8 redenen waarom waterberen te gek zijn om te bestaan

Klik om een ​​diavoorstelling te bekijken Tardigrades zijn kleine (en bijna schattige) dieren die superkrachten hebben om te overleven.

Het menselijk lichaam is een beetje klote. Ik bedoel, ja, het is een wonder en een elegante machine en zo. MAAR als je eenmaal een van de zeer specifieke omstandigheden verandert waardoor we hier op aarde kunnen gedijen, vallen we in feite uit elkaar. Het zijn niet alleen menselijke lichamen die watjes zijn in het grote geheel van dingen - alle dieren hebben vergelijkbare beperkingen. Behalve een zeer opvallende uitblinker. Onze planeet is de thuisbasis van een piepklein diertje dat de rest van ons aardse organismen te schande maakt: de waterbeer.

Tardigrades - a.k.a. 'waterberen', ook wel 'mosbiggen' genoemd, zijn sierlijke kleine achtpotige wandelende zakken met slijm die letterlijk over de hele wereld leven (de meeste soorten zijn iets groter dan de breedte van een mensenhaar). Hoewel ze bijzonder eenvoudig van ontwerp lijken, zijn het echt fenomenale wezens. Waterberen zijn bij lange na de meest geharde wezens in het bekende universum. Ze bestaan ​​al miljoenen jaren op aarde en zullen zeker blijven bestaan ​​lang nadat wij er niet meer zijn. Sterker nog, ze kunnen er zelfs in slagen om de aarde zelf te overleven (daarover later meer).  • LEES: 10 griezelige (maar verbazingwekkende) microscopische monsters

Deze kleine dingen hebben vrijwel elke hachelijke situatie overleefd die wetenschappers op hun pad tegenkomen - tientallen jaren achtereen bevroren, gekookt in alcohol, verpletterd onder extreme druk, bijvoorbeeld. Ze hebben zelfs 10 dagen in de ruimte overleefd. Serieus, John McClane heeft niets over deze dingen.

Terwijl de natuur vol zit met wezens die het ene uiterste na het andere hebben overleefd, kunnen tardigrades overleven... alles. Dankzij speciale aanpassingen kunnen ze lange tijd zonder water leven of worden ze geteisterd door extreme doses straling. Maar ze hebben een zeer gespecialiseerde truc die van pas komt in allerlei hachelijke situaties: ze kunnen terugkomen uit de dood! Tardigrades kunnen een omkeerbare staat van cryptobiose ingaan, waarin al hun biologische functies tot stilstand komen totdat de omgeving gunstiger wordt. Ze kunnen tientallen jaren achter elkaar in deze staat blijven, zo niet langer.

Klik door onze diavoorstelling voor meer superkrachten van waterberen.

(Image Credit: Frank Fox / Wikimedia Commons)

Klik om de diavoorstelling te bekijken

Aanbevolen verhalen

12 Zinnen waardoor je onwetend klinkt

Elke keer dat je spreekt is er weer een kans om een ​​blijvende indruk te maken. Voor goed of niet zo goed.

Zakelijke Power Tools: 8 apps De CEO van Skyhigh kan niet zonder

Skyhigh Networks CEO Rajiv Gupta vertelt over de sociale netwerken, samenwerkingsapps en data-analysetools die hij gebruikt om met werknemers in contact te blijven en de baas te blijven over zijn bedrijf.

8 redenen waarom Facebook dit jaar alle andere digitale marketingkanalen zal verslaan

Waarom ondernemers Facebook als je primaire digitale marketingkanaal moeten kiezen.

Verbonden teddyberen lekten kinderstemmen online

De zogenaamd privéberichten werden zelfs vastgehouden voor losgeld.

Van het verkopen van water op de hoek van de straat tot een online bedrijf van meerdere miljoenen dollars

Legerveteraan Emanuel 'Manny' Hernandez versloeg de kansen om de American Dream te belichamen. Hier is hoe hij het deed.