8 redenen waarom het Windows-bureaublad geweldig is

8-redenen-waarom-de-windows-desktop-is-geweldige foto 1

We hebben onlangs een aantal bijzonder negatieve dingen over Windows geschreven, waarbij we ons concentreren op de redenen waarom het gebruik van de traditionele Windows-desktop een frustrerende ervaring kan zijn. Hebben we gewoon een hekel aan Windows? Helemaal niet. Het Windows-bureaublad is een geweldig platform.

Persoonlijk gesproken, ik heb een haat-liefdeverhouding met Windows, zoals ik me kan voorstellen dat veel Windows-gebruikers dat hebben. We hebben gekeken naar de redenen voor de haat, laten we nu kijken naar de redenen voor de liefde.Goedkope hardware

Het Windows-pc-ecosysteem is rommelig. Terwijl de Macbooks van Apple beginnen bij $ 999, kun je Windows-laptops krijgen voor minder dan $ 300. Je krijgt zeker niet de beste hardware of ondersteuning bij deze goedkope apparaten. Maar het is een feit dat mensen met zulke goedkope apparaten een computer kunnen betalen die dat anders niet zou kunnen.

Positief gesteld: het Windows-pc-ecosysteem heeft apparaten in handen gegeven van mensen die zich nooit Macs zouden kunnen veroorloven, niet alleen in ontwikkelde landen, maar over de hele wereld op plaatsen waar Macs en geavanceerde Windows-pc's onbetaalbaar zouden zijn.

Ook alde bloatware waar wij geeks over klagenheeft een voordeel.Pc-fabrikanten worden betaald om bloatware op te nemen, dus dit helpt de kosten van het kopen van een nieuwe Windows-pc te verlagen.

Hardwarekeuze, inclusief high-end hardware

Windows-pc's gaan niet alleen over de low-end. Nee, ze gaan over keuze. Wilt u uw eigen Windows-pc bouwen met componenten? U kunt het doen door elk afzonderlijk onderdeel te selecteren en zeker te weten dat ze met Windows zullen werken. Zelfs als je niet van plan bent om je eigen pc te bouwen, kun je desktops en laptops krijgen met elke mix van CPU, RAM, opslag, grafische hardware en al het andere dat je kiest. Apple biedt een handvol opties, maar pc-fabrikanten kunnen je bijna alles geven wat je maar kunt bedenken, inclusief hardware die veel krachtiger is dan alles wat je op een Mac zou kunnen krijgen.

8-redenen-waarom-de-windows-desktop-is-geweldige foto 2

Softwarebibliotheek

Hoewel er in plaats daarvan steeds meer applicaties voor mobiele platforms verschijnen, is de Windows-desktop nog steeds de plek voor zijn enorme bibliotheek met desktop-applicaties. Er zijn meer dan vier miljoen Windows-desktopprogramma's. Welk soort programma u ook nodig heeft, u vindt het op Windows. Dit is met name essentieel voor productiviteitssoftware die gewoon niet zo goed vertegenwoordigd is op mobiele platforms.

Gecombineerd met een browser - en je hebt veel browserkeuze op Windows - kun je bijna alles op Windows doen, zelfs concurrerende ecosystemen ervaren. Wil je een geweldige Google-ervaring hebben? Google besteedt veel tijd aan Chrome, Google Drive en hun andere software voor Windows. Wilt u iTunes gebruiken als mediawinkel en interface met iCloud? Apple biedt de volledige versie van iTunes voor Windows en biedt zowel een iCloud-configuratiescherm-desktoptoepassing als een webinterface voor iCloud. Wilt u Amazon Instant Video bekijken, Kindle-boeken lezen en de services van Amazon gebruiken? Natuurlijk kunt u het op Windows doen. Vrijwel alles is beschikbaar voor Windows.

Software achterwaartse compatibiliteit

Er zijn niet alleen meer dan vier miljoen Windows-desktopprogramma's beschikbaar, maar Microsoft heeft uitstekend werk verricht door de achterwaartse compatibiliteit ermee te behouden. Mensen klagen dat Windows vol rommel zit die in de loop van de tijd is opgebouwd, maar het voordeel is dat Windows de beste compatibiliteit biedt met oudere applicaties. Wilt u een reeks zakelijke apps gebruiken die vijftien jaar geleden zijn geschreven? U kunt het waarschijnlijk nog steeds gebruiken op Windows 8.1. Beter nog, u kunt die desktoptoepassing op een Windows 8.1-tablet installeren en er mobieler mee zijn dan ooit vanwege alle flexibiliteit die de Windows-desktop biedt.

Macs en Linux zijn gewoon niet zo achterwaarts compatibel. Mac OS X bevat Rosetta niet langer voor het uitvoeren van PowerPC-programma's, terwijl de Linux-desktop zoveel veranderingen heeft ondergaan dat closed-source-apps die afhankelijk zijn van oudere API's en bibliotheken, kapot zouden gaan.

8-redenen-waarom-de-windows-desktop-is-geweldige foto 3

Meerdere programma's tegelijk

Heb je ooit geprobeerd een iPad of Android-tablet als je hoofdapparaat te gebruiken? Als u iemand bent die om productiviteit geeft, is dat waarschijnlijk niet het geval. Deze apparaten zijn nog zo beperkt dat je maar één applicatie tegelijk op het scherm kunt bekijken. Wilt u iets schrijven met een referentiedocument geopend op de andere helft van uw scherm, of zelfs gewoon een video bekijken of chatten terwijl u op internet surft? Nee, dat kan niet op een iPad of Android-apparaat.

Hoewel je toetsenborden kunt gebruiken met dergelijke mobiele apparaten, kun je geen muizen gebruiken met iPads. Android ondersteunt muizen, maar emuleert alleen aanraakgebeurtenissen met de linkermuisknop. Acties zoals zweven en rechtsklikken zijn over het algemeen niet mogelijk.

PC-gaming

Windows staat nog steeds synoniem voor pc-gaming. Als er een game is die op pc's draait, draait deze op het Windows-bureaublad. PC-gaming floreert dankzij services zoals Valve's Steam en hoewel Steam andere platforms ondersteunt, is Windows nog steeds de plek om te gamen. Windows ondersteunt nog steeds een enorme bibliotheek met pc-games die meer dan vijftien jaar teruggaat, terwijl de Xbox One en PlayStation 4 zelfs geen games kunnen uitvoeren die zijn ontworpen voor de Xbox 360 of PlayStation 3.

PC-gaming heeft tal van voordelen: u kunt de beste grafische kwaliteit krijgen in een game-ervaring, een verscheidenheid aan verschillende invoertypes gebruiken (toetsenbord en muis of controller? U beslist!), games uitvoeren op een typische laptop of een gespecialiseerde gaming-pc jezelf, en profiteer van geweldige aanbiedingen en bundels om games voor praktisch niets te krijgen.

8-redenen-waarom-de-windows-desktop-is-geweldige foto 4

Platform openen

De desktopkant van Windows is nog steeds een open platform. Als ontwikkelaar kun je voor Windows ontwikkelen en je programma distribueren zonder toestemming van iemand. Als gebruiker kunt u uw programma's overal vandaan halen en uitvoeren zonder u zorgen te maken over goedkeuringsprocessen in de app store en willekeurige regels die categorieën van verboden apps creëren.

Wilt u een server of een soort systeembeheertool installeren waarvoor volledige toegang tot uw Windows-systeem vereist is? Ja, je kunt dat doen zonder je Windows-pc te jailbreaken of te rooten. Jij hebt de controle.

Hardwarecompatibiliteit:

Het Windows-bureaublad is de standaard voor pc's, dus u weet dat elk stukje hardware dat u ophaalt op Windows wordt ondersteund. In tegenstelling tot desktop Linux hoef je geen onderzoek te doen om er zeker van te zijn dat je hardware volledig wordt ondersteund door de community. In tegenstelling tot een Mac hoef je niet te controleren of de fabrikant de moeite heeft genomen om stuurprogramma's voor de Mac te maken.

Pak gewoon een stuk hardware en ga - je weet dat het zal werken. (Een uitzondering is oudere hardware waarvoor fabrikanten geen bijgewerkte stuurprogramma's hebben gemaakt.)

8-redenen-waarom-de-windows-desktop-is-geweldige foto 5


Persoonlijk ben ik ervan beschuldigd zeer negatief te zijn over het Windows-bureaublad. Ik heb er absoluut een haat-liefdeverhouding mee, maar ik kan wel zeggen dat ik de meeste tijd het Windows-bureaublad gebruik. Er gaat niets boven Windows Live Writer voor het snel en efficiënt samenstellen van blogberichten - een geweldig voorbeeld van een gespecialiseerde toepassing die geen direct concurrerende alternatieven heeft op andere platforms. Ik speel ook verschillende pc-games en zou er niet aan denken om fulltime over te stappen op Mac of Linux en de gemakkelijke compatibiliteit met al deze programma's op te geven. En natuurlijk zijn tabletbesturingssystemen zoals iOS en Android gewoon niet zo krachtig om echt met meerdere applicaties tegelijk te werken. Ze kunnen niet eens elementaire vrijetijdsactiviteiten doen, zoals chatten of een video bekijken en tegelijkertijd op internet surfen.

Het Windows-bureaublad is lang niet perfect, maar het is verbazingwekkend. Het is een tweesnijdend zwaard - voor elk van zijn problemen is er een bijbehorend voordeel.

Image Credit: webwebwork op Flickr, Kevin Jarret op Flickr, Vernon Chan op Flickr, Keoni Cabral op Flickr<

Meer verhalen

Hoe te migreren van Evernote naar OneNote

Evernote gaat hun gratis abonnementen beperken en de prijzen van betaalde abonnementen verhogen. Als je er ooit aan hebt gedacht om in plaats daarvan naar OneNote van Microsoft over te stappen, is dit waarschijnlijk een goed moment. Gelukkig heeft Microsoft een officiële tool uitgebracht voor het migreren van uw Evernote-gegevens naar OneNote.

Beginner Geek: alles wat u moet weten over browserextensies

Browserextensies breiden uw webbrowser uit met extra functies, wijzigen webpagina's en integreren uw browser met de andere services die u gebruikt. Deze gids laat je kennismaken met de wereld van browserextensies en helpt je op weg.

Spraakdictatie gebruiken om tegen uw Mac te spreken

Macs hebben spraakdictatie ingebouwd, zodat u kunt praten in plaats van typen. Deze functie werkt meer als spraakdicteren op een mobiel besturingssysteem en minder als de meer gecompliceerde spraakherkenningsfunctie die in Windows wordt aangetroffen.

Geek School: Windows 7 leren – Toepassingen beheren

Heb je je ooit afgevraagd waarom je favoriete game van Windows 95 gewoon niet op Windows 7 lijkt te draaien, maar andere applicaties wel? Welnu, we hebben het antwoord voor u, evenals een paar oplossingen om het op te lossen.

U hebt geen productsleutel nodig om Windows 10 te installeren en te gebruiken

Microsoft staat iedereen toe om Windows 10 gratis te downloaden en te installeren zonder productsleutel. Het zal in de nabije toekomst blijven werken, met slechts een paar kleine cosmetische beperkingen. En u kunt zelfs betalen om te upgraden naar een gelicentieerd exemplaar van Windows 10 nadat u het hebt geïnstalleerd.

Kom een ​​beetje dichter bij de kosmos met deze geweldige astronomie-apps

Ook al krijgt niet iedereen de kans om zijn eigen ruimtebedrijf te beginnen, a'la Elon Musk's SpaceX, dat betekent niet dat er nog steeds niet genoeg leuke en interactieve ervaringen zijn waarmee iedereen met een behoorlijk krachtige pc kan gaan zippen, vliegen, en als een raket door de sterren van de

Uw apparaten zenden unieke nummers uit en ze worden gebruikt om u te volgen

Je smartphone - en andere apparaten die wifi gebruiken - zenden een uniek nummer uit wanneer ze zoeken naar wifi-netwerken in de buurt. Het unieke MAC-adres van een apparaat wordt verzonden samen met testverzoeken die zoeken naar wifi-netwerken in de buurt.

Games streamen met NVIDIA GameStream naar elke computer, tablet of smartphone

Met NVIDIA's GameStream-technologie kun je games streamen van een GeForce-aangedreven Windows-pc naar een ander apparaat. Het ondersteunt officieel alleen NVIDIA's eigen Android-gebaseerde SHIELD-apparaten, maar met een open-source GameStream-client van derden, bekend als Moonlight, kun je games streamen naar Windows-pc's, Macs, Linux

De complete gids voor het kopen van een extern batterijpakket

Moderne gadgets zijn energieverslindend. Als je een lang woon-werkverkeer of een langlaufvlucht wilt doorstaan ​​zonder je tablet of game-apparaat aan te sluiten, heb je een externe batterij nodig om de elektronen te laten stromen. Lees verder terwijl we u laten zien hoe u kunt winkelen voor een pakket dat zal voldoen

Een fysiek toetsenbord gebruiken met uw iPad of iPhone

iPads worden geleverd met aanraaktoetsenborden, maar niets houdt u tegen om een ​​ouderwets fysiek toetsenbord aan te sluiten en daarop te typen. Apple heeft zelfs een toetsenborddock voor de originele iPad geleverd.