8 Chromebook-trucs die u moet kennen

8-chromebook-trucs-die je moet weten foto 1

Chromebooks zijn niet zoals traditionele laptops. Hoewel ze veel eenvoudiger zijn, hebben ze nog steeds verschillende handige functies die u misschien niet kent. Met deze trucs kunt u profiteren van het ware potentieel van uw Chromebook.

Van toegang tot externe computers en afdrukken tot het wissen van uw persoonlijke gegevens, het herstellen van Chrome OS en het installeren van desktop Linux, deze trucs helpen u het meeste uit uw Chromebook te halen.Bepalen wie kan inloggen

Chromebooks worden op de markt gebracht als laptops voor iedereen. Standaard kan iedereen met uw laptop deze ophalen, hun Google-account aansluiten en inloggen. Ze hebben geen toegang tot uw gegevens, maar ze kunnen uw Chromebook wel gebruiken.

Als je de toegang tot je Chrome-laptop wilt beperken, kun je het instellingenscherm van Chrome openen en bepalen wie kan inloggen. Alleen de eigenaar van de Chromebook kan dit doen. Het eerste account waarmee u inlogt op de Chromebook, wordt het eigenaarsaccount.

U vindt deze opties op het scherm Instellingen, onder het kopje Gebruikers. U kunt de opties hier ook gebruiken om ervoor te zorgen dat Chrome u elke keer dat u het opent om uw wachtwoord vraagt. Chrome wordt standaard uit de sluimerstand gehaald zonder dat u om een ​​wachtwoord wordt gevraagd. Het is snel en handig, maar mogelijk onveilig.

8-chromebook-trucs-die je moet weten foto 2

Toegang tot externe Windows-, Mac- en Linux-desktops

U kunt geen Windows-programma's uitvoeren op uw Chromebook, maar u hebt wel toegang tot externe Windows-, Mac- en Linux-desktops. De Chrome Web Store biedt VNC-clients om verbinding te maken met traditionele VNC-servers, maar Chrome heeft eigenlijk door Google gebouwde externe bureaubladfuncties. U kunt dit gebruiken om vanaf een Chromebook toegang te krijgen tot uw desktop-pc of om die zeldzame Windows-toepassing op afstand uit te voeren.

Installeer hiervoor de Chrome Remote Desktop-app in Chrome op uw pc. U kunt vervolgens de optie Externe verbindingen inschakelen activeren en vanaf uw Chromebook verbinding maken met uw pc met behulp van de Chrome Remote Desktop-app daar.

Dit is niet alleen een functie voor Chrome OS. U kunt Google Chrome ook gebruiken om op afstand toegang te krijgen tot Windows-, Mac- en Linux-pc's vanaf elk ander type pc, of u nu een Chromebook hebt of niet.

Afdrukken via Google Cloudprinter

Als u ooit iets moet afdrukken, moet u er rekening mee houden dat u printers niet rechtstreeks op uw Chromebook kunt aansluiten en ernaar kunt afdrukken. U kunt Google Cloudprinter echter wel instellen en gebruiken om op afstand af te drukken naar ondersteunde printers vanaf uw Chromebook.

Er zijn twee manieren om Google Cloudprinter in te stellen. Of je hebt een printer die klaar is voor Google Cloud Print, of je kunt Chrome installeren op een computer die is aangesloten op een traditionele printer en de Google Cloud Print-connector instellen, waarmee je op afstand naar die pc kunt afdrukken. Zie het als het delen van een printer op een traditioneel Windows-netwerk, maar nog beter: u kunt ook via internet afdrukken naar Google Cloud Print-printers.

Klik op de optie Afdrukken in het menu van Chrome, klik op de knop Wijzigen onder Bestemming en gebruik de optie Google Cloudprinter om dit in te stellen. Chrome OS biedt ook de mogelijkheid om af te drukken naar een PDF, zodat u altijd kunt afdrukken naar een PDF-bestand en dat PDF-bestand later op een andere computer kunt afdrukken, als u dat wilt.

8-chromebook-trucs-die je moet weten foto 4

Powerwash gebruiken om persoonlijke gegevens te wissen

Chrome OS bevat een Powerwash-functie die op dezelfde manier werkt als de opties Vernieuwen of Opnieuw instellen op Windows 8, waarbij de fabrieksinstellingen worden hersteld en uw persoonlijke gegevens worden verwijderd, waardoor een Chromebook weer schoon wordt. Het is ideaal wanneer u uw Chromebook aan iemand anders geeft, omdat al uw persoonlijke gegevens worden verwijderd. Zie het als het opnieuw installeren van Windows of het uitvoeren van een fabrieksreset van een tablet.

U vindt deze optie op het scherm Instellingen. Klik op de link Geavanceerde instellingen weergeven en scrol naar beneden, waar u een Powerwash-knop ziet.

8-chromebook-trucs-die je moet weten foto 5

Sneltoetsen maken

Wilt u uw eigen sneltoetsen maken in Chrome OS? Gebruik de Shortcut Manager-extensie, gemaakt door een Google-medewerker. Hiermee kunt u aangepaste sneltoetsen toewijzen aan alles, van browseracties tot het uitvoeren van JavaScript-bookmarklets op de huidige pagina. Als je een fan bent van AutoHotkey op Windows, zul je merken dat de extensie vele soorten snelkoppelingen kan vervangen die je zou maken met AutoHotkey.

8-chromebook-trucs-die je moet weten foto 6

Lokale bestanden bekijken

Uw Chromebook is niet alleen een webbrowser. Het bevat ook een app Bestanden en lokale bestandsviewers waarmee u video's kunt bekijken, muziek kunt afspelen, PDF's en Microsoft Office-documenten kunt lezen, afbeeldingen kunt bekijken en meer. U kunt allerlei mediabestanden downloaden en later openen vanuit de app Bestanden.

Chrome OS herstellen vanaf een USB-station

Chromebooks bevatten een herstelmodus waarmee u Chrome OS opnieuw kunt installeren als de software van uw Chromebook beschadigd raakt. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit gebeurt, tenzij u in de ontwikkelaarsmodus aan het rommelen bent.

Om uw Chrome-besturingssysteem te herstellen, moet u een herstelschijf maken. U kunt dit doen door de Chrome Recovery Tool van Google voor Windows, Mac of Linux te downloaden en uit te voeren. U kunt ook een herstelschijf maken in Chrome OS zelf. Sluit gewoon chrome://imageburner aan op de adresbalk op uw Chromebook en u krijgt toegang tot de interface. De herstelgegevens kunnen worden gekopieerd naar een USB-stick of SD-kaart.

8-chromebook-trucs-die je moet weten foto 8

Om Chrome OS daadwerkelijk te herstellen, moet u op Escape + Refresh drukken en de aan / uit-knop ingedrukt houden. Dit geeft toegang tot het herstelscherm. Oudere Chromebooks hebben speciale herstelknoppen - u vindt meer informatie op de website van Google.

8-chromebook-trucs-die je moet weten foto 9

Gebruik de ontwikkelaarsmodus om Desktop Linux uit te voeren

Met Chromebooks kunt u hun beveiligingsfuncties uitschakelen en de ontwikkelaarsmodus inschakelen. In de ontwikkelaarsmodus kun je Chrome OS naar wens aanpassen en andere besturingssystemen opstarten, waaronder Ubuntu en andere traditionele Linux-desktopsystemen. Je kunt zelfs een desktop Linux-systeem naast Chrome OS draaien, waarbij je met sneltoetsen tussen de twee schakelt.

Volg onze gids voor het inschakelen van de ontwikkelaarsmodus en het installeren van Ubuntu naast Chrome OS voor meer informatie.

8-chromebook-trucs-die je moet weten foto 10


Kent u nog andere handige Chromebook-trucs die u wilt delen? Laat een reactie achter in de Discourse-thread!

Afbeelding tegoed: Carol Rucker op Flickr

Meer verhalen

Hoe .deb-pakketten te installeren zonder Ubuntu-software in Ubuntu 16.04

Ubuntu 16.04 is de eerste versie die de nieuwe vervangende software-app GNOME Software bevat, en er is al een opvallende bug. Momenteel is het in Ubuntu 16.04 niet mogelijk om applicaties van derden te installeren met behulp van de Software-app.

Toegang krijgen tot de veldtestmodus van uw iPhone (en uw echte signaalsterkte zien)

De iPhone heeft een verborgen veldtestmodus die allerlei technische details toont over signaalsterkte, zendmasten en meer. Het meeste is niet erg handig voor de gemiddelde persoon, maar je kunt het je de werkelijke signaalsterkte van je telefoon laten zien in plaats van hoeveel balken je krijgt. En

Documenten en PDF's met een wachtwoord beveiligen met Microsoft Office

Met Microsoft Office kunt u uw Office-documenten en PDF-bestanden versleutelen, zodat niemand het bestand zelfs maar kan bekijken, tenzij ze het wachtwoord hebben. Moderne versies van Office gebruiken veilige codering waarop u kunt vertrouwen, ervan uitgaande dat u een sterk wachtwoord instelt.

Hoe u uw Philips Hue-lampen instelt met de nieuwe Hue-app

Philips Hue is een echt cool verlichtingssysteem met Wi-Fi waarmee je je lichten rechtstreeks vanaf je smartphone (of vanaf andere smarthome-controlerende apparaten, zoals de Amazon Echo) kunt in- en uitschakelen. Het is een van de eerste stappen om van je huis een smarthome van de toekomst te maken. Hier leest u hoe u

Plex instellen (en films bekijken op elk apparaat)

Plex Media Server is een gebruiksvriendelijke manier om al je films, shows en andere media op één plek op te slaan en toegankelijk te maken vanaf elk apparaat, of je nu thuis of onderweg bent. Als u op zoek bent naar een hoofdpijnvrije manier om uw films overal te bekijken, dan is dit het wel.

Hoe vind je de geografische locatie van een computer met behulp van de opdrachtregel?

Er zijn veel manieren om de locatie van een computer te achterhalen via het IP-adres, maar hoe pak je dit aan als je besluit de opdrachtregel te gebruiken om de informatie te vinden? De SuperUser Q&A-post van vandaag bevat enkele nuttige suggesties om een ​​lezer te helpen de informatie te vinden die hij zoekt.

Hoe u uw PlayStation 4 kunt resetten naar de fabrieksinstellingen

Als je van plan bent je PlayStation 4 te verkopen, kun je deze als volgt resetten door je PSN-account te deactiveren en alle bestanden op de console te verwijderen om hem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Geek Trivia: Het A113 Easter Egg dat in elke Pixar-film verschijnt, verwijst naar?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Aangepaste trillingspatronen maken voor iPhone-contacten

Trillingen zijn een geweldige manier om u te waarschuwen wanneer iemand belt of sms't zonder iedereen om u heen op de hoogte te stellen. Het enige probleem: je weet misschien niet wie contact met je opneemt, tenzij je je iPhone uit je zak haalt.

Schijf- en bestandssysteemproblemen op uw Mac repareren

Moderne versies van Mac OS X hoeven niet langer schijfrechten te herstellen. Dat is echter niet het enige probleem dat kan optreden met een schijf of bestandssysteem. Mac OS X bevat verschillende tools voor het repareren van schijf-, partitie- en bestandssysteemfouten.