6 ondernemers delen advies van miljoenen dollars van hun mentoren

Geweldige mentoren bieden enkele van de meest waardevolle woorden ter wereld. Een enkele doorbraak, idee of zin kan miljoenen dollars waard zijn.

Deze zes zeer succesvolle ondernemers en leden van The Oracles delen de wijsheid van hun mentor die hen tot ongelooflijk succes heeft geleid.

6-ondernemers-delen-miljoen dollar-advies-van-hun-mentors foto 1Gary VaynerchukImage Credit: The Oracles

1. Wees bereid om op te offeren.

Ik heb nooit een mentor gewild. Zelfs toen ik er een in mijn vader had, duwde ik ertegenaan. Ik was zo onafhankelijk als het om zaken ging. Maar ik heb twee adviezen die ik in de loop der jaren heb opgepikt:

  • Wees praktisch. Hoeveel geld heb je om in leven te blijven en voor hoe lang? Heeft u genoeg geld om uw huur, (verwachte en onverwachte) onkosten en overhead een jaar lang te dekken? Je zou moeten.
  • Wees bereid om op te offeren. Op het moment dat u besluit een nieuw bedrijf te starten, besluit u niets anders te doen. Bouw uw bedrijf op voor de komende twee jaar. Elke minuut van elke achttienurige dag moet aan dit streven worden gewijd. Uw zakelijk succes zal ten koste gaan van tijd met uw gezin, tijd met vrienden, vakanties en andere hobby's of activiteiten die u ooit leuk vond. Dit bedrijf moet je hele leven zijn, anders gaat het dood.

6-ondernemers-delen-miljoen dollar-advies-van-hun-mentors foto 2

Ik denk dat veel mensen die in het bedrijfsleven gaan, onderschatten hoe moeilijk het echt is om je dromen waar te maken. Het vergt constante drukte, hard werken en veel opoffering. Om succesvol te zijn, moet je jezelf praktisch instellen om al die dingen te kunnen doen.

Chris Plough Afbeelding tegoed: de orakels

2. De wereld is kneedbaar.

Ik ben onlangs klaar met werken aan het BVI Art Reef-project, dat te zien was in de blog van The New York Times en Richard Branson. Ik maakte deel uit van het team dat een enorm Kraken-beeld bouwde op een vervallen marineschip uit de Tweede Wereldoorlog - een van de vijf overgebleven boten die de aanval op Pearl Harbor hebben overleefd. Het schip zal tot zinken worden gebracht om een ​​wonderbaarlijke duikplek en een geavanceerde mariene onderzoeksomgeving te creëren.

6-ondernemers-delen-miljoen dollar-advies-van-hun-mentors foto 3

Werken aan een project dat kunst, wetenschap, bedrijfsleven en overheid samensmelt om een ​​betekenisvolle impact te creëren, werd een eerbetoon aan mijn mentor, Al Smith; hij leerde me hoe ik metaal moest lassen en vormen, en gaf me drie lessen die cruciaal zijn geweest voor mijn succes:

  • De wereld om ons heen is kneedbaar. Als je het kunt bedenken en afbreken, kun je het creëren en kneden.
  • Ultieme schoonheid combineert vorm en functie. Dingen moeten fijn worden gemaakt om op elegante wijze iets zinvols te bereiken.
  • Ego bereikt niets alleen. Vaak moeten we onze plek binnen een team vinden om grote doelen te bereiken.

Lange, hete dagen in de Caribische zon werkend, hebben we het metalen skelet van de Kraken gebogen en gelast. We sneden en vormden de gaashuid waar koraal binnenkort op zal groeien. We hebben het schip voorbereid op zijn definitieve zinken. Het was niet glamoureus, maar het was essentieel en de moeite waard.

Craig HandleyImage Credit: The Oracles

3. Ga all-in voor de bedrijfscultuur.

Op een conferentie hoorde ik keer op keer dat cultuur belangrijker is dan strategie. Kort daarna vroeg ik de CEO van Zappos, Tony Hsieh, wat het belangrijkste was dat hij eerder had willen doen. Eerst een sterke cultuur creëren, antwoordde hij. Dus besloot mijn bedrijf om all-in te gaan op cultuur. We werkten samen met Janet en Chris Attwood - die The Passion Test schreven - om waarden en een bedrijfsvisie te creëren die we allemaal elke dag konden waarmaken.

6-ondernemers-delen-miljoen-dollar-advies-van-hun-mentors foto 4

Van daaruit hebben we markeringen gemaakt om te bewijzen dat we onze waarden naleven. We zijn begonnen met aannemen en ontslaan op basis van waarden. Langzaam trokken we het juiste type mensen aan, terwijl we snel degenen eruit filterden die niet geschikt waren. Vandaag de dag is onze omzet minder dan vijf procent, wat erg laag is voor een callcenter. Ons Dreamtrust-programma, geïnspireerd op het 'Lifebook-programma' van Jon Butcher en het boek van Matthew Kelly, 'Dream Manager', leidt onze mensen op om hun best mogelijke leven te leiden. Deze toewijding aan cultuur heeft onze jaarlijkse inkomsten van minder dan $ 10 miljoen naar meer dan $ 20 miljoen gebracht, en zal ons - en onze mensen - veel, veel verder brengen.

Steve GriggsImage Credit: The Oracles

4. Handel integer.

Ik heb altijd geprobeerd om stukjes en beetjes van al mijn mentoren te nemen, alles in me op te nemen en te gebruiken wat ik kan. Maar als ik er een moet kiezen die me goed van pas is gekomen in het bedrijfsleven en in het leven, dan moet het zijn: wees altijd eerlijk en handel met integriteit.

Wat er ook gebeurt op het slagveld van het bedrijfsleven, als je eerlijk en authentiek bent, kun je nooit verliezen, wat er ook gebeurt. Je zou de verkoop kunnen verliezen of niet zoveel verdienen als bedoeld, maar je hebt integer gehandeld en kunt altijd je hoofd omhoog houden. Neem ook nooit gunsten. Als een verkoper of leverancier zogenaamde gratis goederen of diensten aanbiedt om uw bedrijf binnen te halen, accepteer dan nooit; je bent ze niets terug verschuldigd.

6-ondernemers-delen-miljoen dollar-advies-van-hun-mentors foto 5

Ik herinner me dat ik in mijn eigen huis werk nodig had om een ​​badkamer te renoveren. Ik belde een van mijn onderaannemers om me een prijs te geven, en hij bood aan om het gratis te doen. Het was een klus van 10.000 dollar. Het was verleidelijk, maar dan zou er een ongeschreven regel zijn dat ik hem verplicht zou zijn. Ik wil niemand gunsten verschuldigd zijn. Ik betaalde voor zijn arbeid en materialen. Het houdt alles schoon.

AJ RiveraImage Credit: The Oracles

5. Zorg voor je gezondheid.

Het beste advies dat een mentor me ooit gaf was: mijn bedrijf is een weerspiegeling van mijn leven. Dit betekent dat als mijn persoonlijke leven stressvol, ongeorganiseerd, falend en onbevredigend zou zijn, het bijna onmogelijk zou zijn voor mijn bedrijf om het goed te doen. Een groot deel van mijn leven heb ik mijn energie en tijd besteed aan het denken: als ik eenmaal zoveel geld verdien of naar deze coole locatie verhuis of zoveel klanten krijg, dan heb ik het recht verdiend om gelukkig te zijn.

6-ondernemers-delen-miljoen dollar-advies-van-hun-mentors foto 6

Zo'n eindeloze cyclus is nooit succesvol gebleken. Geld en vrijheid zijn geen doelen om naar te streven, maar bijproducten van het worden van de beste versie van jezelf en het delen van die waarde met de wereld. Het zal nooit andersom werken: dit is keer op keer waar gebleken in mijn leven en het leven van bijna al mijn mentoren.

Telkens wanneer een van mijn bedrijven een omzetdaling, hogere terugbetalingen, meer klachten en negatieve output heeft gezien, is dit altijd gecorreleerd met het feit dat ik niet voor mezelf zorgde. Zorgen voor je spirituele, mentale en fysieke gezondheid is net zo belangrijk als voor je bedrijf zorgen. Sterker nog, ze moeten eraan voorafgaan. Toen ik eenmaal begon te zorgen voor mijn spirituele, mentale en fysieke gezondheid, keerde alles in mijn bedrijf om.

Roy McDonaldImage Credit: The Oracles

6. Ken uw uitkomst.

Het beste advies dat een mentor me ooit gaf, was om de 'ware betekenis' van leiderschap te begrijpen. Negentig procent van effectief leiderschap is weten wat je resultaat is - dit maakt eenvoudiger en efficiëntere besluitvorming mogelijk, ongeacht de omstandigheden en emoties.

Het kennen van uw uitkomst lijkt de ernst van opkomende problemen te verminderen. U kunt beter afstand nemen wanneer u evalueert hoe een belangrijke beslissing u en anderen zal beïnvloeden. Er gebeuren nog steeds problemen; je wordt gewoon beter in het omgaan met hen door de uitkomst te kennen.

6-ondernemers-delen-miljoen dollar-advies-van-hun-mentors foto 7

Duidelijkheid over de uitkomst heeft op meerdere manieren invloed gehad op mijn bedrijf en leven. Ik werk op niveaus die in lijn zijn met mijn persoonlijke waarden; dit geeft een onbetaalbaar gevoel van leven in vrijheid en streven naar een optimaal resultaat.

Bent u een ervaren ondernemer, neem dan hier contact met ons op.

E-mail suggestie@theoracles.com, en het is heel goed mogelijk dat we uw suggestie centraal stellen in een toekomstig artikel!

de orakels

The Oracles is een brain trust die alleen op uitnodiging toegankelijk is en bestaat uit 's werelds toonaangevende ondernemers die hun topadvies en successtrategieën delen om anderen te helpen hun bedrijf te laten groeien, een beter leven te leiden en sneller succes te behalen. Interesse...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Altijd vergeten om foto's te delen? Google Foto's kan helpen

Google Foto's krijgt een upgrade zodat u uw foto's gemakkelijker kunt delen.

Miljardair Bill Gates twittert advies aan pas afgestudeerden

Vergeet de openingstoespraken -- de mede-oprichter van Microsoft wendde zich tot Twitter om goed advies te geven.

Hoe 5 ondernemers van dieptepunt naar rockster gingen

Het transformeren van strijd in succes is hoe de sterken overleven.

Xiaomi Mi 6 bootst de cameratrucs van de iPhone na zonder de bult

Hier is nog een glimmende telefoon van Xiaomi, maar je moet naar China vliegen om er een te krijgen.

Hoe ik in 12 maanden een bedrijf van een miljoen dollar heb opgebouwd

Het stapsgewijze proces dat een succesvolle ondernemer gebruikte om in slechts één jaar een zevencijferig bedrijf op te bouwen.