6 manieren om deze Valentijnsdag effectief te controleren op je Tinderdate


De dag van de liefde is aangebroken en dat betekent dat het de hoogste tijd is om wat genereuzer te zijn met je 'juiste swipes' als je op zoek bent naar een date voor de grote dag. Hoewel de extra druk van een vakantie die gericht is op het hebben van een relatie, je waarschijnlijk wat meer motivatie zal geven om deze maand 'de ware' te vinden, is het toch belangrijk om te onthouden dat er enkele risico's verbonden zijn aan het daten van iemand die je hebt gevonden online.
Van oplichting via postwissels tot catfishing en zelfs fysieke risico's, het ontmoeten van een vreemdeling die je op een app voor een date hebt gevonden, kan behoorlijk gevaarlijk zijn als je niet je onderzoek doet om er wat meer over te weten te komen voordat je op weg gaat naar je eerste date . Hoewel er veel succesverhalen zijn over individuen die hun soulmates online hebben gevonden, zijn er nog steeds nogal wat horrorverhalen die de noodzaak van een beetje extra voorzichtigheid rechtvaardigen bij het benaderen van de datingscene via een online bron.
Als je op zoek bent naar een speciaal iemand om Valentijnsdag dit jaar mee te vieren, dan zijn hier zes tips die je moet toepassen in je zoektocht om veilig te blijven terwijl je een dating-app of website gebruikt om een ​​date te vinden.

1. Voer een omgekeerde afbeeldingszoekopdracht uit
Op dit punt in het bestaan ​​van online dating zijn de meesten van ons zich heel goed bewust van wat het betekent om 'catfished' te zijn. Hoewel de gedachte dat iemand je leidt onder het voorwendsel dat ze iemand anders zijn, op zichzelf al behoorlijk deprimerend klinkt, kan catfishing ook worden gebruikt in uitgebreide online schema's om informatie van online daters af te persen en/of hen te misleiden om grote sommen geld te sturen. Dit is de reden waarom de eerste stap die u moet nemen bij het doorlichten van een potentiële online match, is om een ​​omgekeerde afbeeldingszoekopdracht uit te voeren.
Door de profielfoto van uw potentiële date door een omgekeerde afbeelding te laten zoeken, kunt u zien waar de foto nog meer online verschijnt. Als je merkt dat dezelfde afbeelding onder een andere naam op een of meer sociale-mediasites of datingprofielen verschijnt, wordt je waarschijnlijk gecatfisht.

2. Houd je gesprek op de app
Zoals hierboven vermeld, is een van de favoriete trucs voor online datingoplichters van het afgelopen jaar geweest om persoonlijke informatie af te persen van nietsvermoedende wedstrijden. Zodra een oplichter een beetje vuil op je heeft, kan hij of zij het gebruiken om je te chanteren. Experts zeggen dat een manier om dit te voorkomen is om je gesprek op de app of website te houden waar je de discussie in eerste instantie begon. Dit komt omdat veel gerenommeerde online datingsites manieren hebben om schetsmatig gebruikersgedrag zoals screenshots of het opslaan van afbeeldingen te voorkomen die andere communicatiemiddelen zoals tekst of e-mail niet kunnen reguleren.
Als een gebruiker vraagt ​​om je gesprek 'offline' te houden, verzoek dan beleefd om op de app of website te blijven totdat je hem of haar minstens één keer persoonlijk hebt ontmoet. Het zou ook verstandig zijn om voor de zekerheid geen persoonlijke informatie of afbeeldingen naar vreemden te sturen die u online hebt ontmoet.

3. Controleer op gemeenschappelijke vrienden
Een geweldige manier om via een datingsite meer te weten te komen over een persoon die je van plan bent te ontmoeten, is door contact op te nemen met eventuele gemeenschappelijke vrienden die je op Facebook hebt. De meeste apps vereisen dat alle gebruikers ten minste een Facebook-account hebben, dus dit zou geen probleem moeten zijn.
Ga naar het Facebook-account van de persoon met wie je overweegt te daten om te zien of je vrienden deelt. Als je dat doet, kijk dan wie die vrienden zijn. Zijn het mensen bij wie u zich op uw gemak zou voelen? Als dat zo is, stuur dan een kort bericht waarin je de situatie uitlegt en vraag of ze voor de persoon willen instaan. Natuurlijk lijkt dit misschien een beetje overdreven, maar het kan je behoeden voor een ongemakkelijke date met een eikel of je zelfs ervan weerhouden om iemand te ontmoeten met een slechte geschiedenis.

4. Zoek naar rode vlaggen in hun taal
Net zoals het vermijden van schokken en potentieel gevaarlijke individuen, moet je op zoek gaan naar rode vlaggen terwijl je op het sociale-mediaprofiel van de persoon bent.
Hoe ziet hun spelling en grammatica eruit? Slecht geschreven berichten kunnen een teken zijn van een oplichter. Als er niet te veel flagrante fouten zijn in de algehele samenstelling van hun berichten, bekijk dan ook hun inhoud.
Een tweet van het Amerikaanse ministerie van Defensie bevestigde onlangs dat je vaak iemands posts op sociale media kunt gebruiken om te bepalen of ze mentaal stabiel zijn of niet. Als je merkt dat het individu een beetje een los kanon is of vaak taal gebruikt om anderen te ondermijnen en te degraderen, wil je deze prospect misschien een harde pass geven en je zoektocht voortzetten.
Deze gids schetst enkele rode vlaggen waar je op moet letten op een social media-profiel voordat je met ze gaat daten. Hoewel het artikel zich specifiek op mannen richt, kunnen dezelfde rode vlaggen ook voor vrouwen gelden.

5. Ga verder dan sociale media
Als je nog steeds sceptisch bent over de legitimiteit van een persoon nadat je zijn of haar sociale-mediaprofiel hebt bekeken, wil je misschien wat meer gaan graven dan sociale media om meer te weten te komen over wie ze zijn. Als u ernstig verdacht wordt van iemand of als u een ouder bent die deze persoon in de toekomst aan uw kinderen zou voorstellen, is het misschien tijd om een ​​antecedentenonderzoek te overwegen. Dit zal je dingen vertellen zoals of de persoon in het verleden getrouwd is geweest, of ze ooit zijn veroordeeld voor een misdaad, of ze de waarheid vertellen over hun werksituatie en of ze ooit als seks geregistreerd zijn. overtreder.
Verschillende datingsites zoals eHarmony, Match en ChristianMingle bieden al achtergrondcontroles van leden. Als uw favoriete datingsite geen grondige screeningmethode biedt, kunt u relatief eenvoudig en tegen redelijke kosten uw eigen antecedentenonderzoek uitvoeren.
Dit artikel bespreekt de details van het uitvoeren van een antecedentenonderzoek op een date wat verderop, als dit klinkt als de route die je zou willen nemen om je date door te lichten.

6. Deel je locatie met een vriend
Als je eenmaal hebt besloten om de persoon met wie je hebt gesproken de kans te geven om elkaar persoonlijk te ontmoeten, kan het delen van je locatie met een vertrouwde vriend of familielid voordat je vertrekt, je helpen een beetje veiliger te blijven. Dit zal je helpen ervoor te zorgen dat iemand te allen tijde weet waar je bent, zodat ze je kunnen komen halen als je date een onverwachte wending neemt.
Als u een iPhone-gebruiker bent, vindt u hier een stapsgewijze handleiding voor het delen van uw locatie. Android-gebruikers kunnen hun locaties ook eenvoudig met anderen delen met een eenvoudig installatieproces. Pro-tip: zorg ervoor dat uw telefoon volledig is opgeladen voordat u uw huis verlaat, zodat de persoon met wie u uw locatie deelt, u niet uit het oog verliest terwijl u weg bent.

Online daten is een allegaartje - je weet nooit echt waar je mee gaat eindigen totdat je de persoon persoonlijk ontmoet. Hoewel dit behoorlijk riskant is, kun je veel van de risico's van online daten elimineren als je de tijd neemt om elke potentiële date te onderzoeken voordat je te ver gaat. Hopelijk helpen deze tips om online daten een beetje veiliger voor je te maken deze Valentijnsdag!

Aanbevolen verhalen

Hoe u spraakmemo's van uw iPhone naar uw computer kunt overbrengen

De app Spraakmemo's die bij uw iPhone wordt geleverd, is een handige manier om snelle spraakberichten op te nemen of iets anders dat u kunt horen. Spraakmemo's blijven normaal gesproken op uw iPhone staan, maar u kunt ze naar uw computer verplaatsen via de Share-functie of via iTunes.Apps en apparaten beheren die zijn aangemeld bij uw Google-account vanuit Android

Met Google kunnen gebruikers zich met hun Gmail-account aanmelden bij websites, applicaties en apparaten die niet van Google zijn. Dit bespaart tijd tijdens het aanmaken van een account en maakt het snel en eenvoudig om lid te worden van nieuwe services. Maar wanneer u de dienst of app niet langer gebruikt, is het een goed idee om de toegang tot uw

NAMM 2017: 6 nieuwe muziektechnologieproducten gelanceerd

Voor mensen die eten, slapen en live muziek is NAMM al jaren hun 'go to' evenement. NAMM staat voor National Association of Music Merchants. Tot ons grote ongenoegen...

Maak je echo wakker in echte 'Star Trek'-stijl

Apparaateigenaren kunnen Alexa activeren door 'Computer' te zeggen.

5 manieren waarop de Blockchain je leven gaat veranderen

Als je nog niet van de blockchain hebt gehoord, bereid je dan voor om het met veel grotere frequentie te horen bespreken, vooral omdat het verschillende elementen van de...

Hoe u uw Facebook-account kunt beveiligen

Als je Facebook al een paar jaar gebruikt, weet je dat je account een ware schat aan informatie bevat die dieven graag zouden willen delven. Het is misschien vanzelfsprekend, maar het stevig beveiligen van uw Facebook-account zal een lange weg gaan om u te beschermen tegen het blootstellen van een grote

4 manieren waarop technologie het dagelijks leven gemakkelijker maakt

Nog maar enkele decennia geleden zouden de technologische kenmerken van vandaag de belangrijkste plotpunten van sciencefictionfilms zijn geweest. Snel vooruit naar vandaag en niet alleen zijn ze ooit...

10 manieren om het uit te slijpen wanneer onzekerheid je onder druk zet

Om de dag door te komen gaan we ervan uit dat we weten wat er gaat gebeuren. Om door het leven te komen, moeten we leren omgaan met het feit dat we dat niet doen.

4 manieren om video te maken en te bewerken met Camtasia Studio 8 in Trivantis Lectora

De combinatie van deze twee videobewerkings- en eLearning-tools zorgt voor geweldige, interactieve content authoring.

5 subtiele manieren waarop u waarschijnlijk AI in het dagelijks leven gebruikt

DuLight is een klein apparaat van het Chinese technologiebedrijf Baidu dat lijkt op een bedrade oortelefoon die wordt aangesloten op een smartphone. Het apparaat is echter in staat om...

Het wetsvoorstel van Virginia zou in feite breedband in de stad verbieden

Het is niet verrassend dat kabelbedrijven erachter zitten.

Hoe u online geld kunt verdienen in 6 eenvoudige stappen

Leer hoe u online geld kunt verdienen met affiliate marketing die uw bedrijfsresultaten omhoog kan schieten. Gemakkelijke 6 stappen om geld te verdienen met weinig opstartkosten.

Top 6 computerbedreigingen die uw computergegevens kunnen stelen

Je bent niet zo veilig als je denkt. Systeembeveiliging is uitgegroeid tot een enorme bedreiging voor de wereld. Het heeft de omvang die het wereldwijde terrorisme overschaduwt en elke...

Top 6 slimme gadgets onder de € 100 - het beste voor cadeaus

Op zoek naar een aantal innovatieve en tech-geïnspireerde geschenken? We hebben een lijst met high-end gadgets samengesteld. Dit zijn handige en gebruiksvriendelijke gadgets onder &po...

Top 6 IoT-gadgets van 2016

Het Internet of Things (IoT) verandert de manier waarop we werken en automatiseert alles, van babywiegjes tot hardloopschoenen. Met de IoT-techrevolutie die meer...

Hoe u virtuele OS X-desktops effectiever kunt gebruiken met sneltoetsen

We houden ervan om meerdere virtuele desktops op OS X te hebben, vooral als we ze kunnen opvoeren door ze te combineren met een paar eenvoudige sneltoetsen. Dus wat dat betreft, hier zijn enkele praktische manieren om de virtuele desktops van OS X te gebruiken zoals je het meent.

Hoe kan ik effectief een prestatietest van mijn internetverbinding uitvoeren?

Het is één ding om gewoon naar SpeedTest.net te gaan om een ​​globaal idee te krijgen van de snelheid van uw internetverbinding, maar wat als u in de loop van de tijd uitgebreidere tests wilt uitvoeren om te zien of u echt waar voor uw geld krijgt van uw ISP?

Voicemail effectief gebruiken op het werk

Voicemail gebruiken om met collega's te communiceren is een noodzakelijk kwaad, maar voor veel mensen is het luisteren naar voicemail en het terugsturen van berichten tijdrovend en verbreekt het hun concentratie. De samenleving neigt steeds meer naar online communicatie, dus als je geen effectieve berichten achterlaat, zullen ze dat misschien nooit worden