9 alternatieven voor de Drive Extender van Windows Home Server

9-alternatieven-voor-windows-home-server-en-8217;s-drive-extender foto 1
Nu Microsoft officieel het beste van Windows Home Server heeft gedood, wat kunt u doen? Hier zijn enkele alternatieven voor drive-extender die u kunt gebruiken als u zelf een WHS wilt bouwen.

Dus wat is Drive Extender?

Het idee van drive-extender voor Windows Home Server is dat u zoveel harde schijven kunt hebben als u wilt en dat ze allemaal in dezelfde opslagpool worden gegroepeerd. Dit is vergelijkbaar met een RAID-opstelling, maar de drive-extender had een paar kaarten in zijn mouw die hem van onschatbare waarde maakten voor een NAS-apparaat.

  • Er was geen speciale RAID-controller of hardware nodig.
  • Harde schijven hoefden niet overeen te komen in grootte of fabrikant, dus je kon letterlijk elke harde schijf nemen en gebruiken in je zwembad.
  • Harde schijven gebruikten standaard NTFS-bestandssystemen. Als er iets ergs is gebeurd, kunt u de schijf gewoon uittrekken en op een andere computer aansluiten om bestanden te bekijken en te herstellen.

Er waren ook enkele nadelen aan het aansturen van extender en versie 2 voor Windows Home Server Vail zou de meeste van die problemen oplossen. Microsoft liep echter tegen andere problemen aan met v2 en ze zagen het niet in hun eigen belang om de software te blijven onderhouden.Windows Home Server had nog een paar andere voordelen als opslagoplossing ten opzichte van een standaard Windows-installatie, maar voor veel mensen was de drive-extender de enige reden om het product te gebruiken. Nu Microsoft het heeft gedood, laten we eens kijken naar enkele alternatieven.

9-alternatieven-voor-windows-home-server-en-8217;s-drive-extender foto 2

Ik ga de Linux-alternatieven in deze lijst niet uit de weg gaan, omdat Linux in veel gevallen gemakkelijker en beter kan zijn voor de oplossing die u zoekt. Linux heeft het voordeel dat het gratis is, heeft lagere hardwarevereisten en als je alleen op zoek bent naar gedeelde opslag, 100% compatibel met samba-shares voor Windows en OS X.

Windows-alternatieven

Ingebouwde Windows-software RAID – Windows heeft sinds de Windows 2000-dagen zijn eigen software-RAID ingebouwd in het besturingssysteem. Hoewel deze oplossing misschien niet de beste prestaties levert, is er geen extra software voor nodig en wordt deze door Microsoft ondersteund. Als u Windows-software RAID wilt instellen, bekijk dan ons artikel met instructies waarin het proces wordt uitgelegd.

Opmerking: Software RAID-opties zijn mogelijk niet in alle versies van Windows beschikbaar.

9-alternatieven-voor-windows-home-server-en-8217;s-drive-extender foto 3

disParity – disParity is een software RAID-oplossing die erg minimalistisch is. Het is volledig commandoregelgestuurd, wat voor sommige mensen erg goed kan zijn en voor anderen erg eng. Hiermee kunt u uw gegevensschijven instellen en vervolgens ook een pariteitsschijf bewaren voor herstel. Het groepeert schijven niet helemaal in een pool van informatie, maar richt zich meer op het herstelaspect van RAID.

9-alternatieven-voor-windows-home-server-en-8217;s-drive-extender foto 4

FlexRAID - flexRAID, vergelijkbaar met disParity, richt zich op de herstelmogelijkheden van RAID in plaats van op de enorme opslagpool. Het vereist een pariteitsschijf, net als disParity, maar het kan worden geconfigureerd vanaf een webpagina en wordt uitgevoerd als een Windows-service. Er zijn ook instructies in hun forums over het instellen van FlexRAID op een bestaande Windows Home Server als je die al hebt.

Linux-alternatieven

Logisch volumebeheer - LVM biedt een beheerlaag om meerdere schijven in te stellen die zich uitstrekken tot één, dynamische grootte van volumes en zelfs vervanging van harde schijven binnen een volume. In feite klinkt LVM als het perfecte alternatief voor elke op Linux gebaseerde WHS-vervanging en wordt het bij elke grote distributie geleverd. Bekijk zeker onze aanstaande how-to over het instellen met Ubuntu Server.

9-alternatieven-voor-windows-home-server-en-8217;s-drive-extender foto 5

unRAID – Lime Tech, het bedrijf achter unRAID, biedt doe-het-zelf-licenties om je eigen setup te bouwen, evenals hele servers die je huidige NAS kunnen vervangen. De DIY-server is ontworpen om volledig vanaf een USB-drive te werken en heeft de flexibiliteit van een drive-extender, terwijl het gegevensherstel van RAID behouden blijft. De server is gratis als je 3 of minder harde schijven hebt en er zijn redelijke licentiekosten voor meer schijven. Als je op zoek bent naar een snel overzicht van hoe het werkt, bekijk dan de video van Revisie 3.

MooseFS – MooseFS is een beetje meer betrokken dan de andere oplossingen, maar het is ook veel flexibeler. Alle andere oplossingen vertrouwden op één machine met veel harde schijven aangesloten. MooseFS vertrouwt op een paar servers die het beheer uitvoeren en veel andere computers doen de opslag. Het wordt een gedistribueerd bestandssysteem genoemd en als je Linux-computers in huis hebt liggen, kan dit de beste oplossing zijn. Anders is het waarschijnlijk het beste om het over te laten aan bedrijven en bedrijven.

9-alternatieven-voor-windows-home-server-en-8217;s-drive-extender foto 6

GlusterFS – Gluster lijkt veel op MooseFS hierboven en Ceph hieronder, en is waarschijnlijk een iets grotere oplossing dan u zoekt. Gluster is een ander gedistribueerd bestandssysteem dat niet afhankelijk is van één computer om alle opslag te doen, maar u hebt er minstens één nodig die altijd aan staat om de gedeelde volumes voor uw klanten te hosten.

9-alternatieven-voor-windows-home-server-en-8217;s-drive-extender foto 7

Bèta-opties

Alle bovenstaande opties zijn volledig stabiele en op zijn minst enigszins volwassen opties. Er zijn nog een paar opties die u misschien wilt bekijken. Ondanks dat het bètaversies zijn, hebben ze enkele functies die de andere mogelijk niet bevatten.

Greyhole - Greyhole-project maakt gebruik van de JBOD-benadering van opslag, maar samen met lokale schijven kunt u ook externe bestandssystemen in uw opslagpool aankoppelen en gebruiken. In tegenstelling tot sommige andere oplossingen die alleen een opslagpool creëren of zich alleen richten op redundantie, kan greyhole beide doen en is het een geweldig open source alternatief voor het aansturen van extender- en mapduplicatie op WHS.

9-alternatieven-voor-windows-home-server-en-8217;s-drive-extender foto 8

Ceph – Ceph is een nieuw gedistribueerd bestandssysteem dat net zijn weg begint te vinden in de Linux-kernel. Hoewel het erg lijkt op MoosFS en Gluster, biedt het betere prestaties, is het gebaseerd op BTRFS en heeft het een cool octopus-logo. Het is bedoeld voor gebruik door bedrijven en is nog niet klaar voor implementatie, maar dat gold in zekere zin ook voor WHS.

9-alternatieven-voor-windows-home-server-en-8217;s-drive-extender foto 9

Meer verhalen

Bureaubladplezier: Icon Packs met Thanksgiving-dag en herfstthema

Het geweldige eetfestijn dat bekend staat als Thanksgiving Day komt eraan, dus het is tijd om uw bureaublad klaar te maken voor de feestdagen. Vandaag hebben we een mooie verzameling pictogrampakketten met Thanksgiving-dag en herfstthema om u en uw gezin in de stemming te brengen voor het komende feest.

Hoe u het wachtwoord voor uw Verizon FIOS-router kunt resetten of wijzigen

Heb je ooit geprobeerd in te loggen op je Verizon FIOS-router, om erachter te komen dat je geen idee hebt wat het wachtwoord is? Hier leest u hoe u het wachtwoord terugzet naar de fabrieksinstellingen en weer toegang krijgt tot uw router.

Bekijk grote versies van Twitter Avatar Pics in Chrome

Moet je je ogen dichtknijpen om de details in sommige Twitter-avatarfoto's te onderscheiden? Zie hoe gemakkelijk het is om een ​​avatarfoto in te zoomen/vergroten met de Twitter Photo Zoom-extensie voor Google Chrome.

Deel webpagina's eenvoudig in Firefox met Mozilla F1

Wilt u een snelle en gemakkelijke manier om webpagina's in Firefox te delen? Mozilla F1 maakt het delen van webpagina's zo eenvoudig mogelijk via Twitter, Facebook en Gmail.

Antivirus vertraagt ​​uw pc? Misschien moet u uitsluitingen gebruiken

Het beschermen van uw computer met een antivirusoplossing is vanzelfsprekend als u met een Windows-pc werkt, maar helaas vertraagt ​​het u tegelijkertijd. Hier leest u hoe u uw prestaties kunt verbeteren, in ieder geval een klein beetje.

Een VPN-server instellen met behulp van een DD-WRT-router

We hebben eerder besproken hoe u een PPTP VPN-server kunt instellen met Debian Linux hier op Sysadmin Geek, maar als u al een op DD-WRT-firmware gebaseerde router in uw netwerk gebruikt, kunt u uw router eenvoudig configureren om als de PPTP VPN-server te fungeren .

Doe een complete make-over van uw PowerPoint-dia's met Pptplex

In het artikel van vandaag bespreken we de basisprincipes van het gebruik van pptPlex, hoe je het kunt gebruiken om onze dia's te ordenen, en we hebben zelfs een kleine PowerPoint-presentatie gemaakt die we hebben gemaakt om je op weg te helpen om je dia's interessanter te maken.

Week in Geek: privacyproblemen met editie van locatiegebaseerde services

Deze week hebben we geleerd om specifieke bestanden te herstellen van een Windows-systeemimage, aangepaste grafieken te maken voor betere Excel-spreadsheets, vertrouwd te raken met de basismenu's in Photoshop, de miniaturen op de nieuwe tabbladpagina van Google Chrome te vernieuwen, aan de slag te gaan met het bewerken van foto's in Photoshop , en

Desktop Fun: Life in the Coral Reefs Wallpaper Collection Series 1

Kijk je graag naar het vredige oceaanlandschap en de wonderlijke wezens die daar leven? Breng dan de schoonheid van de wereld onder de golven naar je bureaublad met de eerste in onze serie Life in the Coral Reefs Wallpaper-collecties.

Clipnotities naar uw Google Docs-account met Webclip

Bent u op zoek naar een manier om notities rechtstreeks van internet naar uw Google Docs-account te knippen? Dan wil je zeker eens kijken naar de Webclip extensie voor Google Chrome.