7 krachtige tips voor spreken in het openbaar van een van de meest bekeken TED Talks-sprekers

Je zou het nooit weten, maar Simon Sinek is van nature verlegen en houdt er niet van om met mensenmassa's te praten. Op feestjes verstopt hij zich naar eigen zeggen alleen in de hoek of komt hij helemaal niet opdagen. Hij geeft de voorkeur aan het laatste. Maar met zo'n 22 miljoen videoweergaven op zak, is de optimistische etnograaf ook de derde meest bekeken TED Talks-presentator aller tijden.

Ironisch voor een introvert, nietwaar? Het onwaarschijnlijke succes van Sinek als zowel een inspirerende spreker als een bestsellerauteur is niet alleen stom geluk. Het is ook niet op het juiste moment op de juiste plaats zijn of de juiste mensen kennen. Het is het resultaat van angsten die onder ogen worden gezien en gewist, vallen en opstaan ​​en onvermoeibare oefening, op en naast het podium.

We spraken met Sinek om erachter te komen hoe hij leerde om zulke zelfverzekerde, boeiende en betekenisvolle presentaties te geven en hoe anderen dat ook kunnen.Hier zijn zijn zeven belangrijkste geheimen voor het houden van toespraken die inspireren, informeren en entertainen. (Voor meer handige tips over hoe je een publiek indruk kunt maken, bekijk je nu zijn gratis les van 30 minuten op Skillshare. Het heet How to Present: Share Ideas That Inspire Action.)

1. Praat niet meteen.

Sinek zegt dat je nooit moet praten als je het podium oploopt. Veel mensen beginnen meteen te praten, en het is uit de zenuwen, zegt Sinek. Dat communiceert een beetje onzekerheid en angst.

Loop in plaats daarvan stilletjes het podium op. Haal dan diep adem, vind je plaats, wacht een paar seconden en begin. Ik weet dat het lang en vervelend klinkt en het voelt ondraaglijk ongemakkelijk als je het doet, zegt Sinek, maar het laat het publiek zien dat je volledig zelfverzekerd bent en de situatie onder controle hebt.

2. Kom op om te geven, niet om te nemen.

Vaak geven mensen presentaties om producten of ideeën te verkopen, om mensen ze te laten volgen op sociale media, om hun boeken te kopen of gewoon om ze leuk te vinden. Sinek noemt dit soort sprekers takers, en hij zegt dat het publiek deze mensen meteen kan doorzien. En als ze dat doen, haken ze af.

We zijn zeer sociale dieren', zegt Sinek. 'Zelfs op afstand op het podium kunnen we zien of je een gever of een nemer bent, en mensen vertrouwen eerder een gever -- een spreker die hen waarde geeft, die hen iets nieuws leert, dat hen inspireert -- dan een nemer.

3. Maak één voor één oogcontact met de leden van het publiek.

Scannen en pannen is je ergste vijand, zegt Sinek. Hoewel het lijkt alsof je naar iedereen kijkt, wordt je eigenlijk losgekoppeld van je publiek.

Het is veel gemakkelijker en effectiever, zegt hij, als je tijdens je toespraak rechtstreeks naar specifieke leden van het publiek kijkt. Als je kunt, geef dan elke persoon die je aandachtig naar een hele zin of gedachte kijkt, zonder je blik te breken. Wanneer u een zin afmaakt, gaat u verder met een andere persoon en blijft u contact houden met individuele mensen totdat u klaar bent met praten.

Het is alsof je een gesprek voert met je publiek', zegt Sinek. 'Je praat niet tegen ze, je praat met ze.'

Deze tactiek zorgt niet alleen voor een diepere verbinding met individuen, maar het hele publiek kan het voelen.

4. Spreek ongewoon langzaam.

Als je nerveus wordt, versnelt niet alleen je hartslag. Je woorden hebben ook de neiging om te versnellen. Gelukkig zegt Sinek dat het publiek geduldiger en vergevingsgezinder is dan we weten.

Ze willen dat je daar slaagt, maar hoe meer je haast, hoe meer je ze afstoot', zegt hij. 'Als je even stil bent en lang en diep ademhaalt, wachten ze op je. Het is best verbazingwekkend.

Sinek gelooft dat het onmogelijk is om te langzaam te praten op het podium. Het is ongelooflijk dat je op het podium kunt staan ​​en zo langzaam kunt spreken dat er een paar seconden zitten tussen elk van je woorden en mensen... zullen... hangen... aan... je... elk... woord. Het werkt echt.

5. Negeer de nee-zeggers.

Negeer de mensen die hun wenkbrauwen fronsen, hun armen over elkaar slaan of nee schudden. Richt je in plaats daarvan alleen op je supporters -- de mensen die zichtbaar betrokken zijn, genieten van je presentatie en ja knikken. Als u de leden van het publiek vindt die positief met u omgaan, zult u veel zelfverzekerder en meer ontspannen zijn dan wanneer u de nee-zeggers probeert te overtuigen.

6. Verander nervositeit in opwinding.

Sinek leerde deze truc door naar de Olympische Spelen te kijken. Een paar jaar geleden merkte hij dat verslaggevers die Olympische atleten interviewden voor en na de wedstrijd allemaal dezelfde vraag stelden. 'Was je nerveus? En alle atleten gaven hetzelfde antwoord: 'Nee, ik was opgewonden.' Deze concurrenten namen de tekenen van nervositeit van het lichaam - klamme handen, bonzend hart en gespannen zenuwen - en interpreteerden ze opnieuw als bijwerkingen van opwinding en opwinding.

Als je op het podium staat, zul je waarschijnlijk hetzelfde meemaken. Dat is wanneer Sinek zegt dat je hardop tegen jezelf moet zeggen: ik ben niet nerveus, ik ben opgewonden!

Als je dat doet, heeft het echt een wonderbaarlijke impact om je te helpen je houding te veranderen ten opzichte van wat je gaat doen', zegt Sinek.

7. Zeg bedankt als je klaar bent.

Applaus is een geschenk, en als je een geschenk ontvangt, is het alleen maar goed om uit te drukken hoe dankbaar je ervoor bent. Daarom sluit Sinek zijn presentaties altijd af met deze twee simpele maar krachtige woorden: bedankt.

'Ze hebben je hun tijd gegeven, en ze geven je hun applaus.' Zegt Sinek. 'Dat is een geschenk, en je moet dankbaar zijn.'

Ontspan 7 krachtige tips voor spreken in het openbaar uit een van de meest bekeken verhalen van TED Talks-sprekers

3 praktische manieren om contact te maken met miljonairs

Droom je ervan om ongelooflijk succesvolle ondernemers te ontmoeten en hun brein te kiezen? Ga hiervoor aan de slag.

De 80/20-regel van tijdmanagement: stop met het verspillen van je tijd

Dit is wat u onmiddellijk moet doen om efficiënter te werken en echte winst te gaan maken.

Hoe u een gesprek beleefd achterlaat

Netwerken heeft alles te maken met het ontmoeten van die fantastische mensen die uw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen. Maar wat doe je als je gevangen zit door een windzak?

7 eenvoudige manieren om uw ogen te beschermen tegen de belasting van uw smartphone

Probeer deze supereenvoudige trucs om je smartphone-starende ogen gelukkig en gezond te houden.

Trage wifi? 5 eenvoudige manieren om uw signaal nu te versterken.

Een verzameling gebruiksvriendelijke tips, trucs en tools om het bereik en de snelheid van je wifi-router te verbeteren - inclusief bierblikje.

4 manieren om te voorkomen dat mensen hun telefoon gebruiken tijdens vergaderingen

Omdat persoonlijke ontmoetingen zijn bedoeld om andere mensen daadwerkelijk te ontmoeten - niet om te sms'en, e-mails te checken en telefoontjes aan te nemen op uw smartphone.

Ben je al aan het singletasken?

Dat zou je zeker moeten zijn. Als u zich op één belangrijk item tegelijk concentreert, wordt u competenter en productiever.

Tijd beheren met 10 tips die werken

Leer hoe u uw tijd kunt beheren door middel van organisatie, prioriteiten stellen en uw dag plannen van Entrepreneur.

Hoe word je miljonair op 30-jarige leeftijd?

Tien stappen om rijk te worden en te blijven in de vroegste fase van je carrière.

Hoe gefocust te blijven: train je hersenen

Leer hoe u gefocust kunt blijven en uw productiviteit kunt verhogen door afleidende signalen te vermijden.

9 tekenen dat u (misschien) nu uw baan moet opzeggen

Zit je vast met nadenken: 'Moet ik mijn huidige functie verlaten of gewoon volhouden?' Overweeg deze belangrijke signalen.

'Denk als een ondernemer, handel als een CEO' eBook gratis voor een beperkte tijd

Stop met klagen over je baan en doe er iets aan door dit boek te lezen en naar je droomdoel toe te werken.

10 succesvolle ondernemers onthullen de boeken die hun leven hebben veranderd

Deze oprichters vertellen over de boeken die hun manier van denken over leven en werk hebben beïnvloed.

22 eigenschappen die een goede leider maken

Wil je een lovenswaardige leider zijn? Bestudeer deze kenmerken -- en de wijze woorden van leiders die ernaar streven ze te belichamen.