

Windows Nano Server: 5 dingen die het voor uw bedrijf kan doen

Als het om servers gaat, is kleiner soms beter voor uw bedrijf. Hier leggen we uit wat Windows Nano Server is en hoe het verschilt van Windows Server.