7 Skype-tips voor ervaren gebruikers

7-skype-tips-voor-power-users foto 1

Nu Skype is samengevoegd met Windows Live Messenger, is het populairder dan ooit. Er is geen manier om Skype te gebruiken met een externe client, maar Skype biedt wel verborgen functies die het krachtiger kunnen maken.

Dit zijn een paar handige Skype-trucs die je niet zult vinden, tenzij je buiten de gebaande paden gaat, manieren biedt om je aan te melden bij meerdere Skype-accounts, IRC-achtige chatopdrachten te gebruiken, Skype-oproepen op te nemen en zelfs enkele van de ingebouwde advertenties van Skype uit te schakelen .Aanmelden bij meerdere Skype-accounts

In tegenstelling tot sommige berichtenprogramma's, kunt u met Skype niet eenvoudig inloggen op meerdere accounts. Probeer de Skype-snelkoppeling te starten zodra u Skype al hebt geopend en het zal uw reeds geopende Skype-venster naar voren brengen. Maar je hebt misschien meerdere Skype-accounts - misschien heb je er een voor werk en een voor persoonlijk gebruik.

In plaats van Skype te openen als een ander Windows-gebruikersaccount, heeft Skype een verborgen optie die u kunt gebruiken om een ​​nieuwe Skype-instantie te openen.

Om dit te doen, drukt u op Windows-toets + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen. Voer in het dialoogvenster Uitvoeren de volgende opdracht in als u een 32-bits versie van Windows gebruikt:

C:Program FilesSkypePhoneSkype.exe /secondary

Voer in 64-bits versies van Windows in plaats daarvan de volgende opdracht in:

C:Program Files (x86)SkypePhoneSkype.exe /secondary

Skype opent een tweede Skype-venster, waarop u kunt inloggen als een ander Skype-account. Als u dit vaak wilt gebruiken, kunt u een nieuwe Windows-snelkoppeling maken waarmee Skype wordt geopend met de schakeloptie /secondary.

7-skype-tips-voor-power-users foto 2

Advertenties in de lijst met contactpersonen uitschakelen

Skype toont altijd advertenties in het startvenster, maar het toont standaard ook advertenties onder aan uw lijst met contactpersonen. U kunt op de X-knop klikken om deze advertenties te sluiten wanneer ze verschijnen, maar ze blijven gewoon terugkomen. Maar er is een betere manier: u kunt ze permanent uitschakelen als u weet waar u moet zoeken.

Om de advertenties of promoties uit de contactlijst uit te schakelen, opent u het venster Opties van Skype, navigeert u naar Meldingen -> Waarschuwingen en berichten en schakelt u het selectievakje Promoties uit.

7-skype-tips-voor-power-users foto 3

Verzonden berichten bewerken of verwijderen

Deze functie is ook niet meteen duidelijk als je andere chatprogramma's gewend bent. Als je een fout maakt bij het typen van een bericht of het verzenden van een bericht dat niet de bedoeling was, kun je een verzonden bericht later bewerken of verwijderen.

Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op een bericht dat u al hebt verzonden en selecteert u Bericht bewerken of Bericht verwijderen. Wanneer u een bericht bewerkt, merkt Skype dat het bericht is bewerkt - en als u een bericht verwijdert, geeft Skype Dit bericht is verwijderd weer.

Als uw ontvanger het originele bericht dat u hebt verzonden al heeft gezien, is er natuurlijk geen manier om het uit zijn gedachten te bewerken.

7-skype-tips-voor-power-users foto 4

Skype-oproepen opnemen

Skype heeft geen ingebouwde functie voor het opnemen van oproepen, maar het kan zijn dat u op een bepaald moment een oproep wilt opnemen. Misschien interview je iemand op afstand en wil je een verslag van het interview maken waar je later naar kunt verwijzen, misschien neem je een podcast op, of misschien heb je een zakelijke discussie en wil je een verslag van alle gemaakte afspraken . Er zijn tal van goede redenen waarom u misschien een oproep wilt opnemen - afgezien van de voor de hand liggende enge redenen.

Aangezien Skype geen ingebouwde functie voor het opnemen van gesprekken bevat, moet u een toepassing van derden gebruiken die de opname voor u zal doen. Er zijn verschillende opties - in het verleden werd MP3 Skype Recorder ons aanbevolen door een lezer en we ontdekten dat het goed werkte.

7-skype-tips-voor-power-users foto 5

Scherm delen gebruiken

Met de functie voor het delen van schermen van Skype kunt u uw bureaublad delen met een Skype-contactpersoon. U kunt deze functie gebruiken om snel problemen met iemands pc op te lossen zonder dat deze persoon extra software voor externe toegang hoeft te installeren. Of u kunt deze functie gebruiken om een ​​presentatie te geven en/of iets anders op afstand te laten zien. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​enkel venster te delen in plaats van je hele bureaublad, waardoor je wat privacy hebt.

Klik tijdens een Skype-gesprek op de knop + en selecteer Schermen delen. U kunt ook gewoon op de knop + klikken en Schermen delen selecteren om het delen van schermen te starten terwijl u nog niet in gesprek bent.

7-skype-tips-voor-power-users foto 6

Houd er rekening mee dat er, in tegenstelling tot traditionele software voor externe toegang, geen manier is om iemand anders controle over uw scherm te geven. U zou de andere persoon door alle wijzigingen moeten leiden die u op hun computer aanbrengt als u als externe technische ondersteuning zou optreden via Skype-schermdeling.

Op tekst gebaseerde chatopdrachten beheersen

Als je een nerd bent, is de kans groot dat je IRC al eerder hebt gebruikt. IRC biedt een breed scala aan chatfuncties die beschikbaar zijn als op tekst gebaseerde commando's, en Skype biedt veel vergelijkbare functies.

In een Skype-chatroom kunt u het /add-commando gebruiken om een ​​Skype-gebruiker aan de chat toe te voegen, het /topic-commando gebruiken om een ​​onderwerp voor die chatroom in te stellen, het /setpassword-commando gebruiken om een ​​wachtwoord voor die chatroom in te stellen, gebruik het /setrole-commando om machtigingen toe te wijzen aan gebruikers in de chat, gebruik het /kick-commando om een ​​gebruiker uit de chat te schoppen, of gebruik het /kickban-commando om een ​​gebruiker te schoppen en hen te verbieden opnieuw deel te nemen.

Dit zijn slechts enkele van de chatopdrachten die Skype biedt - controleer de Wat zijn chatopdrachten en -rollen? pagina op de Skype-website voor een uitgebreide lijst. Je kunt ook gewoon de /help-opdracht vanuit Skype gebruiken om toegang te krijgen tot een lijst met chatopdrachten, hoewel je de volledige lijst alleen ziet als je met meer dan twee mensen in een chatroom bent.

7-skype-tips-voor-power-users foto 7

Eenvoudig een bestand naar meerdere mensen verzenden

Terwijl je met meerdere mensen in een Skype-chat zit, kun je eenvoudig een bestand naar ze allemaal sturen door het bestand naar de chatroom of telefonische vergadering te slepen en neer te zetten. Skype geeft iedereen een kopie van het bestand, zodat u snel bestanden kunt delen zonder ze als e-mailbijlage te hoeven verzenden, ze via Dropbox te delen of zelfs de functie Bestand verzenden van Skype te gebruiken om ze één voor één naar hen te verzenden.

U kunt ook een groep in uw contacten maken en vervolgens met de rechtermuisknop op de groep klikken en Bestand verzenden selecteren om een ​​bestand in één keer naar elk contact in die groep te verzenden. Het is een gemakkelijke manier om bestanden naar meerdere mensen tegelijk te distribueren.

7-skype-tips-voor-power-users foto 8


Skype is misschien populair geworden omdat het doodeenvoudige spraak- en video-oproepen via internet bood die gewoon werkte zonder enige firewallconfiguratie, maar het is meer dan een basisprogramma. Het biedt nogal wat krachtige gebruikersfuncties die geeks zullen waarderen.

Meer verhalen

De beste Bluetooth-koptelefoon voor hardlopen

Voordat je je kicks vastbindt en naar de baan, het parcours of de loopband gaat, moet je deze draadloze hoofdtelefoon eens bekijken om je run kracht bij te zetten.

De beste gratis antivirusbescherming van 2016

Zelfs als u Windows 10 gebruikt, moet u niet vertrouwen op de ingebouwde antivirus van Microsoft wanneer de best beoordeelde gratis hulpprogramma's een veel betere bescherming bieden. We hebben 14 gratis AV-services getest om u te helpen de juiste te vinden om uw pc te beschermen.

De beste WordPress-webhostingservices van 2016

Eenvoudig te installeren, met een enorm assortiment aan handige thema's en plug-ins, WordPress is het go-to content management systeem voor veel sites. Verbeter en beveilig uw door WordPress aangedreven website met deze best beoordeelde hosts.

De beste helpdesksoftware van 2016

We testen 10 helpdesksoftware-oplossingen die u helpen bij het oplossen van problemen van klanten, zoals helptickets die afkomstig zijn van sociale-mediasites en nog veel meer.

De beste self-service Business Intelligence (BI)-tools van 2016

We testen 10 self-service business intelligence (BI)-tools die database-beginners directe toegang geven tot de inzichten die de gegevens van hun bedrijf bieden.

De beste software voor personeelsbeheer van 2016

We testen 10 human resources (HR) software en managementsystemen die HR-professionals helpen om efficiënt en snel werknemersgegevens te analyseren en op te slaan.

De beste zakelijke VoIP-oplossingen van 2016

We testen en vergelijken vier zakelijke, gehoste voice over IP (VoIP)-telefonieoplossingen die de nieuwste Private Branch Exchange (PBX)-functies op bedrijfsniveau naar kleine tot middelgrote bedrijven brengen.

De beste zakelijke desktops van 2016

Een desktopcomputer (of meerdere) nodig om uw bedrijf draaiende te houden? Van all-in-ones tot modellen met een kleine vormfactor, onze lijst met best beoordeelde zakelijke pc's is de plek om uw zoektocht te beginnen.

De beste zakelijke laptops van 2016

Zakelijke laptops zijn dunner en krachtiger dan ooit. Ons koopadvies en productaanbevelingen helpen u uw volgende mobiele werkpartner te vinden.

De beste computermonitoren voor bedrijven

Als u monitoren voor uw werknemers moet kopen, moet u dit weten, samen met onze best beoordeelde schermen voor verschillende prijsklassen.