8 dingen die overachievers doen waardoor ze zich onderscheiden

Het woord overachiever kan een negatieve connotatie hebben, waardoor je herinneringen oproept aan een agressief enthousiaste klasgenoot of collega. Maar hier is de realiteit: overpresteerders klaren de klus, en meestal sneller dan u voor mogelijk had gehouden. In een samenleving waar tijd wordt gezien als het meest waardevolle goed, is het de moeite waard om nader te bekijken hoe overpresteerders zich onderscheiden, niet alleen door wat ze bereiken, maar ook door hoe ze het doen.

1. Zweet de kleine dingen

Ik heb begrepen dat dit misschien een nuttige mantra is, maar het maakt niet de juiste keuze als het gaat om het maken van een plan. Dit is het moment om specifiek te worden. Of je nu een project krijgt om te voltooien of je richt je op een persoonlijk doel, zorg dat je de basisdetails op orde hebt voordat je verder gaat. Weet je niet waar je moet beginnen? Stel vragen, maak aantekeningen en maak een stapsgewijze tijdlijn om uw plan te schetsen. Overachievers weten wat ze willen en identificeren de precieze stappen die ze nodig hebben om daar te komen.

2. Ga verder dan 9 tot 5

De grenzen van een typische werkdag zijn niet van toepassing. Overpresteerders krijgen meer gedaan in minder tijd dan alle anderen door gebruik te maken van de 24 uur in elke dag om aan hun behoeften en deadlines te voldoen. Ben je op je best en helderst voor zonsopgang? Zet de wekker op 4 uur 's ochtends, zodat je dingen van je lijst kunt afstrepen en je hoofd leeg kunt maken voordat de rest van de wereld in de rij staat voor zijn ochtendkoffie. Reist uw klant het land uit? Plan een vergadering via Skype zodra ze zijn geland, zodat u de rest van uw voortgang niet in de wacht hoeft te zetten totdat ze terugkeren. Overweeg om met een flexibeler schema te werken om het meeste uit elke dag te halen en u een stap dichter bij het bereiken van uw doel te brengen.3. Maak van organisatie een prioriteit

Een plek voor alles en alles op zijn plaats. Ben Franklin wist waar hij het over had als het ging om organisatie (naast, je weet wel, het ontdekken van elektriciteit). Efficiëntie is de sleutel tot elke overpresteerder, en het is moeilijk om iedereen voorbij te streven en op te staan ​​als je overal rommel hebt. Maak er een punt van om uw werkruimte vrij te houden of zorg ervoor dat uw budget up-to-date is. Of u nu op papier of op uw telefoon staat, bewapen uzelf met een gedetailleerde takenlijst en voeg alleen items toe die u ook echt wilt doen. Documenteer vergaderingen om uw voortgang en volgende stappen in kaart te brengen. Door georganiseerd te blijven, geeft u uzelf een sterke basis om uw tijd te maximaliseren en u op het goede spoor te houden.

4. Houd de bal in de gaten

Er is een aangeboren vertrouwen dat overpresteerders hebben dat ze weten dat ze de klus kunnen en zullen klaren. Voor hen is de bestemming de beloning en ze laten zich niet ontmoedigen of snel afgeleid worden. Het kan echter overweldigend zijn om iets te bereiken dat zoveel voor je betekent, of je gaat afvragen of je de juiste zet doet. Maar laat je niet uit het veld slaan door een onverwachte neergang of door je tijd te verspillen aan een of andere geestdodende app. Neem een ​​pauze als dat nodig is, maar vertrouw uiteindelijk op je plan en ga door, stap voor stap.

5. Vraag anderen om hulp

Het zou voor een persoon onmogelijk zijn om zo snel zoveel te bereiken zonder een beetje hulp onderweg. En hier komt dat allerbelangrijkste vertrouwen weer terug: toppresteerders zijn bereid hun zwakheden toe te geven en de hulp te vragen die ze nodig hebben om de volgende stap te zetten. Zet je trots opzij en zoek de beste begeleiding die je kunt vinden. Omring jezelf met mensen die je kunt vertrouwen en vraag om advies. Als uw bedrijf groeit, huur dan een team van medewerkers in aan wie u kunt delegeren en help de last te verlichten, zodat u gefocust kunt blijven. De klok tikt door en uw tijd is kostbaar.

6. Creëer je eigen BOD

Net zoals een bedrijf een raad van bestuur opricht, hebben toppresteerders vaak niet één maar meerdere mentoren die helpen bij het stellen van normen en het bieden van suggesties en inzicht. Denk aan iedereen die je bewondert of door wie je wordt geïnspireerd en neem contact met hen op. Wees niet verlegen - dit is je eigen persoonlijke ondersteuningssysteem en het is cruciaal voor je succes. Door dit netwerk op te zetten, geef je jezelf de kans om nieuwe ideeën op te doen en eerlijke feedback te krijgen of de geruststelling dat je op de goede weg bent.

7. Ga op de been

Overpresteerders hebben de neiging om aan de fit-kant van de schaal te vallen omdat ze begrijpen dat het nemen van de tijd om te oefenen hen meer tijd teruggeeft dankzij een helderdere geest en meer energie. Richard Branson, oprichter van niet minder dan 400 bedrijven en een van 's werelds meest overpresteerders, heeft over zijn ochtendoefeningsroutine gezegd: als ik vroeg opsta, heb ik de tijd om alles onder controle te krijgen en mijn dag effectief in kaart te brengen. Het is simpel: als u zich aan een fitnessregime houdt, kunt u op schema blijven en uw dagen productiever maken. Voeg daarbij de extra voordelen van lagere stressniveaus en een gezondere hartslag en dit is een must voor de toolkit van elke overachiever.

8. Werk hard, speel hard

Wat overachievers onderscheidt van workaholics is dat ze een einddoel in zicht hebben. Na al het harde werken is het tijd om wat stoom af te blazen. Maar ontspannen op het strand of een spa-dag boeken is niet echt iets voor deze menigte. Overpresteerders krijgen dezelfde kick door hun vrije tijd te besteden aan het buitengewone, zoals het voltooien van een Ironman of het skiën van een dubbele zwarte diamant. Dus als je een extra kick van inspiratie nodig hebt, begin dan nu met plannen hoe je het gaat vieren als de klus geklaard is. Zoek een trainingspartner of boek de vlucht en gebruik dat als uw stimulans om de zaken door te nemen.

Jennifer Cohen

Jennifer is de CEO en oprichter van No Gym Required, een bedrijf dat individuen en organisaties helpt bij het creëren van eenvoudige strategieën om hun productiviteit en succes te vergroten door middel van gezondheid en welzijn. Ze is ook de auteur van zowel Best...

Lees verder

Ontspan 8 dingen die overachievers doen die hen onderscheiden verhalen

Een cadeau kopen voor je baas of je personeel? Lees dit eerst.

Voor wie koop je dat cadeau eigenlijk?

Hoe u uw nr. 1-doel in slechts 100 dagen kunt bereiken

Begin met het opbreken van een vaag doel in concrete stappen.

9 dingen die ultraproductieve mensen elke dag doen

Als het op productiviteit aankomt, maken de kleine dingen het verschil. Deze 9 hacks zullen je productiviteit vandaag verhogen.

De kracht van het opschrijven van je doelen

Met het nieuwe jaar voor de deur, is het tijd om na te denken over wat je precies wilt bereiken in 2017.

Hoe ik 3 multi-miljoen dollar bedrijven run terwijl ik 9,25 uur slaap per nacht krijg

Deze medewerker van de ondernemer ontdekte dat hij met meer slaap meer energie had en sneller kon werken. Dat vindt hij nog steeds. Elke nacht.

Een inspirerende discussie met Simon Sinek over het leren van je 'waarom'

Je komt er nooit achter 'hoe' totdat je duidelijk bent over 'waarom'.

De 10 populairste franchisebedrijfscategorieën

Elk van deze bedrijven heeft een onuitblusbaar groeivermogen.

Hoe 2016 af te sluiten met een knal?

Gebruik het momentum van het vierde kwartaal om jezelf naar meer succes in het nieuwe jaar te slingeren.

Dit vakantieklusje hielp een glazenwassersbedrijf groeien

Ze maakten van een karwei een bedrijf.

De beste citaten van de 'The Godfather'-trilogie voor ondernemers

De grootvader van alle maffiafilms bevat veel zakelijke lessen voor alle bedrijfstakken -- zelfs degenen die niet handelen in kogels en cannoli.

Deze motorrijder dumpte een blah-baan voor de perfecte franchise

Soms kun je alleen maar veranderen waar je werkt.

De meest inspirerende citaten van Winston Churchill

Op de verjaardag van de altijd onverschrokken en vaak hilarische Brit, een terugblik op enkele van zijn meest opzwepende woorden.

9 tekenen dat je te maken hebt met een emotionele manipulator

Emotionele manipulatoren tarten de logica. Ze halen voldoening uit het beheersen van je en het creëren van chaos.

Zeven geheimen van zelfgemaakte multimiljonairs

Sales pro Grant Cardone onderzoekt de gewoonten van de superrijken en hoe je ze je eigen kunt maken.

5 veel gezondere drankjes die u zou moeten proberen voor de maand voor de bewustmaking van de gezondheid van mannen

'Movember' is wanneer mannen worden aangemoedigd om een ​​baard te laten groeien voor een goed doel en beter voor zichzelf te gaan zorgen.

5 manieren om uw productiviteit de hele dag hoog te houden

Ooit gehoord van de productiviteitsmethode van Ivy Lee? Je staat op het punt om.

Hoe je jezelf opnieuw kunt uitvinden?

Hier leest u hoe u de sprong kunt maken van het dragen van die grootse maar onvervulde functietitel naar de nieuwe u worden.

De manier om snel 'rijk' te worden is niet wat je denkt

Hier zijn negen manieren om je rijk te voelen.

4 tijdverspillers die uw productiviteit doden

Je zult versteld staan ​​hoeveel meer je krijgt door op deze vier dingen te bezuinigen.

Ben je al aan het singletasken?

Dat zou je zeker moeten zijn. Als u zich op één belangrijk item tegelijk concentreert, wordt u competenter en productiever.

14 Verbazingwekkend gratis stockfotowebsites

Op zoek naar de perfecte afbeelding voor uw volgende project? Probeer enkele van deze gratis online bronnen.

4 stappen om jezelf opnieuw uit te vinden nadat je op de bodem bent geraakt

Falen is het onaangename begin van herboren worden als ondernemer.