8 geldfouten die je moet vermijden op weg naar rijk worden

Er is een verschil tussen rijk zijn en rijkdom hebben.

Rijkdom is de overvloed van iets in zo'n overschot dat geen enkele omstandigheid het kan vernietigen. Veel geld verdienen is één ding, rijk worden een ander. Rijkdom creëren, nou, dat is wat maar heel weinig mensen ooit leren. Je hebt de uitdrukking 'snel rijk worden' wel eens gehoord, maar 'snel rijk worden' zul je nooit horen.

Ooit gehoord van het gezegde, geld slaapt nooit? De rijken nemen dit letterlijk en geloven dat geld de klok rond moet werken om te groeien. De rijken respecteren en letten op hun geld, wetende dat niets zich vermenigvuldigt zonder aandacht. Ze weten ook dat geld geliefd en erkend wil worden.Klinkt gek? Laat me iemand zien die niet op zijn geld let of er geen respect voor heeft en ik zal je iemand laten zien die geen geld heeft.

De rijken vermijden ook fouten die grote inkomens verdienen en de rijken maken. Hier zijn enkele veelvoorkomende geldfouten die u moet vermijden om rijkdom te creëren:

Comfort is de vijand van overvloed en het gevaarlijkste element van financiën. De hele middenklasse is gebouwd op het zoeken naar comfort. De rijken zoeken vrijheid en zoveel overvloed dat geld niet langer afhankelijk is van hun inspanningen. Meer is de mantra, overvloed is de bevestiging, comfort staat niet op hun menu en vrijheid staat centraal.

U kunt nooit echt rijk worden door uw beleggingen te diversifiëren. Wall Street heeft uitstekend werk geleverd door het publiek te verkopen op dit idee van diversificatie omdat het Wall Street ten goede komt.

Mark Cuban zegt dat diversificatie voor idioten is. Andrew Carnegie zei: leg al je eieren in één mand en let dan op die mand.

Als je echte rijkdom wilt creëren, leer dan alles wat je kunt over een ruimte en ga all-in.

Hoe groot uw inkomen ook is, vertrouw nooit op één stroom. Ik kende een leidinggevende die $ 350.000 per jaar verdiende, de top 1 procent van alle inkomens. Plots kwam de industrie waarin ze werkte tot stilstand en werd haar enige inkomstenstroom stopgezet. Dit is veel Amerikanen overkomen, waarbij biljoenen dollars aan 'vermeende' rijkdom zijn vernietigd.

Om rijkdom te creëren, moet u investeringen doen die betrouwbare inkomstenstromen zullen creëren, onafhankelijk van uw belangrijkste bron van inkomsten. Ik gebruik huurinkomsten uit appartementen en maatschappen in andere bedrijven om passieve inkomstenstromen af ​​te werpen. Ik blijf aandacht besteden aan elk van deze stromen om ze sterker te maken. Dit is geen diversificatie -- het is verrijking van rijkdom.

Zesenzeventig procent van de werkende Amerikanen leeft van salaris tot salaris. Als u uw financiën met die van anderen vergelijkt, zorgt u ervoor dat u nooit rijkdom creëert. Mensen vergelijken hun situatie vaak met een uitgehongerde natie in een afgelegen deel van de wereld om te rechtvaardigen dat ze 'beter af' zijn. De financiën van een ander, goed of slecht, zullen uw rekeningen niet betalen, uw pensioen niet financieren en u geen gemoedsrust geven. Vergelijk uw financiën niet met die van iemand anders.

. Vermijd investeringen in de nieuwste en beste technologieën die kunnen worden verdrongen door nieuwe technologische ontwikkelingen.

Warren Buffett investeert in elektriciteit, spoorwegen, banken, verzekeringen, frisdranken, voedingsbedrijven en snoep.

Stap niet in de achtbaan. Neem de langere, langzamere rit die aankomst garandeert.

De grootste fout in mijn financiële leven was dat ik naïef een groep mensen vertrouwde omdat ik ze leuk vond en het goed voelde. Ik heb verzuimd bewijs te krijgen dat ze werkelijk waren zoals ze werden gepresenteerd. In plaats daarvan ging ik met mijn gevoelens mee en werd bedrogen. Tegen de tijd dat ik erachter kwam dat er iets mis was, was ik miljoenen kwijt.

Negeer je gevoelens als het om mensen gaat en zoek altijd naar solide bewijs. Als u zo dicht bij mensen staat dat u hen niet om bewijsmateriaal wilt vragen, maak er dan een beleid van om geen zaken met hen te doen.

Het is onmogelijk om echte rijkdom te creëren door alleen maar geld te besparen. De banken betalen slechts 0,25 procent, dus het duurt 40 jaar om je geld met 10 procent te laten groeien als de tarieven blijven waar ze zijn. Wat nog belangrijker is, geld dat inactief is, lijkt altijd een noodgeval te vinden om te financieren.

Dave Ramsey stelt voor dat je geen contant geld of creditcards bij je hebt, want als een van beide beschikbaar is, creëer je een reden om het te gebruiken.

Om mijn rijkdom te garanderen, heb ik sinds mijn 25e overtollig geld op toekomstige investeringsrekeningen gezet waar ik niet gemakkelijk bij kon, zodat er geld beschikbaar was voor investeringen toen ik eindelijk de kennis en de moed had om dat te doen. Hierdoor bleef ik blut en moest ik constant haasten.

Aan de andere kant van het spectrum bevindt zich de pretender spender. Ze proberen anderen te imponeren met hoe ze geld uitgeven. Het is niet hun geld, het is altijd dat van iemand anders. Sportwagens, dure kleding, designertassen, schoenen, V.I.P. tabellen -- de lijst is eindeloos.

De rijken proberen op niemand indruk te maken, ze zoeken vrijheid.

Wanneer de rijken welvaart en overvloed bereiken, beginnen ze geld te strooien met belachelijke dingen - auto's, boten, vliegtuigen, vakantiehuizen. Tegen die tijd maakt het niet meer uit dat het slechte investeringen zijn. De zeer rijken lijken misschien te pronken met hun geld met extravaganties, maar in werkelijkheid zijn ze dat niet. Het geld dat ze uitgeven is minuscuul in vergelijking met de overvloed die ze hebben gecreëerd.

Klinkt goed, niet? Dus wat wordt het voor jou: middenklasse, rijk of rijk?

Je weet dat geld je niet gelukkig maakt en rondkomen ook niet. Voor elke keuze die je maakt, moet een prijs worden betaald. Rijkdom biedt u opties en de persoon die opties heeft, heeft vrijheid.

Stel alle vragen die je wilt en ik zal ze beantwoorden in de opmerkingen hieronder.

Grant Cardone

Grant Cardone is een internationale verkoopexpert, bestsellerauteur van de New York Times en presentator van de radioshow The Cardone Zone. Hij heeft drie bedrijven opgericht: Cardone Enterprises, Cardone Real Estate Holdings en de Cardone Group. Hij heeft sch...

Lees verder

Ontspan 8 geldfouten die u moet vermijden op weg naar rijke verhalen

11 manieren om geld te verdienen terwijl u slaapt

Dit is veel, veel beter dan wakker blijven, bezorgd over hoe je geld gaat verdienen.

25 dingen om nu te beginnen, zodat uw bedrijf floreert in 2017

Ongeacht of 2016 een moeilijk jaar was of een geweldig jaar, er is veel dat u nu kunt beginnen om volgend jaar beter te maken.

Zeven geheimen van zelfgemaakte multimiljonairs

Sales pro Grant Cardone onderzoekt de gewoonten van de superrijken en hoe je ze je eigen kunt maken.

Hoe onroerend goed te kopen zonder geld te besparen

Eigenlijk kun je dat niet, maar je kunt het wel doen met andermans geld.

De geldstatistiek die u misschien niet kent - maar zou moeten?

Denk je dat je geld opraakt voordat je winst maakt? Doe dit dan.

Hoe uw mobiele app meer geld kan verdienen

Door de juiste prijsstrategie te kiezen, kunt u uw winst maximaliseren. Hier zijn vier opties en waarom ze allemaal geschikt voor u kunnen zijn.

De 3 beslissingen die uw financiële leven zullen veranderen

Tony Robbins deelt inzichten uit zijn zojuist gepubliceerde boek, Money Master the Game, over hoe een drietal keuzes je kijk bepalen en je kansen op succes beïnvloeden.

15 manieren om $ 1 miljoen te besparen voordat je 50 bent

Bekijk deze eenvoudige manieren om u te helpen sparen voor de toekomst.

Jouw gids om sterker te worden, je beter te voelen en terug te stuiteren na een mislukking

Het is niet de fout die telt, maar hoe je terugkaatst.

9 manieren om geld te verdienen - serieus

Er is geen wondermiddel om het groot te maken, maar het is ook geen raketwetenschap... tenzij je natuurlijk SpaceX en Tesla-oprichter Elon Musk bent.

6 tips voor een succesvolle marketing van uw crowdfundingcampagne

Voor een succesvolle crowdfundingcampagne is meer nodig dan alleen een paar social shares.

4 eenvoudige strategieën om de welgestelden te beïnvloeden

De zeer rijken zijn zeer beschut. Aan hen verkopen is buitengewoon moeilijk totdat je leert hoe je voor hen kunt komen.

Hoe een ondernemer vijf jaar fouten overleefde

Pas nu is dit bedrijf klaar om geld te verdienen.

Deze startup is gelanceerd zonder titels of een traditionele bedrijfsstructuur. Dit is wat het nu doet.

Er is een goede manier om iets te veranderen.

Hoe dit bedrijf terugkaatste na een giftige huur?

Het kost tijd, maar het is mogelijk.

3 ondernemers op hun eerste grote fout

Ondernemers kijken terug op de blooper waarvan ze dachten dat ze hun bedrijf om zeep zouden helpen.

Dit bedrijf van $ 100 miljoen begon met een reeks gelukkige ongelukken

Klanten schreeuwden tegen hen toen ze begonnen, maar ze bleven kopen.

De vijf stadia van verknoeien

Herhaal na ons: het komt goed.

Hoe deze Buzzy Startup zichzelf redde van imploderen

Een lieverd uit Silicon Valley bewoog te snel.

Vermijd de 10 valkuilen waar talloze startups elk jaar in vallen

Misschien doe je dit verkeerd.

4 stappen om jezelf opnieuw uit te vinden nadat je op de bodem bent geraakt

Falen is het onaangename begin van herboren worden als ondernemer.