7 zoektips die u waarschijnlijk niet kent

7-zoektips-u-waarschijnlijk-don-and-rsquo;t-know-about foto 1

Er gaat geen dag voorbij zonder online te zoeken. U kent misschien basiszoekoperators zoals AND, OR, enz. Maar een toenemend aantal webapplicaties ondersteunt nog meer trefwoorden die u zullen helpen uw zoekopdracht tot in de kern te verfijnen. Hier zijn er een paar waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Dit is een gastpost van Shankar Ganesha1. Google: gebruik AROUND(n) voor zoeken in de buurt

De kans is groot dat u nog nooit hebt gehoord van de AROUND(n)-zoekoperator van Google. Met de AROUND(n)-operator kunt u de afstand tussen twee zoektermen specificeren.

7-zoektips-u-waarschijnlijk-don-and-rsquo;t-know-about foto 2

Als u bijvoorbeeld zoekt naar obama AROUND(5) osama, worden alleen die webpagina's geretourneerd die beide termen op een afstand van vijf woorden bevatten. Kan van pas komen als u onder andere naar naamaliassen zoekt. Als je geïnteresseerd bent, bekijk dan deze lijst met relatief minder bekende Google-zoekoperators.

2. Gmail: zoek e-mails met supersterren

E-mails een ster geven is een onmisbare functie in Gmail en je hebt waarschijnlijk de Superstars Labs-add-on ingeschakeld. Deze functie geeft je extra sterpictogrammen om je berichten te markeren, zodat je belangrijke e-mails kunt onderscheiden.

Wat veel mensen niet weten, is dat je berichten kunt zoeken en vinden die zijn gemarkeerd met een specifieke ster. Has:blue-info zal bijvoorbeeld de zoekresultaten beperken tot die e-mails die zijn gemarkeerd met een blauwe info-ster en niet tot andere e-mails.

7-zoektips-u-waarschijnlijk-don-and-rsquo;t-know-about foto 3

Hier zijn andere zoekoperators die u kunt gebruiken om e-mails met supersterren in Gmail te vinden:

heeft:gele ster (of l:^ss_sy)
heeft:blauwe ster (of l:^ss_sb)
heeft:rode ster (of l:^ss_sr)
heeft:oranje-ster (of l:^ss_so)
heeft:groene ster (of l:^ss_sg)
heeft:paarse-ster (of l:^ss_sp)
heeft:red-bang (of l:^ss_cr)
heeft:yellow-bang (of l:^ss_cy)
heeft:blue-info (of l:^ss_cb)
heeft:oranje-quote (of l:^ss_co)
has:green-check (of l:^ss_cg)
heeft:paarse-vraag (of l:^ss_cp)

Je zou de Google Operating System-blog echt moeten bedanken om deze aan het licht te brengen.

3. Gmail: voeg direct zoeken toe met CloudMagic

Zoeken in Gmail laat gewoon veel te wensen over. In ieder geval qua snelheid. Het is behoorlijk traag, vooral als je veel berichten in je Gmail-account hebt gearchiveerd. Voer CloudMagic in - een add-on voor Firefox en Chrome die een directe zoekbalk toevoegt aan Gmail.

7-zoektips-u-waarschijnlijk-don-and-rsquo;t-know-about foto 4

Geef de inloggegevens van je Gmail-account (maak je geen zorgen, ze worden lokaal opgeslagen) en klik vervolgens op Ctrl + / om de focus op de CloudMagic-zoekbalk te leggen. Beginnen met typen. Overeenkomende e-mails worden direct weergegeven terwijl u typt. Als je leeft en sterft door Gmail, moet je CloudMagic hebben geïnstalleerd. Geen excuus!

4. Bing: vind binnen enkele seconden een nieuwe achtergrond

Met Google kunt u de operator imagesize gebruiken om een ​​resolutie op te geven voor zoekresultaten voor afbeeldingen. Mogelijk hebt u deze operator gebruikt om te zoeken naar achtergronden die voldoen aan uw schermresolutie. Als u bijvoorbeeld zoekt naar [natuurafbeeldingsgrootte:1366×768], worden afbeeldingen van dat formaat geretourneerd.

7-zoektips-u-waarschijnlijk-don-en-rsquo;t-know-about-foto 5

Bing doet het beter in deze arena. Ga naar bing.com/images, typ uw zoekterm in en kies Grootte > Achtergronden in het linkerdeelvenster. Bing toont nu afbeeldingen die overeenkomen met uw schermresolutie. U hoeft het niet expliciet te specificeren. Een waarschuwing: het werkt niet als je twee monitoren hebt. Hoedentip: Labnol.

5. Evernote: zoek notities op basis van de bron waar ze vandaan komen

Als je een Evernote-junkie bent, is de kans groot dat je het gebruikt om dingen uit een groot aantal applicaties te dumpen. Wat als u zoekopdrachten wilt beperken tot notities van een bepaalde bron? Het is gemakkelijk dankzij de ingebouwde bronoperator.

7-zoektips-u-waarschijnlijk-don-and-rsquo;t-know-about foto 6

Source:mobile.* komt bijvoorbeeld overeen met notities die zijn gemaakt in een mobiele client en source:ms.app.* komt overeen met notities die in Evernote zijn geplakt vanuit een Microsoft-toepassing zoals Word, Excel, enz. Bekijk meer geavanceerde Evernote-zoekparameters hier.

6. Trunk.ly: doorzoek de links die u deelt via sociale netwerken

Deel je elke week een dozijn links op Twitter en Facebook en vind je het behoorlijk moeilijk om dat specifieke artikel dat je zelfs een week geleden hebt gedeeld te traceren en te vinden? Trunk.ly kan u helpen om binnen enkele seconden één link te vinden.

7-zoektips-u-waarschijnlijk-don-en-rsquo;t-know-about-foto 7

Ga naar www.trunk.ly en verbind je Facebook- en Twitter-accounts. De app indexeert vervolgens de links die u hebt gedeeld en maakt ze allemaal doorzoekbaar. Je hoeft niet aan je haren te trekken om dat artikel te vinden dat je een tijdje geleden hebt gedeeld - typ gewoon een paar woorden die je je herinnert en Trunk.ly zal het binnen enkele seconden naar voren brengen.

Er is ondersteuning voor Delicious, Instapaper, RSS-feeds, Pinboard naast alleen Twitter en Facebook. Als je een social media-junkie bent, moet je zeker een Trunk.ly-account hebben.

7. Windows: bestanden uitsluiten en alleen zoeken naar mapnamen

De standaard Windows-zoekfunctie is redelijk goed in het vinden van uw rommelige bestanden op verschillende partities. U kunt het vaak gebruiken om zoekopdrachten uit te voeren als u vaak vergeet waar u uw bestanden opslaat. Wat als u zoekopdrachten wilt beperken tot alleen mapnamen?

7-zoektips-u-waarschijnlijk-don-and-rsquo;t-know-about foto 8

Het is vrij eenvoudig, dankzij de ingebouwde soort: operator. De volgende keer dat u zoekt naar mp3 kind:folder, toont Windows alleen die mappen met mp3 in hun naam. Bestanden worden niet weergegeven in zoekresultaten, zelfs niet als ze mp3 in hun naam bevatten.


Ik ben Shankar. Ik ben gewoon een andere nerd en ik deel alles wat ik weet op mijn blog, Killer Tech Tips. Als je even de tijd hebt, bekijk dan mijn tips, variërend van impopulaire sneltoetsen tot een gids over het blokkeren van Facebook. Praat met me op Twitter!

Meer verhalen

Mapachtergronden en pictogrammen aanpassen in Windows Verkenner

Ik ben er vrij zeker van dat veel How-To Geek-lezers dol zijn op het aanpassen van de visuele aspecten van hun besturingssysteem. Heeft u nog andere tips die de moeite waard zijn om te delen over hoe u de mappen in Windows Verkenner verder kunt aanpassen?

Bouw goedkoop een op maat gemaakt en stijlvol bureau voor het verbergen van kabels

Als je je bureau wilt upgraden zonder veel geld uit te geven, maar met coole functies zoals verborgen kabelkanalen, kan deze gids je helpen om goedkoop een aangepast bureau te maken.

Bouw een gezichtsherkenningsscanner van $ 30 om uw kwaadaardige laboratorium te beveiligen

Voor hun sluitstukproject op de afdeling Electrical and Computer Engineering van Cornell, besloten Brian Harding en Cat Jubunski een stand-alone gezichtsherkenningssysteem te bouwen. Ondanks de zeer hoge kosten van de commerciële modus...

Een soldeerbout gebruiken: een handleiding voor beginners

Een kunstvorm die geeks erg waarderen, is solderen, maar we kennen niet allemaal de juiste techniek. Het is een gemakkelijke vaardigheid om toe te voegen aan je geek-cv, dus laten we leren hoe en een aantal oude projecten van de plank.

Hoe u uw eigen Soundboard-app kunt bouwen met Android App Inventor

Vandaag laten we je zien hoe je de Android App Inventor-tool kunt gebruiken om je eigen Android-app te maken, zonder dat je veel ingewikkelde code hoeft te schrijven. Het is een heel eenvoudig proces dat alleen wat slepen en neerzetten vereist.

Vraag het HTG: te vaak opnieuw opstarten, Microsoft Office verplaatsen, tethering naar een WiMax-laptop

Een keer per week duiken we in onze reader-mailbag om je technische vragen te beantwoorden. Deze week bekijken we hoe u veelvuldig opnieuw opstarten, het verplaatsen van MS Office en het delen van de internetverbinding van uw laptop kunt voorkomen.

Zelfgemaakte waterraket is goedkoop plezier op lage hoogte

Het is maandag; als je weer een weekend treurt zonder een cool project, dan is het tijd om deze goedkope waterraket aan je weekendprojectlijst toe te voegen.

Hoe u uw presentaties onder de knie krijgt met de presentatorweergave in PowerPoint

In PowerPoint 2007 en 2010 is er een kleine functie genaamd Presenter View waarmee u uw afgedrukte notities kunt verwijderen en uw tijd tijdens het presenteren beter kunt bijhouden.

This Day in Geek History: onderzoekers starten eerste laser op

Op deze dag in Geek History werd de eerste laser afgevuurd in een beweging die zou leiden tot de ontwikkeling van nieuwe gereedschappen en de wens van kwaadaardige schurken overal om lasers te bevestigen aan de alfa-roofdieren van de oceaan.

Kortegolf 'nummer'-stations bieden radio-mantel- en dolkplezier

Vorige week vroegen we de lezers wat hun geeky hobby's waren, velen reageerden, waaronder amateurradio-enthousiastelingen. Als je op zoek bent naar iets interessants en radiogerelateerds, bekijk dan de mysterieuze kortegolfnummerstations.