8 krachtige manieren om uw bedrijf op de markt te brengen met een beperkt budget

Volgens HubSpot is de derde grootste marketinguitdaging voor bedrijven het gebrek aan budgetteringsmiddelen. Tenzij u een startup bent met venture capital of angel capital, heeft u waarschijnlijk een beperkt marketingbudget. Hier enkele manieren waarop u uw bedrijf met een beperkt budget op de markt kunt brengen.

1. Ga guerrilla.

Guerillamarketing probeert creativiteit, verbeeldingskracht en originaliteit te benutten in plaats van een groot budget. Slimme kleine bedrijven met een beperkt budget gebruiken vaak guerrillamarketing om te concurreren met grote bedrijven. Er is geen gebrek aan creatieve guerrillamarketingideeën. Hier zijn slechts enkele voorbeelden:

 • Als je een fysieke locatie hebt, betaal dan iemand om opvallende kunst met krijt te maken.
 • Als u een product verkoopt dat op straat kan worden gebruikt, gebruik dan undercoveragenten om uw product rechtstreeks bij potentiële klanten te promoten. Sony huurde bijvoorbeeld agenten in om vreemden te vragen foto's van hen te maken en was vervolgens opgetogen over hun camera.
 • Organiseer een flashmob om de aandacht van het publiek te trekken en de bekendheid van uw merk te vergroten.

2. Socialiseer op sociale media.

Volgens het Pew Research Center Report of Social Media Usage: 2005-2015 gebruikt bijna tweederde van de Amerikaanse volwassenen nu sociale media. Dit is een bijna vertienvoudiging in de afgelopen tien jaar.Populaire social media kanalen zijn onder andere Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Reddit, LinkedIn, Google Plus en Snapchat. Elk van deze socialemediaplatforms is uniek op zichzelf en vereist unieke manieren van betrokkenheid. In plaats van te proberen alles in één keer onder de knie te krijgen, kies er een paar die je leuk vindt en probeer die eerst onder de knie te krijgen.

3. Creëer waardevolle inhoud.

Potentiële klanten houden niet alleen van geweldige inhoud, maar ook van Google. Er zijn veel manieren om informatie te delen: bloggen, video's maken, podcasts hosten, infographics ontwerpen of artikelen indienen bij online autoriteitssites. U krijgt niet alleen autoriteit als expert, maar u krijgt ook gratis verkeer. Je kunt ook aanbieden om gastblogger te zijn voor een andere aanvullende website of om geïnterviewd te worden op een podcast.

Je hoeft de content niet altijd zelf te produceren. U kunt freelance schrijvers, grafisch ontwerpers en persoonlijke assistenten inhuren via websites zoals Upwork. Als je geen ideeën meer hebt, kun je oude inhoud hergebruiken en een nieuwe draai geven.

4. Wedstrijden en weggeefacties.

Iedereen houdt van gratis cadeaus! Geef gewenste of leuke items weg om goodwill te krijgen, naamsbekendheid op te bouwen en contact te maken met potentiële klanten. Ze hoeven niet duur te zijn. Zaken als online e-boeken, whitepapers en checklists kosten u niets anders dan uw tijd.

U kunt uw producten ook promoten via Facebook-groepen waar leden overeenkomen om uw product gratis of tegen een gereduceerde prijs te proberen in ruil voor een eerlijke recensie. Fysieke geschenken met uw reclame erop zoals ballonnen, smartphonedoekjes, sleutelhangers, koelkastmagneten, pennen en notitieblokken zijn ook altijd populair.

U kunt ook een viraal marketingeffect creëren door uw marketing interessant, aantrekkelijk en leuk te maken. Een van de gekste marketinginspanningen die viraal ging, is de ALS Ice Bucket Challenge. Mensen daagden hun vrienden en familie uit om binnen 24 uur ijskoud water over zichzelf te gieten. Degenen die dit niet deden, zouden dan moeten doneren aan het goede doel ALS.

5. Meeliften op uw partners.

Als je een klein bedrijf bent met een beperkt marketingbudget, is het logisch om samen te werken met andere complementaire bedrijven. Dit kunnen fabrikanten, leveranciers en verkopers zijn. U wint niet alleen allebei wanneer uw bedrijf succes heeft, maar u krijgt ook meer geloofwaardigheid wanneer een ander bedrijf u aanbeveelt.

U kunt bijvoorbeeld klantenlijsten uitwisselen en aanbieden om het bedrijf een commissie te betalen voor elke verkoop die u doet. Zorg er wel voor dat je toestemming hebt gevraagd aan je klanten om hun gegevens te delen!

Bied voor direct mailmarketing aan om de verzendkosten te delen en voeg uw flyer toe aan de post van de andere bedrijven. Als het andere bedrijf een fysieke winkelruimte heeft, vraag dan om uw visitekaartjes in de wachtruimte van de klant te leggen.

U kunt ook partners zoeken binnen uw bestaande klantenbestand. Maak een beloningsprogramma voor verwijzingen waarin u uw klanten beloont voor het doorverwijzen van zaken naar u. Mond-tot-mondreclame is zeer effectief als het gaat om marketing.

6. Maak gebruik van schaalbare advertentiekanalen.

Conventionele advertentiemedia zoals tv-, radio- en krantenadvertenties kunnen extreem duur en moeilijk te meten effectiviteit zijn, maar online adverteren kan goedkoper en gerichter zijn. Populaire opties zijn Google Pay Per Click-advertenties en Facebook-advertenties. Vergeet ook niet om uw bedrijf te vermelden in gratis online directory's zoals Google Business voor Google Maps en Yelp.

U kunt uw nieuwste producten en diensten ook promoten via deze gratis of kosteneffectieve methoden:

 • Een telefoonbericht dat uw promoties afspeelt terwijl klanten in de wacht staan.
 • Raamstickers die reclame maken voor uw laatste aanbieding als u een winkel heeft.
 • Automagneten en bumperstickers die uw reclame weergeven terwijl u door de stad rijdt.
 • Adverteren op e-mailhandtekeningen of briefhoofden.
 • Speciale vakantiekortingen, verjaardagscoupons en verrassingsbeloningen naar uw mailinglijst sturen.

7. Melk de media.

Uw bedrijf in de media krijgen is gratis marketing. Probeer deze om de aandacht van de media te trekken en nodig de media uit om te komen verslag doen.

 • Maak een publiciteitsstunt. Denk aan enkele van de gekke die Richard Branson heeft gemaakt, waaronder verkleden als vrouwelijke stewardess aan boord van zijn luchtvaartmaatschappij.
 • Doe iets voor de gemeenschap en verstuur voorafgaand aan het evenement een persbericht. Sommige innovatieve kappers hebben bijvoorbeeld daklozen gratis laten knippen.
 • Sponsor een evenement door uw producten of diensten te doneren als weggeefacties of prijzen, of organiseer een wedstrijd.
 • Nomineer jezelf voor een zakelijke wedstrijd of prijs. Als je wint, nog beter!

U kunt ook zoeken naar mogelijkheden om geïnterviewd te worden voor print, radio en tv. Om te zoeken naar mogelijkheden om uw expertise bij te dragen, kunt u zich aanmelden voor een e-maillijst zoals Help A Reporter Out.

8. Help jezelf door anderen te helpen.

Al uw marketing moet van enig nut zijn voor uw publiek. Er zijn veel manieren waarop u van uw marketinginspanningen een welkome inbreuk kunt maken in plaats van een ergernis voor uw publiek. Probeer deze:

 • Geef nuttige informatie. Informatiemarketing heeft bewezen zeer effectief te zijn in het verhogen van de verkoop. Door uw publiek te informeren over problemen waar ze om geven, vergroot u niet alleen uw klantenbestand, maar positioneert u uzelf ook als de oplossing. Organiseer hiervoor een Meetup-groep, een evenement, een les of zelfs een online webinar. Bied aan om te spreken op evenementen.
 • Hulp bieden. Beantwoord vragen op forums en websites zoals Quora en verwijs uw publiek naar uw website voor meer informatie. Er zijn online directory's die een hele reeks forums opsommen, zoals Find A Forum.Net.
 • Vermaak je publiek. Laat ze lachen of huilen. Denk aan de grappige en ontroerende advertenties die je ziet en hoe snel ze worden gedeeld.

Marketing van uw bedrijf op een beperkt budget is heel goed mogelijk. Je moet gewoon creatief zijn en out of the box denken.

Chris W. Dunn

Chris Dunn is een ondernemer, digitale valutahandelaar en pleitbezorger, auteur, vastgoedontwikkelaar en engelinvesteerder. Hij is de oprichter en CEO van Skill Incubator, dat ondernemers en investeerders helpt waardevolle vaardigheden te ontwikkelen. Hij is...

Lees verder

Ontspan 8 krachtige manieren om uw bedrijf op de markt te brengen met een beperkt budget verhalen

De 7 zakelijke lessen die u voor 30 . moet leren

Begin met het inzicht dat 'de juiste mensen alles waard zijn'.

Hoe Tai Lopez sociale media overnam

Lopez' ongelukkige oorsprong en stapsgewijze opkomst tot enorm succes is een inspirerend verhaal dat ondernemers enthousiast maakt.

Steve Wozniak biedt 4 adviezen voor startende ondernemers

Wozniak plaatste Apple voor zijn ego, wat ertoe leidde dat hij een hand had bij het ontwikkelen van enkele van 's werelds meest legendarische producten.

De meest over het hoofd geziene verkooptechniek ter wereld

Gebruik de 'zwembeweging' om je techniek te transformeren en je doelen te verpletteren.

10 ondernemers delen hun geheimen om gefocust te blijven

Hier leest u hoe u zich kunt concentreren in een wereld vol afleidingen.

Top 8 marketingtrends die 2017 zullen bepalen

Serieuze marketeers gebruiken elke tool in de kit, van native ads en influencer-kanalen tot visuele verhalen en nu-of-nooit verlopende inhoud.

101 bedrijven die u volgende maand $ 500 extra opleveren

Moe van je 9-tot-5? Hier zijn enkele ideeën om toe te voegen aan uw inkomen.

Deze voormalige gevangene vond een nieuw leven door ondernemerschap

Ralphy Dominguez verliet de gevangenis met niets anders dan een nieuwe vaardigheid en een krachtig verlangen naar de waardigheid die voortkomt uit het opbouwen van een bedrijf.

37 gratis lessen online marketing en sociale media om uw vaardigheden te verbeteren

Waar kun je terecht voor de beste, meest bruikbare marketinginformatie? Bekijk deze gratis bronnen.

5 hersenhacks om je motivatie een boost te geven

Uitstellen is menselijk. Uitstelgedrag verslaan is ondernemer zijn.

Hoe Dwayne 'The Rock' Johnson terugkwam van Rock Bottom

People's 'Sexiest Man Alive', die, oh ja, ook de best betaalde acteur in Hollywood is, heeft een nieuwe YouTube-serie gelanceerd met de naam 'Seven Bucks Moment'.

5 stappen die u nu kunt nemen om in 2017 rijk te worden

De eerste stap die u kunt zetten in de richting van financiële onafhankelijkheid, is uw gevoel voor wat mogelijk is vergroten.

Overweegt u een podcast te starten? Deze 5 tips kunnen helpen.

Podcasts kunnen krachtig zijn - als ze correct worden gebruikt.

Hoe te schalen van een klein bedrijf naar een miljardenrijk?

Radiomagnaat John Dickey vertelt hoe hij een radiostation uitbouwde tot een mediabedrijf van 2 miljard dollar.

Waarom millennials hun prioriteiten hebben verpest

Het is geweldig om in het moment te leven, maar als je een geweldig leven wilt leiden, moet je je richten op langetermijndoelen.

12 geheimen om uw persoonlijke merk een boost te geven

Hoe een krachtig persoonlijk merk uw bedrijf kan helpen enorm succes te behalen.

6 bewezen manieren waarop contentmarketing uw kleine bedrijf ten goede komt

Het kan u niet alleen de mogelijkheid bieden om uw bedrijf uit te breiden, maar ook om uw reputatie op te bouwen en een plaats te veroveren als een vertrouwde leider in de branche.

10 manieren voor kleine bedrijven om lokale markten te domineren

Er zijn verschillende manieren waarop kleine bedrijven zich beter kunnen positioneren om te concurreren op de lokale markt.

21 eenvoudige ideeën voor een succesvolle Small Business-zaterdag

Eigenlijk zou je dit altijd moeten doen.

21 eenvoudige ideeën voor een succesvolle Small Business-zaterdag

Eigenlijk zou je dit altijd moeten doen.

10 onconventionele manieren om uw persoonlijke merk op te bouwen

Ooit gedacht om je op een influencer te richten en een relatie op te bouwen? Inhoud direct promoten? Mensen op hun donder noemen****?

10 wetten van marketing via sociale media

Top 10 marketingwetten voor sociale media om nieuwe klanten aan te trekken en uw bedrijf te laten groeien. Bewezen sociale-media-etiquette om de merkaanwezigheid te verbeteren en een betere gebruikerservaring te bieden.