6 manieren om jezelf van internet te verwijderen

Ga van het rooster af

Bekijk deze vijf handige tips over hoe u uw persoonlijke gegevens van internet kunt halen, of in ieder geval het grootste deel ervan.

doorEric FranklinSluiten SlepenAls u dit leest, is het zeer waarschijnlijk dat uw persoonlijke informatie openbaar is. En met 'publiek' bedoel ik iedereen overal. En hoewel u uzelf nooit volledig van internet kunt verwijderen, zijn er manieren om uw online voetafdruk te minimaliseren. Hier zijn vijf manieren om het te doen.

Wees echter gewaarschuwd; het verwijderen van uw informatie van internet zoals ik het hieronder heb uiteengezet, kan een negatief effect hebben op uw vermogen om met potentiële werkgevers te communiceren.

1. Verwijder of deactiveer uw winkel-, sociale netwerk- en webserviceaccounts

Bedenk op welke sociale netwerken je profielen hebt. Heb je, afgezien van de grote, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram, nog steeds openbare accounts op sites zoals Tumblr, Google+ of zelfs MySpace? Hoe zit het met je Reddit-account? Op welke winkelsites heeft u zich geregistreerd? Veelvoorkomende kunnen informatie zijn die is opgeslagen op Amazon, Gap.com, Macys.com en anderen.

Om van deze accounts af te komen, gaat u naar uw accountinstellingen en zoekt u naar een optie om uw account te deactiveren, te verwijderen of te sluiten. Afhankelijk van het account vindt u het mogelijk onder Beveiliging of Privacy of iets dergelijks.

Als je problemen hebt met een bepaald account, zoek dan online naar 'Hoe te verwijderen', gevolgd door de naam van het account dat je wilt verwijderen. U zou instructies moeten kunnen vinden over hoe u dat specifieke account kunt verwijderen.

Als u om de een of andere reden een account niet kunt verwijderen, wijzigt u de informatie in het account in iets anders dan uw werkelijke informatie. Iets nep of volledig willekeurig.

2. Verwijder uzelf van sites voor gegevensverzameling

Er zijn bedrijven die uw gegevens verzamelen. Ze worden datamakelaars genoemd en ze hebben namen als Spokeo, Crunchbase, PeopleFinder en vele anderen. Ze verzamelen gegevens van alles wat u online doet en verkopen die gegevens vervolgens aan geïnteresseerde partijen, meestal om specifieker voor u te adverteren en u meer dingen te verkopen.

Nu kunt u zelf op deze sites zoeken en vervolgens elke site afzonderlijk behandelen om uw naam te laten verwijderen. Het probleem is dat de procedure om u af te melden voor elke site anders is en soms gepaard gaat met het verzenden van faxen en het invullen van fysiek papierwerk. Fysiek. Papierwerk. Welk jaar is dit ook alweer?

Hoe dan ook, een eenvoudigere manier om dit te doen, is door een service zoals DeleteMe op Abine.com te gebruiken. Voor ongeveer $ 130 voor een lidmaatschap van een jaar springt de service door al die eentonige hoepels voor je. Het controleert zelfs om de paar maanden of uw naam niet opnieuw is toegevoegd aan deze sites.

3. Verwijder uw gegevens rechtstreeks van websites

Neem eerst contact op met uw telefoonmaatschappij of mobiele provider om er zeker van te zijn dat u niet online wordt vermeld en laat hen uw naam verwijderen als dat wel het geval is.

Als je een oud forumbericht of een oude gênante blog die je destijds schreef wilt verwijderen, moet je afzonderlijk contact opnemen met de webmaster van die sites. U kunt ofwel naar het gedeelte Over ons of Contacten van de site kijken om de juiste persoon te vinden om contact op te nemen, of u kunt naar www.whois.com gaan en zoeken naar de domeinnaam waarmee u contact wilt opnemen. Daar zou u informatie moeten vinden over met wie u precies contact moet opnemen.

Helaas zijn exploitanten van particuliere websites niet verplicht om uw berichten te verwijderen. Wees dus beleefd wanneer u contact opneemt met deze sites en geef duidelijk aan waarom u de post wilt laten verwijderen. Hopelijk zullen ze ze echt volgen en verwijderen.

Als ze dat niet doen, is tip vier een minder effectieve, maar nog steeds haalbare optie.

4. Persoonlijke informatie van websites verwijderen

Als iemand gevoelige informatie van u heeft gepost, zoals een burgerservicenummer of een bankrekeningnummer en de webmaster van de site waar deze is geplaatst, deze niet kan verwijderen, kunt u een juridisch verzoek aan Google sturen om deze te laten verwijderen.

Het verwijderingsproces kan enige tijd in beslag nemen en er is geen garantie dat het succesvol zal zijn, maar het is ook uw beste oplossing als u zich in zo'n kwetsbare situatie bevindt.

5. Verouderde zoekresultaten verwijderen

Stel dat er een webpagina is met informatie over u die u wilt verwijderen. Like de personeelspagina van je voormalige werkgever, maanden nadat je van baan bent veranderd. U neemt contact met hen op om de pagina bij te werken. Dat doen ze, maar wanneer u uw naam Googled, wordt de pagina nog steeds weergegeven in uw zoekresultaten, ook al is uw naam nergens te vinden wanneer u op de link klikt. Dit betekent dat de oude versie van de pagina in de cache op de servers van Google wordt opgeslagen.

Dit is waar deze tool van pas komt. Dien de URL in bij Google (er is ook een indieningsformulier voor Bing) in de hoop dat het zijn servers zal updaten en het in de cache opgeslagen zoekresultaat zal verwijderen, zodat je niet langer geassocieerd bent met de pagina. Er is geen garantie dat Google de informatie in de cache om bepaalde redenen zal verwijderen, maar het is het proberen waard om zoveel mogelijk van uw aanwezigheid op internet te verwijderen.

6. En tot slot, de laatste stap die u wilt nemen, is het verwijderen van uw e-mailaccounts

Afhankelijk van het type e-mailaccount dat u heeft, varieert het aantal stappen dat nodig is.

U moet inloggen op uw account en vervolgens de optie vinden om het account te verwijderen of te sluiten. Sommige accounts blijven een bepaalde tijd open, dus als u ze opnieuw wilt activeren, kunt u dat doen.

Een e-mailadres is nodig om de vorige stappen te voltooien, dus zorg ervoor dat dit uw laatste is.

Nog een ding...

Vergeet niet om geduldig te zijn bij het doorlopen van dit proces, en verwacht niet dat je het in één dag kunt voltooien. Mogelijk moet u ook accepteren dat u sommige dingen niet permanent van internet kunt verwijderen.

Noot van de redactie: dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in december 2014. Het is bijgewerkt met een extra stap.

Ontspan 6 manieren om jezelf van internetverhalen te verwijderen

15 verborgen Facebook Messenger-tips

Er zijn verborgen Messenger-games, leuke emoji-animaties en meer waar je waarschijnlijk niets vanaf weet.

Hoe u uw internetsnelheid kunt controleren

Geloof niet alleen het woord van uw ISP, maar stel uw verbinding op de proef.

Hoe wifi-wachtwoorden te hacken

Je bedoelingen bij het kraken van een wifi-wachtwoord zijn ongetwijfeld nobel - we vertrouwen je - dus hier is hoe het te doen.

12 manieren om uw wifi-netwerk te beveiligen

Maakt u zich zorgen over de beveiliging van uw wifi-verbinding? Volg deze stappen en je bent in een draadloos Fort Knox.