8 redenen waarom een ​​krachtig persoonlijk merk u succesvol zal maken

Als je geen krachtig en zichtbaar persoonlijk merk hebt, benadeel je jezelf in bijna elk aspect van je professionele, zakelijke en persoonlijke leven. Personal branding is een vereiste geworden voor iedereen die zijn bedrijf wil laten groeien, een betere baan wil krijgen, opgemerkt wil worden door de pers, zijn carrière naar een hoger niveau wil tillen of nieuwe, hoogwaardige vrienden wil ontmoeten.

Personal branding is de praktijk van mensen die zichzelf en hun loopbaan als merk op de markt brengen - het voortdurende proces van het vestigen van een voorgeschreven beeld of indruk in de geest van anderen over een persoon. Iedereen heeft een uniek persoonlijk merk, of ze het nu weten of niet. Maar waar we allemaal naar zouden moeten streven, is een krachtig, aantrekkelijk en zichtbaar persoonlijk merk. Ik definieer dat als een online en persoonlijke authentieke weergave van de boeiende aspecten van uw professionele en persoonlijke activiteiten en interesses.

In mijn vorige artikel, 7 Social Media Power Techniques die je merk en bedrijf bouwen, heb ik uitgelegd hoe je sociale media kunt gebruiken om een ​​persoonlijk merk te creëren dat je succes zal brengen. Als iemand die vaak over personal branding spreekt, is de vraag die mij herhaaldelijk wordt gesteld: waarom heb ik eigenlijk een persoonlijk merk nodig?Hier zijn de acht redenen waarom ik mensen vertel dat je een eersteklas persoonlijk merk moet hebben als je vandaag succesvol wilt zijn:

1. Opportunity vindt jou.

Wanneer uw persoonlijke merk aantrekkelijk is, zullen klanten, klanten, verkopers, pers en zelfs bedrijven die op zoek zijn naar personeel, u vinden en contact met u opnemen. Ik ben de CEO van een nieuw socialemediaplatform en ik heb ze contact met me laten opnemen voor de baan. Ik wist niet eens dat de functie beschikbaar was. Ik heb media-optredens, schrijfmogelijkheden en spreekbeurten gekregen omdat ik word opgemerkt en mensen contact met me opnemen.

2. Online netwerkkracht.

Als je een overtuigend persoonlijk merk hebt, vinden mensen je interessant en wenselijk, dus zijn ze bereid om contact met je op te nemen. Ik krijg elke dag tientallen nieuwe Linkedin- en Twitter-verbindingen. Mensen kijken naar mijn profielen, volgen mij en willen meer over mij weten.

3. Persoonlijke netwerkkracht.

Als ik op een netwerkevenement ben en anderen betrek, heb ik veel aspecten van mijn merk om te delen. Het maakt me interessanter dan de man die naar je toe loopt en zegt: Hallo, mijn naam is Joe, en ik verkoop verzekeringen. Ik heb veel facetten aan mijn merk, zowel professioneel als persoonlijk. Dat zorgt ervoor dat mensen zich met mij willen verbinden en zaken met mij willen doen. Ik kan vaardigheid aantonen en heb de online middelen om hen te ondersteunen over veel onderwerpen zoals fotografie, ondernemerschap, mijn Man-Up-project en vaderschap, bloggen, spreken, sociale media, de gezondheid van mannen, non-profitwerk en meer.

4. Bouw uw bedrijf op.

Toen ik in 2007 mijn fotografiebedrijf opnieuw moest uitvinden en opnieuw moest opbouwen, wat mislukte vanwege de snelle achteruitgang van film, was het mijn krachtige persoonlijke merk dat een groot deel van ons succes heeft veroorzaakt. Klanten, klanten en verkopers doen eerder zaken met een bedrijf als de leider een geweldig persoonlijk merk heeft. Goede voorbeelden zijn Richard Branson, Elon Musk, Mark Cuban, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Fred Smith, Warren Buffet en zelfs Donald Trump -- wiens persoonlijke merk misschien groter is dan zijn bedrijf. Waar zouden hun bedrijven zijn zonder dat hun persoonlijke merken op hun bedrijfsmerken schitteren?

5. Word aangenomen.

Volgens SHRM gebruikt 84 procent van de personeelsmanagers sociale media om mensen in dienst te nemen -- 96 procent gebruikt Linkedin en 53 procent gebruikt Twitter. Veel bedrijven plaatsen vacatures eerder op Twitter dan ergens anders. Maar de meest onthullende statistiek is dat 66 procent van de personeelsmanagers Facebook gebruikt om mensen aan te nemen. Ze doen dat omdat ze meer over je proberen te weten te komen dan alleen wat er op je cv staat. Ze willen jou als persoon kennen en begrijpen of je in hun bedrijfscultuur gaat passen.

Het is een logische insteek om de beste kandidaten te selecteren. Kandidaat A heeft een indrukwekkend cv. Kandidaat B heeft een even indrukwekkend cv, maar hun sterke persoonlijke merk laat zien dat ze een blog hebben met artikelen over onderwerpen die relevant zijn voor het bedrijf van het bedrijf. Ze twitteren over nieuws en ideeën uit de branche. Ze doen yoga, lopen halve marathons en doen vrijwilligerswerk voor goede doelen. Wie denk je dat het gesprek en de baan krijgt?

6. Maak nieuwe vrienden.

Een krachtig persoonlijk merk komt u niet alleen professioneel ten goede. Als je interessant bent en mensen je kunnen vinden en opmerken, zullen ze op persoonlijk niveau contact met je maken. Ik heb mensen een artikel laten lezen dat ik heb geschreven of een van mijn sociale berichten zien en contact met mij opnemen. Met velen van hen ben ik bevriend geraakt en ik zou zelfs kunnen toegeven dat ik een paar dates heb gekregen van mijn aantrekkelijke persoonlijke merk.

7. Toevallig succes.

Als je daar bent met je krachtige en aantrekkelijke persoonlijke merk, gebeuren er goede dingen -- soms gewoon door geluk. Er zijn te vaak om te onthouden wanneer simpelweg opgemerkt worden voor een onderdeel van mijn merk ervoor zorgde dat er iets anders gebeurde. De persoon die mijn populaire Facebook-account opmerkte en contact met me opnam -- zij werd mijn uitvoerend assistent. De dokter die mijn aanstaande boek ontdekte -- we hebben uiteindelijk samen video's gemaakt over de gezondheid van mannen en zijn goede vrienden geworden. De senior executive en een van de leveranciers van mijn bedrijf zagen mijn betrokken sociale media en besloten mijn bedrijf een exclusieve aanbieding te geven voor een nieuwe productlancering.

8. Vertrouwen.

Om uw persoonlijke merk te ontwikkelen, moet u uw authentieke stem vinden. Het proces om er een te creëren, ontwikkelt wie je bent - de unieke jij - de Me, Inc. Wanneer je je stem vindt en je publiek positief begint te reageren, bouwt dat zelfvertrouwen en zelfrespect op en stelt het je in staat jezelf te vinden op een zinvolle manier.

Of u nu probeert uw bedrijf op te bouwen, een baan te vinden, opgemerkt te worden door de pers, indruk te maken op leveranciers, invloedrijke contacten aan te trekken of gewoon nieuwe succesvolle vrienden te maken, een krachtig, aantrekkelijk en zichtbaar merk is de sleutel. En het is ook de sleutel tot het opbouwen van uw reputatie, geloofwaardigheid en vooral succes in uw professionele en persoonlijke leven.

En tot slot, vergeet nooit de gouden regel van het bouwen van een succesvol persoonlijk merk: authenticiteitsregels.

Matt Sweetwood

Matt is momenteel de Amerikaanse CEO en president van beBee, Inc. Hij staat bekend om zijn innovatieve en transformerende ideeën op het gebied van marketing, sociale media en bedrijfsontwikkeling. Hij was voorzitter van Unique Photo, NJ's première camerawinkel...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

'Black box'-techniek kan leiden tot krachtigere AI

De strategie is eenvoudiger, sneller en flexibeler.

8 redenen waarom waterberen te gek zijn om te bestaan

Tardigrades zijn kleine (en bijna schattige) dieren die superkrachten hebben om te overleven.

Zakelijke Power Tools: 8 apps De CEO van Skyhigh kan niet zonder

Skyhigh Networks CEO Rajiv Gupta vertelt over de sociale netwerken, samenwerkingsapps en data-analysetools die hij gebruikt om met werknemers in contact te blijven en de baas te blijven over zijn bedrijf.

6 Personal Branding-regels om populair en winstgevend te zijn

Regel #3: bind jezelf niet vast aan te veel regels.

8 tips voor het bouwen van uw persoonlijke merk in 2017

Hoe beter uw merk als ondernemer, hoe meer het uw bedrijf helpt.