7 nevenactiviteiten om deze vakantie wat extra geld te verdienen

Het vakantieseizoen kan duur zijn, waarbij de gemiddelde Amerikaan alleen al minstens $ 800 aan geschenken besteedt. Dat is nog voordat je de kalkoen hebt gekocht, je versieringen hebt opgehangen of je kerstkaarten hebt verzonden. Als je van deze tijd van het jaar houdt, maar een deel van de kosten wilt compenseren en de kater van januari wilt verlichten, waarom zou je dan niet wat extra geld verdienen deze feestdagen?

Wie weet verandert uw inspanning zelfs in een levensvatbaar bedrijf dat u het hele jaar open kunt houden. Bekijk deze ideeën om de kerstsfeer te omarmen zonder de kosten te absorberen:

1. Freelance

Freelancen is een van mijn favoriete manieren om wat extra geld te verdienen voor kerstcadeaus, familievakanties of iets anders waar je geld aan wilt uitgeven deze feestdagen. Er zijn honderden websites die u kunt bezoeken om freelance-optredens te vinden, of u nu van schrijven, webontwikkeling of meer houdt.Enkele van mijn favorieten zijn Rat Race Rebellion, Elance, fiverr en zelfs Amazon's Mechanical Turk. Het enige dat u hoeft te doen, is naar deze sites gaan om toegang te krijgen tot de vacatures. De sleutel tot het verkrijgen van meer beoordelingen is om meer beoordelingen te krijgen voor taken die u hebt uitgevoerd.

2. Blog

Toen ik begon met bloggen, had ik geen idee welke tools ik moest gebruiken om meer verkeer naar mijn site te krijgen, wat de verschillende SEO-tactieken op de pagina waren of zelfs waar ik consequent over kon schrijven.

Het enige dat u hoeft te doen, is nuttige informatie te creëren die uw lezers helpt. Na verloop van tijd zullen uw lezers zich abonneren op uw blog en een percentage wordt omgezet in klanten. Bekijk deze gids voor meer informatie over het starten van een winnende blog.

3. Verkoop kerstbomen.

Hoe is het om een ​​kerstboom te kopen waar je woont? Kost het veel tijd, moeite en veel geld? Niet als je het geluk hebt in New York te wonen. Christmas Tree Brooklyn werd in 2012 gelanceerd door broers en zussen Morgan en Dan Sevigny. Ze hadden een missie om de pijn van het kopen van een verse kerstboom voor New Yorkers te verlichten.

De broers analyseerden de markt en realiseerden zich dat ze een verse kerstboom bij hun klanten konden bezorgen die goedkoper was dan die van hun concurrentie. Het bedrijf heeft geen hoge overheadkosten. Ze opereren online, wat scheelt in de huur. Die besparingen worden doorgegeven aan klanten.

Denk na over waar je woont: is er een manier om het traditionele model daar te verbeteren?

4. Bied decoratiediensten aan;

Tegenwoordig besteden gezinnen en bedrijven veel tijd aan het versieren van de feestdagen. U kunt helpen door een bedrijf op te richten om te decoreren voor mensen die niet de tijd, energie of ervaring hebben om het zelf te doen. Als je een goed gevoel voor stijl hebt, kun je je eigen decoraties maken, buiten en binnen decoreren met lichtjes, vakantieplanten, glitterballen en meer.

The Christmas Decorators begonnen met een klein idee om decoraties te verkopen voor particuliere klanten, maar evolueerden naar een bloeiend full-service bedrijf. Ze verkopen niet alleen decoraties, maar ze nemen ook de moeite om ze op te hangen. Start uw decoratiebedrijf door catering aan huizen; en terwijl u groeit, kunt u uw diensten uitbreiden naar hotels, bedrijven en zelfs winkelcentra. U kunt tijdens de feestdagen genoeg geld verdienen om het hele jaar door te kunnen, als u de zaken zorgvuldig plant.

5. Wees sluw

Altijd al eens willen decoupage, modeaccessoires, kaarsen of aardewerk maken? Waarom maak je van je hobby je werk niet voor de kerst? Met een kleine investering kunt u uw producten onder de aandacht van uw klanten brengen via peer-to-peer platforms zoals eBay, Etsy en Amazon.

Je hebt niet eens een eigen website nodig, hoewel een Facebook-pagina om mee te beginnen wel goed zou zijn. Bekijk Pink Rose Accessoires voor kerstsieraden of Wood 'N Stitches voor prachtige houten decoraties, om je creatieve sappen een kickstart te geven.

6. Help mensen

De feestdagen zijn een drukke tijd van het jaar. Een ding dat veel mensen missen, is tijd.

Richt uw eigen dienst in die een helpende hand biedt. Je zou kunnen proberen om op het laatste moment zelf feestartikelen te bezorgen of lid te worden van een site zoals Task Rabbit. Een extra paar handen komt altijd van pas; en als u tijd over heeft, kunt u die gebruiken om mensen te helpen dingen voor elkaar te krijgen.

7. Een kamer verhuren

Een van de gemakkelijkste manieren om tegenwoordig geld te verdienen, is door lid te worden van Airbnb of Wimdu en een logeerkamer of appartement te verhuren. Zorg dat je hem opruimt, mooi inricht en voorzie van alle moderne gemakken, zoals wifi.

Heb je geen extra appartement of kamer? Wat dacht je van het huren van je huis terwijl je met de familie bij de familie logeert tijdens de kerst? Op die manier helpt u een ander gezin met hun familiebezoek. Het mooie van deze sites is dat je op basis van hun profiel kunt beslissen om een ​​gast wel of niet te accepteren. Bovendien is de betaling gegarandeerd.

Dus, daar is het: neem een ​​deel van januari uit de hand door nu een extra bron van inkomsten te plannen. Wat begint als een manier om de kosten van de vakantie te dekken, zou wel eens de opstap kunnen zijn naar iets groots.

Chirag Kulkarni

Chirag Kulkarni is een serie-ondernemer en adviseur. Hij is de CEO van Insightfully, dat AI gebruikt om te ontdekken wat de vaardigheden en passies van medewerkers zijn om menselijk kapitaal binnen de onderneming opnieuw toe te wijzen. Hij heeft ook gesproken bij Accenture, In...

Lees verder

Ontspan 7 Side Hustles om wat extra geld te verdienen Deze vakantieverhalen

10 gratis online tools die elke ondernemer zou moeten kennen

Hier zijn tools die uw leven gemakkelijker zullen maken en uw bedrijf meteen van de grond kunnen krijgen.

5 serieuze zakelijke boeken om te lezen tijdens de feestdagen

Door boeken leren we van slimme mensen die we waarschijnlijk nooit zullen ontmoeten.

Wil je een coffeeshop openen? Houd de tips van deze eigenaren in gedachten.

Je kunt cafeïneverslavingen verzilveren - als je slim bent.

6 vaardigheden die u online kunt leren voor een lucratief en productief 2017

Breid je vaardigheden uit om wenselijk te zijn op de arbeidsmarkt.

Hoe deze moeder meerdere 6-cijferige bedrijven vanuit huis liet groeien

Ontdek hoe de Barefoot Executive, Carrie Wilkerson, haar imperium opbouwde.

Waarom moet je ongevraagd bellen?

Succes vereist wel dat je je comfortzone verlaat. Begin met het ongevraagd bellen van potentiële klanten.

De 7 zakelijke lessen die u voor 30 jaar moet leren

Begin met het inzicht dat 'de juiste mensen alles waard zijn'.

9 dingen die ultraproductieve mensen elke dag doen

Als het op productiviteit aankomt, maken de kleine dingen het verschil. Deze 9 hacks zullen je productiviteit vandaag verhogen.

Boeken lezen maakt je slimmer, rijker en verrassend gezonder

De wetenschap bevestigt wat velen al vermoeden. Het lezen van een boek in je handen is een heel andere ervaring dan hetzelfde boek lezen op een scherm.

De kracht van het opschrijven van je doelen

Met het nieuwe jaar voor de deur, is het tijd om na te denken over wat je precies wilt bereiken in 2017.

Wat 70 Airbnb-verblijven iedereen kunnen leren over het runnen van een bedrijf

Anticipeer op behoeften, verlies je kalmte niet en manage de verwachtingen, gewoon om te beginnen.

Software ontwikkelen die zichzelf verkoopt

Startups met beperkte middelen moeten slim zijn als het gaat om hun producten. Gebruik deze vijf tips om een ​​betalend klantenbestand op te bouwen.

Dit zijn de 10 beste plekken om te werken in 2017

Glassdoor heeft onlangs zijn jaarlijkse Employees' Choice Awards-lijst vrijgegeven.

Franchise of niet franchise: hoe te beslissen.

Franchising kan een geweldig model zijn, maar het is niet de enige optie.

De 6 hoofdzonden van netwerken

Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat u deze netwerkfouten niet maakt.

Voorbij timing: een bruisend bedrijf laten duren

Het vergt een mix van strategie, geluk en overtuiging.

50 manieren om vandaag $ 100 extra te verdienen

Extra geld komt altijd van pas.

Wat te doen als uw echtgenoot niet wil dat u een bedrijf opent?

Communicatie is de sleutel tot succes als het gaat om het vinden van een compromis voor u en uw gezin.

11 manieren om geld te verdienen terwijl u slaapt

Dit is veel, veel beter dan wakker blijven, bezorgd over hoe je geld gaat verdienen.

Hoe u van een side-hustle een enorm succes kunt maken

Emmy-winnende ondernemer Natalie MacNeil's 10 tips voor het veroveren van de wereld.