7 Leiderschapslessen die u kunt leren van het basketbalspel

Of het nu Stephen Curry is die een driepunter leegzuigt, of Villanova die de NCAA-titel wint, lente in Amerika betekent basketbal. In de zakenwereld leven sommige leiders volgens dezelfde disciplines en strategieën als het spel.

Niet lang geleden ontmoette ik Adam Wray, CEO van Basho Technologies Inc., en zijn team tijdens een Final Four happy hour in San Francisco. Wray's gedistribueerde database, een fervent University of Kansas-fan, is nauwkeurig afgesteld om netwerkbeschikbaarheid te leveren aan grote bedrijven zoals Best Buy, Riot Games en Comcast. Hij schrijft het succes van Basho toe aan een managementstijl die verwant is aan basketballeiderschap.

De som van spelers is groter dan elke individuele speler op de Basho-selectie, legt Wray uit. Het moet zijn omdat het bedrijf bestaat uit werknemers die over de hele wereld zijn verspreid. We zijn een gedistribueerd databaseplatform, terwijl we tegelijkertijd onze eigen champagne drinken als een organisatorisch gedistribueerd bedrijf, vervolgt hij.Vraag iemand in het Basho-team en ze kennen hun individuele rol, zegt hij, en hoe hun functies passen in het algemene spel van het bedrijfsleven. Vraag dan een van hen wat de organisatiedoelen en doelen zijn, en ze zullen waarschijnlijk precies hetzelfde reciteren: speel bijdragen en win het spel.

Wray heeft Basho op deze manier opgebouwd door zijn bedrijf te benaderen als een basketbalcoach, meer dan een baas, zegt hij. Net zoals een basketbalcoach vertrouwt op het talent dat hij of zij heeft verzameld, is de rol van een effectieve CEO vrij gelijkaardig.

Wray en zijn team deelden zeven kenmerken van de basketball-to-business leiderschapsparalellen die volgens hem bijdragen aan zijn organisatorisch succes.

1. Rekruteer de beste.

Net als de geweldige oude basketbalprogramma's en -teams, gelooft Basho in het achtervolgen van A-talent, ongeacht de locatie. Bied je spelers wat ze nodig hebben om bij het team te komen.

Zoals Wray uitlegt, is het niet mogelijk om de beste database-expert uit Schotland te halen als je hem nodig hebt om naar Mountain View, Californië te verhuizen. Het is echter wel als je aan zijn behoeften voldoet door de infrastructuur, processen en het team te bieden waarmee hij kan blijven waar hij is.

2. Deel het krediet.

Hoewel het Josh Hart van Villanova was die het NCAA-kampioenschapsteam leidde in het scoren van het seizoen, was het teamgenoot Kris Jenkins die een driepunter sloeg op de zoemer om North Carolina te verslaan.

Alle spelers tellen mee, en op een willekeurige dag kan iemand opstaan ​​en presteren voor het team. Het is waar op de rechtbank, net zoals het is bij het uitvoeren van een bedrijfsstrategie, zegt Wray.

3. Geef anderen macht.

Verwacht geweldige dingen en geef je kracht, zegt Wray over zijn managementaanpak. Het samenstellen van een team van effectieve assistent-coaches, teamleiders en specialisten en hen in staat stellen om leiding te geven, is de sleutel tot het mogelijk maken van delegatie. Deze toewijzing van bevoegdheden wekt vertrouwen, wekt een stimulans en maakt het nakomen van toezeggingen de objectieve focus in plaats van micromanagement.

De kleine dingen winnen games, en ik kan onmogelijk alle kleine dingen zelf regelen, legt Wray uit. Het vergt aanwerving, coaching en empowerment van elke speler in het team om zijn of haar verantwoordelijkheid te beheren.

4. Bevorder open communicatie.

De basketbalcoach van Duke University, Mike Krzyzewski, noemt communicatie als een van de fundamentele kwaliteiten van een geweldig team. Een effectieve communicator zijn betekent duidelijk spreken, maar vereist ook sterke non-verbale signalen, geschreven woorden en goede luistervaardigheden. Prijs spelers voor de positieve punten die ze in het team brengen en daag ze uit op hun verbeterpunten.

In het bedrijfsleven is bewezen dat dit soort communicatie eenzijdig is. Iedereen in het Basho-team praat en luistert in ongeveer gelijke mate, zegt Wray, en zet zich in om gesprekken en acties door te sturen.

5. Moedig drukte aan.

In basketbal worden de druktespelen vaak niet bijgehouden op de statistieken, maar zijn ze van onschatbare waarde voor het algehele succes van het team. Wanneer teamspelers hun eigen rol spelen, zijn ze niet bang voor een beetje drukte. Het zijn de drukte die wedstrijden winnen, zegt Wray.

Als je op zoek bent naar de losse bal, zet je je team voor jezelf. Op dezelfde manier stelt u uw collectieve doelen boven alles wanneer u voor uw team werkt.

6. Wees onzelfzuchtig.

De Keltische grootheid Bill Russell zei ooit: De belangrijkste maatstaf voor hoe goed een spel ik speelde, was hoeveel beter ik mijn teamgenoten had laten spelen. Winnen op het veld, net als winnen in zaken, vereist dat de som van uw team krachtiger blijkt te zijn dan welke individuele speler dan ook. Bij basketbal kan een assist leiden tot een dunk. In het bedrijfsleven kan een assist leiden tot een verkoop.

7. Deel een consistente visie.

Als hoofdtrainer is het belangrijk om een ​​visie en missie voor je team te hebben. De Amerikaanse basketbalcoach voor mannen, Mark Gottfried, heeft gezegd: Heb een visie. Verkoop je programma. Je team zal je weerspiegelen.

Succesvolle bedrijven erkennen niet alleen het belang van een uniforme visie, maar begrijpen ook hoe individuele rollen spelen in de algehele uitvoering ervan. Met een verspreid personeelsbestand is het hebben van een duidelijk gearticuleerde en consistent gecommuniceerde visie van cruciaal belang om iedereen bij Basho in dezelfde richting te houden, zegt Wray. Zonder een consistente visie te communiceren, kunnen geïsoleerde medewerkers het spel dat het team speelt uit het oog verliezen.

Ontspan 7 leiderschapslessen die u kunt leren van de verhalen uit het spel van basketbal

7 krachtige tips voor spreken in het openbaar van een van de meest bekeken TED Talks-sprekers

Simon Sinek hield de derde meest bekeken presentatie ooit van TED Talks. Dit zijn zijn topgeheimen voor het vastleggen, boeien en verbinden met je publiek.

3 praktische manieren om contact te maken met miljonairs

Droom je ervan om ongelooflijk succesvolle ondernemers te ontmoeten en hun brein te kiezen? Ga hiervoor aan de slag.

De 80/20-regel van tijdmanagement: stop met het verspillen van je tijd

Dit is wat u onmiddellijk moet doen om efficiënter te werken en echte winst te gaan maken.

Hoe u een gesprek beleefd achterlaat

Netwerken heeft alles te maken met het ontmoeten van die fantastische mensen die uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar wat doe je als je gevangen zit door een windzak?

7 eenvoudige manieren om uw ogen te beschermen tegen de belasting van uw smartphone

Probeer deze supereenvoudige trucs om je smartphone-starende ogen gelukkig en gezond te houden.

Trage wifi? 5 eenvoudige manieren om uw signaal nu te versterken.

Een verzameling gebruiksvriendelijke tips, trucs en tools om het bereik en de snelheid van je wifi-router te verbeteren - inclusief bierblikje.

4 manieren om te voorkomen dat mensen hun telefoon gebruiken tijdens vergaderingen

Omdat persoonlijke ontmoetingen zijn bedoeld om andere mensen daadwerkelijk te ontmoeten - niet om te sms'en, e-mails te checken en telefoontjes aan te nemen op uw smartphone.

Ben je al aan het singletasken?

Dat zou je zeker moeten zijn. Als u zich op één belangrijk item tegelijk concentreert, wordt u competenter en productiever.

Tijd beheren met 10 tips die werken

Leer hoe u uw tijd kunt beheren door middel van organisatie, prioriteiten stellen en uw dag plannen van Entrepreneur.

Hoe word je miljonair op 30-jarige leeftijd?

Tien stappen om rijk te worden en te blijven in de vroegste fase van je carrière.

Hoe gefocust te blijven: train je hersenen

Leer hoe u gefocust kunt blijven en uw productiviteit kunt verhogen door afleidende signalen te vermijden.

'Denk als een ondernemer, handel als een CEO' eBook gratis voor een beperkte tijd

Stop met klagen over je baan en doe er iets aan door dit boek te lezen en naar je droomdoel toe te werken.

10 succesvolle ondernemers onthullen de boeken die hun leven hebben veranderd

Deze oprichters vertellen over de boeken die hun manier van denken over leven en werk hebben beïnvloed.

22 eigenschappen die een goede leider maken

Wil je een lovenswaardige leider zijn? Bestudeer deze kenmerken -- en de wijze woorden van leiders die ernaar streven ze te belichamen.