6 populaire besturingssystemen die standaard versleuteling bieden

6-populaire-besturingssystemen-aanbieden-encryptie-door-standaard foto 1

Populaire besturingssystemen maken steeds vaker gebruik van encryptie, waardoor iedereen zonder gedoe kan profiteren van encryptie. Dit helpt uw ​​gegevens te beschermen tegen apparaatdieven.

In sommige gevallen wordt deze codering automatisch ingeschakeld. In andere gevallen wordt het aangeboden als een eenvoudige optie die u kunt inschakelen met een enkele klik in het installatieprogramma van het besturingssysteem of de eerste installatiewizard.Windows 8.1

Windows 8.1 biedt een standaard coderingsfunctie die bekend staat als apparaatcodering. Dit werkt alleen op nieuwe hardware die wordt geleverd met Windows 8.1 en andere vereiste hardwarefuncties.

Over het algemeen is dit het minst bruikbare type codering hier. Het werkt niet op alle Windows 8.1-systemen, vooral niet op systemen die u hebt geüpgraded naar Windows 8.1 vanuit een oudere versie van Windows. Het dwingt u ook om een ​​kopie van uw herstelsleutel naar Microsoft (of de Exchange-server van uw organisatie) te sturen, dus dit type codering is kwetsbaar voor zowel social-engineering-aanvallen als rechtshandhavingsverzoeken.

Toch is apparaatversleuteling in ieder geval beter dan helemaal geen versleuteling. Professionele edities van Windows bieden BitLocker, maar het is niet standaard ingeschakeld - u moet een duurdere versie van Windows aanschaffen en uw best doen om het in te schakelen.

6-populaire-besturingssystemen-aanbieden-encryptie-door-standaard foto 2

Mac OS X 10.10 Yosemite

Mac OS X Yosemite wil dat je standaard codering instelt wanneer je het installeert. Alle schijven zijn nu automatisch voorbereid op FileVault-codering en u wordt gevraagd deze in te schakelen wanneer u een nieuwe Mac instelt.

Met de FileVault-functie van de Mac kun je een kopie van je herstelsleutel uploaden naar Apple, zodat je je bestanden via je Apple ID kunt herstellen als je ooit je wachtwoord kwijtraakt. In tegenstelling tot de codering van Windows 8.1 is deze functie echter niet verplicht. U kunt ervoor kiezen om uw herstelsleutel af te drukken of een digitale kopie ergens lokaal op te slaan.

6-populaire-besturingssystemen-aanbieden-encryptie-door-standaard foto 3

Linux

Linux-distributies bieden vaak ook eenvoudige codering. Het is niet per se standaard ingeschakeld, maar u wordt gevraagd om het in te schakelen met een snel selectievakje tijdens het installeren van uw Linux-distributie naar keuze. Ubuntu vraagt ​​u bijvoorbeeld om codering in te schakelen wanneer u het installeert. Andere Linux-distributies bieden over het algemeen een vergelijkbare optie in hun installatieprogramma's.

6-populaire-besturingssystemen-die-versleuteling-door-standaard aanbieden foto 4

Chrome OS

De opslag van een Chromebook is ook standaard versleuteld. Dit voorkomt dat mensen toegang krijgen tot de gegevens die erop staan ​​zonder uw Google-wachtwoord, wat meer veiligheid biedt. Natuurlijk, als iemand je Google-wachtwoord zou kunnen wijzigen via een social-engineering-aanval, zouden ze toegang kunnen krijgen tot je bestanden, maar het is niet ontworpen om je daartegen te beschermen. Het is gewoon een gebruiksvriendelijke coderingslaag die uw Chromebook veiliger maakt, zelfs als u gevoelige zakelijke documenten in uw map Downloads of gevoelige e-mails online in de cache hebt staan.

6-populaire-besturingssystemen-aanbieden-encryptie-by-default foto 5

iOS 8

iOS 8 gebruikt standaard codering. Uw gegevens zijn beveiligd met uw toegangscode - een viercijferige pincode of een wachtwoord van elke lengte. Dit wordt samen met de UID van uw iPhone of iPad gebruikt om uw gegevens te coderen, dus een aanvaller zou moeten proberen uw toegangscode op het apparaat zelf brute-force te forceren. Ze kunnen niet zomaar de opslagruimte verwijderen, deze op een computer aansluiten en vanaf daar proberen uw korte toegangscode bruut te forceren.

Deze gegevensbescherming is standaard ingeschakeld, maar wordt alleen geactiveerd wanneer u een pincode of een andere toegangscode voor apparaatontgrendeling invoert. Als u geen pincode nodig had, zou het u niet helpen - iedereen zou uw telefoon of tablet gewoon kunnen opstarten.

6-populaire-besturingssystemen-aanbieden-encryptie-door-standaard foto 6

Android 5.0 Lollipop

Na jarenlang een optionele coderingsfunctie te hebben aangeboden, zal de nieuwste versie van Android - Android 5.0, ook bekend als Android L of Android Lollipop - nu standaard codering inschakelen. Net als iOS gebruikt Android hiervoor de toegangscode voor het vergrendelscherm opnieuw. Uw toegangscode kan een viercijferige pincode zijn, maar het kan ook een langer wachtwoord zijn. Als verbetering ten opzichte van de codering van Android 4.4, gebruikt Android 5.0 een op hardware gebaseerde referentie om dit sterker te maken, dus brute-force-pogingen zouden op het apparaat zelf moeten plaatsvinden. Je kunt niet zomaar de opslag van een Android-apparaat tevoorschijn halen en proberen de toegangscode van de gebruiker te kraken.

Versleuteling is standaard ingeschakeld, dus het vereist geen lang versleutelingsproces, zoals bij oudere versies van Android. Net als op iOS, zal het je niet veel helpen als je nooit een toegangscode instelt om je apparaat te ontgrendelen, omdat iedereen je apparaat gewoon meteen kan opstarten.

6-populaire-besturingssystemen-die-standaard versleuteling aanbieden foto 7


Het is vermeldenswaard dat zowel Windows Phone als Windows RT ook een apparaatcoderingsfunctie bieden. Het werkt op dezelfde manier als de functie die zijn weg vond naar de desktopversie van Windows met Windows 8.1.

Afbeelding tegoed: Yuri Samoilov op Flickr

Meer verhalen

E-mailberichten archiveren in Outlook 2013

Er is ons altijd verteld dat het een goed idee is om een ​​back-up van onze gegevens te maken. Welnu, datzelfde concept kan zich ook uitstrekken tot e-mail. Misschien wilt u uw e-mail zo nu en dan archiveren, bijvoorbeeld maandelijks, driemaandelijks of zelfs jaarlijks.

JavaScript is geen Java - het is veel veiliger en veel nuttiger

Je hebt waarschijnlijk alles gehoord over hoe de Java-browserplug-in onveilig is. 91% van de systeemcompromissen in 2013 waren gericht tegen die onveilige Java-plug-in. Maar Java is niet hetzelfde als JavaScript - sterker nog, ze zijn niet echt verwant.

Hoe u schijfruimte kunt besparen door lokale bestanden naar de cloud te verplaatsen

Als u overweegt een nieuwe harde schijf te kopen omdat uw capaciteit bijna op is, kunt u snel veel ruimte vrijmaken door grote bestanden naar de cloud te verplaatsen.

Uw computer scannen met meerdere antivirusprogramma's

U zou slechts één enkele antivirustoepassing tegelijk moeten uitvoeren, maar geen van hen is perfect. Sommige antivirusprogramma's kunnen malware vangen die andere antivirusprogramma's missen. Gelukkig hoef je niet alleen op één antivirusprogramma te vertrouwen.

De welkomstschermen in Office uitschakelen (Word, Excel, PowerPoint)

Elke keer dat u een Microsoft Office-toepassing opent, moet u wachten tot het opstartscherm verdwijnt. Als u wilt dat dit verdwijnt, kunt u het opstartscherm als volgt uitschakelen.

Geek Trivia: De Teenage Mutant Ninja Turtles zijn gemaakt door hetzelfde soort ongeval dat welke andere superheld heeft gemaakt?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe u Regshot kunt gebruiken om uw register te controleren

Regshot is een geweldig hulpprogramma dat u kunt gebruiken om het aantal registervermeldingen te vergelijken dat is gewijzigd tijdens een installatie of een wijziging in uw systeeminstellingen. Hoewel de meeste pc-gebruikers dit nooit echt hoeven te doen, is het een geweldig hulpmiddel voor het oplossen van problemen en het bewaken van uw register.

Geek Trivia: wordt een Zarf gebruikt om vast te houden?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe kunnen studio's high-definition versies van tientallen jaren oude films en tv-shows uitbrengen?

Een van de voordelen van de wijdverbreide acceptatie van high-definition televisietoestellen en HD-compatibele mediaspelers zoals Blu Ray-spelers en HD-compatibele streamingboxen, is een push voor film- en televisiestudio's om oude inhoud opnieuw uit te brengen in prachtige HD. Maar hoe produceren ze precies HD-inhoud?

Beveilig uw online accounts door app-toegang van derden te verwijderen

Je hebt waarschijnlijk een paar applicaties of websites toegang gegeven tot je Google-, Facebook-, Twitter-, Dropbox- of Microsoft-account. Elke toepassing die u ooit hebt toegestaan, behoudt die toegang voor altijd - of in ieder geval totdat u deze intrekt.