8 manieren om uw denken te veranderen van werknemer naar eigenaar

Een van de grootste uitdagingen bij het veranderen van uw levensstijl van een werknemer in een ondernemer, is focussen op het behouden van de juiste eigendomselementen, in plaats van een baas te hebben die de zakelijke doelen stelt en prestatiefeedback geeft. De meeste ondernemers vinden het heerlijk om eigen baas te zijn, maar vinden de overgang naar eigenaarschap moeilijker dan verwacht.

Zelfs als je een A-speler was in je vorige organisatie (top 10 procent presteerder, hoge integriteit, verplichtingen nagekomen), had je collega's en leidinggevenden om je heen om je te coachen en je gefocust te houden. Rick Crossland, die bijna 30 jaar ervaring heeft in het ontwikkelen, werven en leiden van hoogwaardige culturen in grotere bedrijven, schetst in zijn boek The A Player de elementen en perspectieven die elke A Player nodig heeft voor het denken over eigendom. De strategieën waarover hij schrijft, zijn dezelfde strategieën die ik elke ondernemer al jaren aanbeveel om hun bedrijf te laten groeien.

Hier zijn acht van de belangrijkste die ik vaak prioriteit geef voor startups:1. Stem alle acties af op het doel van het bedrijf.

Elke ondernemer moet beginnen met een doel voor het bedrijf -- iets dat verder gaat dan geld verdienen of werken volgens je eigen schema, net zoals werknemers die A-spelers willen worden, boven hun directe taken moeten kijken. Elk zakelijk doel moet klantgericht en zelfs altruïstisch zijn.

2. Besteed tijd aan zowel het bedrijf als het bedrijf.

De meeste ondernemers, of ze nu technologen of restauranteigenaren zijn, besteden te veel tijd aan het werken in het bedrijf, in plaats van aan het plannen van hun volgende stap in het bedrijf. Werknemers kunnen veel productiever zijn als ze strategische kwesties volledig begrijpen en dienovereenkomstig focussen.

3. Begrijp de noodzaak van een investering ruim voordat resultaten worden bereikt.

Helaas leven we allemaal in een tijd van onmiddellijke bevrediging, waar we voor elke inspanning onmiddellijke betaling verwachten. Ondernemers moeten de investeringsomvang en -cycli evalueren voor toekomstige uitbetalingen, terwijl werknemers zich moeten realiseren dat promoties investeringen in leren en vaardigheden vereisen.

4. Kwantificeer het rendement op de investering voordat u actie onderneemt.

Bij startups zie ik technische ondernemers die dingen bouwen gewoon omdat het kan. Vergelijkbaar zie ik in grotere bedrijven werknemers die hard werken aan dingen die weinig opleveren, voor henzelf of voor het bedrijf. Beiden moeten eerst de waardevergelijking voor het bedrijf evalueren om te komen waar ze willen zijn.

5. Accepteer persoonlijke groei als direct gerelateerd aan bedrijfsgroei.

Als het bedrijf ongezond is, is het moeilijk om een ​​A-speler te zijn. In deze zeer competitieve wereld betekent geen groei dat je achterop raakt, als bedrijf of in je carrière. Grote ondernemers zijn altijd gefocust op de groeidimensies van meer omzet, verandering en winst.

6. Erken dat bedrijfsgroei betekent dat u meer klanten moet aantrekken.

Werknemers en startups moeten zich concentreren op de twee dimensies van de klantenpijplijn: hoeveel mensen nodig hebben wat u verkoopt en welk percentage daadwerkelijk zal kopen, op basis van uw acties. Iedereen moet zijn acties zien als onderdeel van het oplossen van problemen van klanten en verkopen.

7. Vergroot het denken over bedrijfsefficiëntie.

Als A Player of ondernemer moet de focus van het werk niet liggen op bestede uren, maar op tijd- en kostenbesparing zonder micromanagement. Iedereen wint wanneer efficiënter werken aan de juiste artikelen resulteert in een hogere klanttevredenheid, lagere prijzen en meer winst per medewerker.

8. Verbeter de betrokkenheid van het team en de bedrijfscultuur.

In elk bedrijf, groot of klein, mag er geen wij tegen zij zijn. Teamsucces vereist dat alle leden betrokken zijn en samenwerken. Zakelijk succes vereist dat werknemers, leidinggevenden, partners en klanten niet vechten voor voordeel door middel van een bedrijfscultuur van win-winrelaties.

Als je nadenkt over een toekomst als ondernemer, is dit het moment om je focus en vaardigheden aan te scherpen die betrekking hebben op het denken over eigendom. Als je het goed doet, win je als A-speler in je huidige rol en is je kans op succes in de startup-wereld veel groter. Dat is de definitie van een win-winkans.

Martin Zwilling

Martin Zwilling is de oprichter en CEO van Startup Professionals, een bedrijf dat producten en diensten levert aan startende oprichters en eigenaren van kleine bedrijven. De auteur van Heb je wat nodig is om een ​​ondernemer te zijn? en&...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Maker Studios neemt afscheid van Pewdiepie na antisemitische grappen

Hoeveel dit Felix Kjellberg gaat kosten, is niet duidelijk.

Hoe uw kleine bedrijf vandaag in China kan verkopen

Hoe Alibaba Group uw kleine bedrijf kan helpen een miljard potentiële klanten te bereiken.

De lay-out van de systeemvoorkeuren van macOS wijzigen

Als u niet geïnteresseerd bent in de manier waarop de systeemvoorkeuren in macOS worden weergegeven, kunt u deze wijzigen door bepaalde voorkeurenpanelen te verbergen of door ze alfabetisch te rangschikken.

4 manieren om video te maken en te bewerken met Camtasia Studio 8 in Trivantis Lectora

De combinatie van deze twee videobewerkings- en eLearning-tools zorgt voor geweldige, interactieve content authoring.

Visueel denken - De nieuwe zakelijke taal

In het datagedreven zakelijke tijdperk van vandaag ontstaat er een nieuwe trend in de moderne werkplekken en die bestaat uit de nieuwe beeldtaal. De beschikbaarheid van gegevens is zo groot en comp...