8 zakelijke lessen die elke ondernemer kan leren van Wonder Woman

In 1942 maakte Wonder Woman, gecreëerd door de internationaal bekende psycholoog Dr. William Moulton Marston, haar debuut op de omslag van een stripboek. Sindsdien is ze een suffragist, solider, sekssymbool, een van de meest populaire stripboekpersonages aller tijden en momenteel de ster van de blockbuster-film. Om nog maar te zwijgen van iemand miljoenen mensen over de hele wereld kijken ook op als inspiratie.

Maar wist je ook dat Wonder Woman ook een inspiratiebron is voor ondernemers?

1. Rebrand jezelf als dat nodig is.

Door de decennia heen is het karakter van Wonder Woman, en haar burgerlijke identiteit Diana Prince, veranderd, hersteld en bijgewerkt. Zelfs vóór haar eerste optreden in 1941 (het kostte haar een jaar om een ​​cover te krijgen) werd haar naam veranderd van Suprema in Wonder Woman, blijkbaar door William Moulton Marstons redacteur Sheldon Mayer. Ze kwam oorspronkelijk ook van Paradise Island, en in de jaren tachtig kwam ze uit Themyscira.Hoewel we Wonder Woman vandaag erkennen als een diplomaat en iconisch lid van de Justice League, trad ze oorspronkelijk toe tot de Justice Society als hun veiligheid, maar in de jaren zestig, toen ze haar krachten verloor, werd ze een babysitter, fotomodel, filmster, astronaut, zakenvrouw en zelfs een mod-spiontype. Weinig van deze incarnaties bleven bij fans, behalve de televisieserie met Lynda Carter in de hoofdrol, die zelfs de strip beïnvloedde.

Aan alles over Wonder Woman, van haar afkomst, gebruiken en krachten, is gesleuteld, net als bij de meeste andere stripfiguren. Soms, zoals de Lynda Carter en Gal Gadot-versies van het personage, werkt het. Soms werkt het averechts - vraag Marvel maar naar de reactie van fans op Hydra-Cap. Lukt het niet, dan wordt de fout hersteld. Diana liet bijvoorbeeld haar krachten in de strips herstellen, zodat er een einde kwam aan haar mod-spy-dagen.

Net als Wonder Woman en de superhelden door de jaren heen, kun je jezelf en je bedrijf rebranden als dat nodig is en wanneer dat nodig is. Natuurlijk, je oorspronkelijke idee of titel klonk perfect, maar stel je voor dat Google nog steeds BackRub heette of PayPal Cofinity zou blijven op een missie om die betalingen naar je Palm Pilot te sturen.

Wanneer je je realiseert dat je een fout hebt gemaakt, of de smaak van de markt is veranderd, geef jezelf en je bedrijf dan een nieuwe naam. Luister naar je publiek en wees flexibel genoeg om je aan deze veranderingen aan te passen.

Gerelateerd: Het succes van 'Wonder Woman' spreekt boekdelen over kansen

2. Wees een strijder voor waarheid, vrede en gelijkheid.

De doelen van Wonder Woman zijn het promoten van waarheid, vrede en gelijkheid - ondanks dat ze een Amazone-krijger zijn. Deze tweedeling maakt haar karakter zo aantrekkelijk en een geweldige leider en teamgenoot. Het is ook waarom haar bekendste wapen de Lasso of Truth is, die mensen dwingt de waarheid te vertellen, zelfs als het moeilijk te horen is.

Waarheid, eerlijkheid en integriteit maken ondernemers ook heldhaftig. Het is wat hen uitzonderlijke leiders maakt. Het is wat werknemers, investeerders, belanghebbenden en klanten om zich heen verzamelt. Zo nemen ze de juiste zakelijke beslissingen. Het is wat hen onderscheidt van dubieuze en louche concurrenten.

Gerelateerd: De 8 waarden waar elk bedrijf naar zou moeten leven

3. Gebruik de kracht van empathie.

Diana kan de emoties van anderen detecteren - met andere woorden, ze heeft de kracht van empathie. Dat verklaart verder waarom ze zo'n belangrijk lid van de Justice League is.

Empathie is misschien wel de belangrijkste vaardigheid die ondernemers kunnen bezitten. Door in de schoenen van iemand anders te lopen, ben je beter geschikt om hun pijnpunten te begrijpen en op te lossen. Dat is waar ondernemerschap om draait: van de wereld een betere plek maken.

Gerelateerd: Een beetje empathie maakt goede leiders geweldig

4. Wees onverschrokken in de strijd, zelfs als de kansen tegen je zijn.

Diana heeft onbevreesd gevochten tegen monsters, goden en zelfs bondgenoten, waaronder Superman. Zelfs als het erop lijkt dat het tegen alle verwachtingen in is, neemt Diana gewillig het op tegen deze vijanden voor het grotere goed van de mensheid. Diana gaat echter nooit de strijd aan zonder een plan. Ze is een uitstekende strateeg en begint niet zomaar alles om haar heen te vernietigen (zoals de Hulk).

De kansen zijn altijd groot tegen ondernemers - vooral vrouwelijke ondernemers - dus test altijd de markt en valideer je ideeën voordat je de strijd aangaat.

Gerelateerd: 5 strategieën die de Avengers je kunnen leren om het beste van je team naar boven te halen

5. Verander zwakte in kracht.

Een handelsmerk van Wonder Woman zijn haar onverwoestbare, kogelafbuigende armbanden, maar de oorsprong van deze armbanden is een beetje sinister. Bekend als de 'Armbanden van Submission', werden de Amazones gedwongen deze armbanden te dragen nadat ze waren gevangengenomen en tot slaaf gemaakt door Hercules. Zelfs na hun onafhankelijkheid besloten de Amazones om deze armbanden met trots te dragen als een symbool van de vroegere onderdrukking die ze hadden overwonnen.

Als ondernemer zult u moeilijke tijden doormaken, zoals het mislukken van uw bedrijf of afwijzing door een investeerder. In plaats van je daardoor te laten tegenhouden, omarm je tekortkomingen en zet je ze om in sterke punten. Persoonlijk bespreek ik openlijk mijn eerdere zakelijke mislukkingen. Het helpt me niet alleen om met de situatie om te gaan, het heeft me ook een sterker persoon gemaakt met een constante herinnering aan wat ik in de toekomst niet moet doen.

Verwant: 10 mensen die enorm succesvol werden nadat ze werden afgewezen

6. Bovenmenselijk uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen zijn vereist.

Wonder Woman bezit bovenmenselijke kracht, duurzaamheid, snelheid en een verbeterde helende kracht, maar misschien wel haar grootste kracht is haar bovenmenselijke uithoudingsvermogen en uithoudingsvermogen. Wonder Woman kan tot het einde in elk gevecht blijven met elke vijand. We houden allemaal van Batman, maar hij heeft niet het uithoudingsvermogen en het uithoudingsvermogen om het op te nemen tegen schurken zoals een kloon van Doomsday, de grote slechterik die Superman daadwerkelijk heeft vermoord.

Justine Musk, auteur en ex-vrouw van Elon Musk, gelooft dat uithoudingsvermogen ondernemers groot maakt.

Er zullen jetlag zijn, mentale vermoeidheid, periodes van hard feesten, eenzaamheid, zinloze vergaderingen, grote tegenslagen, familiedrama, problemen met de Significante Ander die je zelden ziet, donkere nachten van de ziel, mensen die je vervelen en irriteren, weinig slaap, minder slaap dan dat'', zei ze. 'Houd je lichaam scherp om je geest scherp te houden. Het loont.

Gerelateerd: 9 eigenschappen die je moet hebben om je missie uit te voeren

7. 'S Werelds beste delen de glorie van succes.

Diana heeft een behoorlijk deel van de overwinningen behaald, maar ze glundert nooit en geeft altijd krediet wanneer het haar toekomt. Als Steve Trevor haar vertelt dat ze de dag heeft gered, is haar antwoord: Nee, dit hebben we gedaan.

Grote ondernemers stelen geen krediet voor andermans werk. Ze erkennen het harde werk van het hele team en vieren alle overwinningen samen. Ze geven nooit de schuld aan iemand anders.

Verwant: Als je grootsheid wilt, neem dan verantwoordelijkheid

8. Het belang van mentorschap - en het vooruit betalen.

Diana zocht een mentor voordat ze Wonder Woman werd, omdat ze een gids nodig had om haar te trainen om een ​​krijger te worden. Een van Diana's mentoren was haar tante, Antiope. In de strips beantwoordde Diana de gunst door een aantal potages zoals Wonder Girl en bondgenoten zoals Etta Candy en Paula von Gunther te begeleiden.

Ondernemers moeten ook iemand zoeken om hen op te leiden en te begeleiden om hen te helpen hun vaardigheden aan te scherpen. Mentoren kunnen ook hun fouten en bestaande bedrijfskennis delen. Ondernemers betalen het echter op een dag vooruit door ook een opkomende ondernemer onder hun vleugels te nemen.

John Rampton

John Rampton is een ondernemer, investeerder, online marketinggoeroe en startup-enthousiasteling. Hij is oprichter van het online facturatiebedrijf Due. John is vooral bekend als ondernemer en verbinder. Hij werd onlangs uitgeroepen tot #3 in de Top 50 Online Influ...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

25 manieren om uw nieuwe bedrijf op de markt te brengen met weinig of geen geld

Van hightech (online video's) tot no-tech (flyers en cold-calling), laat geen middel onbeproefd in uw zoektocht naar klanten.

Cloud TPU's: een chip om elk bedrijf net zo slim te maken als Google

Urs Hölzle, SVP van technische infrastructuur van Google, legt uit hoe de cloudgebaseerde Tensor Processing Units van Google het spel veranderen voor machine learning en voor bedrijven.

10 gratis marketingtools die elke ondernemer kan gebruiken

Bereik uw publiek effectief zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

iPhone 8 renders wijzen op glazen achterkant en draadloos opladen

Zou een iPhone 8 met glazen achterkant met ingebouwd draadloos opladen u interesseren?

De interactieve lessen van Ableton leren de basisprincipes van muziekproductie

Learning Music leert de basis van productie met voorbeelden uit de echte wereld.