7 webdesigntrends voorspeld voor 2017

Er zijn veel redenen waarom trends verschijnen. Technische veranderingen drijven sommigen aan, zoals de komst van responsief ontwerp, en andere komen schijnbaar uit het niets puur vanwege de vraag van de consument. U moet kennis nemen van een reeks aankomende trends in 2017 en beslissen of u echt de best mogelijke website heeft.


Dit zijn de grootste webdesigntrends voorspeld voor 2017.

1. De mobile-first benadering

Volgens een recent onderzoek van het US Census Bureau vertrouwen steeds meer Amerikanen op mobiel internet als hun enige manier om online te gaan. Bedrijven beseffen dit en daarom kiezen ze voor de mobile-first-aanpak. Niet langer is de mobiele site een bijzaak. Het is het eerste waar bedrijven aan denken.

Deze mentaliteitsverandering kan een aantal enorme veranderingen teweegbrengen in de manier waarop websites worden ontworpen. Het is een trend die de wereld van webdesign volledig kan transformeren.

2. Video's nemen meer een webpagina in beslag

Video's zijn al enkele jaren belangrijk. Het is een type media dat gemakkelijker te produceren en gemakkelijker uit te zenden is geworden. Steeds meer bedrijven hebben de beslissing genomen om video's uitsluitend te gebruiken om een ​​bericht naar hun klanten te sturen.

Hele homepages zijn slechts één grote video, met een menu bovenaan of onderaan een pagina. Deze video's creëren een prachtige uitstraling die de aandacht van bezoekers trekt.

3. Navigatie wordt eenvoudiger

Webontwikkelaars zorgden er doorgaans voor dat websites niet meer dan vijf tot zeven items op een navigatiebalk hadden. Dit was gebaseerd op het idee dat mensen niets meer konden opslaan in hun kortetermijngeheugen. De komst van slimme apparaten heeft dat allemaal veranderd.

Als je naar sites als PayPal kijkt, zul je merken dat ze maar drie items in hun navigatiebalk hebben. Websites zijn deze kortere navigatiebalken gaan gebruiken om de nadruk te leggen op elk item op die balk.

4. Het platte ontwerp wordt prominenter

Plat ontwerp is het type ontwerp dat door veel mobiele apps wordt gebruikt. Websites die zijn ontworpen met een plat ontwerp, zien er allesbehalve plat uit. Ze minimaliseren stilistische elementen en voegen slagschaduwen toe aan elke knop om de illusie te wekken van een 3D-ontwerp vol diepte. Over het algemeen worden eenvoudige maar felle kleuren gebruikt.

De facetten van plat design zijn voortgekomen uit minimalistisch design, dat ook het ontbreken van complexe designelementen benadrukte. Flat design is een trend die in 2017 nog prominenter zal worden.

5. Vooraf gemaakte thema's verslaan aangepaste thema's

WordPress is altijd het populairste webplatform geweest omdat je geen technische ervaring nodig hebt om een ​​foutloze website te bouwen. Premade-thema's zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid. Er zijn zoveel aanpassingsopties dat u honderd unieke websites uit één premium WordPress-thema kunt halen.

Dat begint bedrijven ervan te weerhouden professionele ontwerpers in dienst te nemen, vooral kleinere bedrijven.

6. De achteruitgang van stockfoto's

Jarenlang was stockbeeld de beste optie voor het bouwen van een website. Het probleem hiermee is dat mensen stockbeelden van mijlenver kunnen zien. Er is altijd een risico dat uw concurrent dezelfde afbeelding heeft, maar de meeste klanten weten gewoon dat de afbeelding niet origineel is.

Veel bezoekers willen een authentiek en origineel bedrijf zien. Die twee kenmerken zijn precies wat stockfoto's niet zijn. Bedrijven investeren nu in het vinden van originele beelden die ze zelf hebben gemaakt. Deze beelden zijn dan uniek voor hen en hun doelgroep kan in het merk geloven.

7. Animaties komen terug

Animaties lokten vroeger een rol met de ogen uit omdat ze kinderachtig en onhandig overkwamen. Gelukkig zijn de Flash-animaties uit het verleden verouderd. Internetverbindingen worden steeds sterker en het is gebruikelijk om te zien dat animaties worden gebruikt om een ​​verhaal te vertellen.

Deze animaties zijn soms paginagrote animaties die gebruikers door een heel verhaal leiden. Houd er rekening mee dat zelfs in 2017 animaties niet alles zullen zijn. Ontdek wat voor soort inhoud uw publiek wil zien.

Conclusie – het draait allemaal om het publiek

Alleen omdat iets een trend is, wil nog niet zeggen dat je je erbij moet betrekken. Denk, zoals altijd bij webdesign, na over wat je publiek echt van je wil.

Hoe verander je je website in 2017?

Fotocredit: Pexels.com

Meer verhalen

Helpt of belemmert technologie productiviteit?

Productiviteit is iets dat mensen al eeuwenlang gebruiken om succes te definiëren. Als de output hoog is, wordt een persoon beschouwd als succesvol en hardwerkend....Het energieverbruik van consumentenelektronica verminderen

We waren allemaal enigszins verrast toen een onderzoek naar het energieverbruik in woningen in 2009 aangaf dat consumentenelektronica eindelijk de overhand had gekregen als de grootste bronnen van...

De beste Lenovo-laptops van 2017

Lenovo maakt laptops voor bedrijven, gaming en alles daartussenin, in verschillende stijlen en prijsklassen. Dit zijn de best beoordeelde modellen die we onlangs hebben getest van de maker van de ThinkPad- en Yoga-lijnen.

Gebruik sociale technologie om millennials aan het werk te helpen

Er zijn meer dan een miljoen jongeren in de leeftijd van 16-24 jaar die een vorm van overheidsuitkeringen ontvangen in het VK die bekend staat als 'jobseeker's toeslag'. Dit is bek...

Zakelijke Power Tools: hoe de CEO van Inkling zijn geest ordent

Hoe Matt MacInnis, CEO van Inkling Systems, apps zoals Google Keep en Wunderlist gebruikt om aan het werk en productief te blijven terwijl hij zijn groeiende startup runt.

Een wandeling maken in de 3D-geprinte hardloopschoenen van Adidas

Dacht je dat de prijs van $ 333 hoog was? Wacht tot je ziet hoeveel ze op eBay kosten.

Wearables vliegen niet echt van de planken

Een onderzoeksbureau verlaagde zijn prognose voor de verkoop van smartwatches, fitnesstrackers en dergelijke in 2016 aanzienlijk.

Kan Facebook Workplace Office-e-mail doden?

Tot ziens 'Allen beantwoorden'. Hallo vakantie feest live streams!

Hoe u ervoor kunt zorgen dat de Amazon Echo u beter begrijpt

Leven in de toekomst met een oproepbare stemassistent is geweldig, behalve als ze je verzoeken niet begrijpt. Hier zijn vijf eenvoudige dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je meer tijd besteedt aan het genieten van Alexa en minder tijd aan het schreeuwen tegen haar omdat ze je verkeerd begrijpt.

De maker van Second Life bouwt een 'WordPress voor sociale VR'

Niets van dit alles is echt. De rotsen, de sterren, de enorme zender die rechtop staat als een naald. Het is allemaal een mix van pixels gepresenteerd door de Oculus Rift....