8 tips voor het bouwen van uw persoonlijke merk in 2017

Branding is zo'n cruciaal onderdeel van succes. Denk aan enkele van de grootste bedrijven ter wereld -- van Nike's swoosh tot Apple's icoon -- iedereen is bekend met de merken die ze hebben gemaakt.

Tegenwoordig is het opbouwen van uw persoonlijke merk net zo belangrijk als het opbouwen van het merk van uw bedrijf - misschien zelfs wel belangrijker. Consumenten willen het verhaal achter de oprichters horen - de mislukkingen, worstelingen en het succes. Dit betekent dat je jezelf naar buiten brengt en jezelf naast je bedrijf op de markt brengt.

Mijn bedrijf lanceert volgende week een nieuwe divisie -- een marketingbureau voor influencers -- en dat is gedeeltelijk mogelijk gemaakt door het persoonlijke merk dat ik heb opgebouwd. De contacten die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld met grote merken, bureaus en influencers, zijn allemaal ontstaan ​​door mijn persoonlijke merk. Hier zijn acht tips om u te helpen dit jaar een sterk persoonlijk merk op te bouwen.1. Wees zichtbaar en toegankelijk.

Je kunt je niet op je kantoor achter je computer verstoppen en verwachten dat je een persoonlijk merk opbouwt. Je moet eruit en jezelf zichtbaar en toegankelijk maken. Woon brancheconferenties bij, ook al is het alleen maar om te netwerken en te socializen. Maak uw sociale-mediaprofielen openbaar en sta inkomende berichten toe. Houd live video Q&A-sessies op sociale media en communiceer met je volgers. Hoe zichtbaarder en toegankelijker je jezelf maakt, hoe sterker je personal brand.

2. Laat de echte jij zien op sociale media.

Gebruik sociale media niet als een 100 procent marketingkanaal. Het is prima om af en toe een aanbieding te doen of uw bedrijf te promoten, maar focus op het tonen van de echte jij. Als je overkomt als een robot of niet authentiek, duw je mensen weg. Consumenten zien graag de andere kant -- wat je in het weekend doet, waar je eet, wat je hobby's en interesses zijn, enz. Hierdoor lijk je menselijker, wat meer mensen naar je toe trekt.

3. Begrijp uw branche van binnen en van buiten.

Uw bedrijf is zo goed als de mensen die het runnen, inclusief uzelf. Het is belangrijk dat u uw branche van binnen en van buiten begrijpt - gezond verstand. Maar dit betekent ook dat u op de hoogte moet blijven van de laatste trends, het laatste nieuws en uw concurrentie. Wanneer je dit doet, helpt het om jezelf te positioneren als een thought leader in je branche en je persoonlijke merk naar een hoger niveau te tillen.

4. Oefen 2-weg netwerken.

Veel mensen netwerken op de verkeerde manier. Ze concentreren zich op hun eigen behoeften en persoonlijk voordeel, waarbij ze die behoeften en wensen van de ander volledig negeren. Concentreer u op voordelig netwerken in twee richtingen en zorg ervoor dat u de andere persoon ook de kans geeft om van de relatie te profiteren. Deze aanpak zal je helpen om meer connecties en kansen te creëren, die allemaal zullen bijdragen aan het versterken van je persoonlijke merk.

5. Onderhoud een gedetailleerde database met contacten.

Naarmate uw persoonlijke merk groeit, groeit ook uw lijst met contacten. Het is belangrijk dat u een gedetailleerde lijst van al uw contacten bijhoudt. Wie de persoon is, waar je verbonden bent, potentiële kansen en hoe je ze kunt helpen, zijn allemaal dingen om bij te houden. Hoewel het een geweldige bron kan zijn om te zoeken wanneer u iets nodig heeft, kan er ook naar worden verwezen als u een kans heeft. Uw relaties zullen veel sterker en voordeliger worden wanneer u een contact benadert met een kans die hen helpt zonder er iets voor terug te vragen.

6. Word een vertrouwde bron van het laatste nieuws en relevante informatie.

U weet dat uw persoonlijke merk sterk is wanneer u een bron van informatie wordt. Streef ernaar de persoon te zijn die mediakanalen en journalisten contacteren wanneer ze deskundig advies of informatie over een populair onderwerp of het laatste nieuws nodig hebben. Begin met het delen van nieuws en informatie waarvan u denkt dat deze nuttig is op sociale media en stuur deze naar uw e-maillijst. Dit kan ook helpen om uw volgers op te bouwen, wat ertoe leidt dat mensen u zien als een vertrouwde autoriteit in uw branche. Uiteindelijk zal dit meer mensen naar je toe trekken.

7. Ontwikkel een sterke waardepropositie.

Elk groot bedrijf heeft een waardevoorstel en dat zou u ook moeten doen. Wat maakt jou als persoon aantrekkelijk voor potentiële klanten of opdrachtgevers? Wat maakt jou speciaal? Wat moet iemand met je doen? Als je dit eenmaal hebt vastgesteld, zorg er dan voor dat je publiek weet wat het is.

8. Geef terug.

Behalve dat je je goed voelt en je persoonlijke voldoening geeft, kan teruggeven je ook helpen je persoonlijke merk op te bouwen. Of het nu gaat om het doneren van geld aan een goed doel of het vrijwillig besteden van uw tijd aan een goed doel dat belangrijk voor u is, dit soort daden kunnen uw persoonlijke merk ten goede komen. U kunt uw liefdadigheidsacties op uw website onder de aandacht brengen en zelfs persberichten uitgeven om positieve aandacht te trekken. Mensen herinneren zich onbaatzuchtige daden.

Jonathan Long

Jonathan Long is de oprichter van Market Domination Media®, een op prestaties gebaseerd online marketingbureau, blerrp>™, en mede-oprichter van het consumentenproduct Sexy Smile Kit™.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Hoe u kunt slagen in zaken die uw stoutste dromen overtreffen

Gebruik deze principes in het bedrijfsleven en in het leven.

De beste persoonlijke financiële diensten van 2017

Wilt u uw volledige budget begrijpen of zelfs beter grip krijgen op uw maandelijkse huishoudelijke uitgaven? Een van deze best beoordeelde apps kan helpen.

17 Hulu-tips voor het streamen van tv-fans

Heb je een apparaat dat tv-programma's streamt op Hulu? Hier leest u hoe u er het beste van kunt maken.

Na de ontploffing van september, SpaceX Eyes 8 januari voor de volgende lancering

SpaceX geeft details over wat vorig jaar zijn raket heeft verwijderd en kijkt vooruit naar de volgende lancering.

Facebook bouwt een tool om te jagen op video's die inbreuk maken op auteursrechten

Facebook werkt naar verluidt aan een copyrightsysteem dat vergelijkbaar is met YouTube's Content ID.