6 cryptocurrencies die u moet kennen (en geen van hen is Bitcoin)

In de 21e eeuw is geld niet langer beperkt tot biljetten, munten en creditcards. In feite is wat geld echt internationaal -- niet eigendom van een bepaalde overheid -- en wordt het gereguleerd door de mensen in plaats van door een centrale entiteit. Het bestaat ook volledig op internet. Dit soort geld wordt cryptocurrency genoemd.

Je hebt misschien gehoord van Bitcoin of het zelfs gebruikt toen het enkele jaren geleden voor het eerst populair werd, maar waar Bitcoin vroeger regeerde, worden nu andere cryptocurrencies gebruikt om familieleden terug te betalen voor de lunch, klanten te laten betalen voor producten en diensten en andere dagelijkse transacties te doen . Als ondernemer is het belangrijk om de meest gebruikte cryptocurrencies in de gaten te houden. Hier zijn er zes waarvan ik denk dat je ze moet kennen.

Ethereum

In plaats van te concurreren met Bitcoin zoals veel andere cryptocurrencies, vult Ethereum het aan; terwijl het Bitcoin-blockchainnetwerk het eigendom van zijn eigen valuta volgt, voert de Ethereum-blockchain programmeercodes uit voor de toepassingen van zijn gebruikers. Mensen gebruiken Ethereum om aangepaste (maar betrouwbare) crowdfundingplatforms, autonome online organisaties en zelfs hun eigen cryptocurrencies te creëren. Omdat deze applicaties decentraal zijn, kunnen ze alleen in het Ethereum-netwerk worden gebouwd.Hoewel Ether, het geld van het netwerk, niet is gemaakt om te worden gebruikt voor dagelijkse betalingen, kan alles van waarde worden geruild voor producten en diensten; als gevolg daarvan gebruiken veel ontwikkelaars het om te betalen voor elkaars hulp bij het bouwen van applicaties.

De meeste online winkels die cryptocurrency accepteren, nemen echter geen Ether.

Litecoin

Als Bitcoin goud was, zou Litecoin zilver zijn. Litecoin werkt net als zijn meer populaire tegenhanger, maar het is iets minder waard - er zijn in totaal 21 miljoen Bitcoin en 84 miljoen Litecoin. Litecoin is gemakkelijker te minen en sneller van persoon tot persoon te verplaatsen vanwege de snellere blokgeneratie. Het is misschien wel de minst intimiderende cryptocurrency voor degenen die nieuw zijn in het online geld wisselen: de portemonnee van Litecoin kan worden gedownload van de officiële Litecoin-website en is volledig versleuteld om onbedoelde uitgaven en computervirussen te voorkomen. Dit is een supereenvoudig netwerk voor degenen die snel kleinere hoeveelheden geld moeten verplaatsen.

Rimpeling

Terwijl andere cryptocurrencies banken mijden, omarmt Ripple ze. In feite is Ripple gemaakt voor banken, omdat het hen in staat stelt snellere, goedkope, on-demand wereldwijde betalingen van elke omvang te doen. Bij traditionele grensoverschrijdende transacties moeten banken een tussenpersoon (of vaak meerdere) inschakelen, wat de voltooiing vertraagt. Ripple biedt een sneller en directer alternatief. Wanneer een bankklant in de VS bijvoorbeeld een betaling naar een andere bankklant in China wil sturen, vraagt ​​Ripple beide banken onmiddellijk naar hun transactiekosten en voert de overboeking binnen enkele minuten uit. Het werkt zelfs de grootboeken van beide klanten meteen bij, zodat ze hun saldo na de transactie kunnen bekijken. Deze unieke cryptocurrency stelt banken in staat om nieuwe en verbeterde betaalproducten aan te bieden en vereenvoudigt reguliere transacties voor consumenten over de hele wereld.

Streepje

Hoewel Dash kan worden gebruikt voor transacties tussen consumenten, is het gemaakt om te winkelen. Zie Dash als een vervanging voor PayPal. Veel handelaren accepteren Dash net als USD, maar de transactie is sneller - u hoeft geen dag of twee te wachten om de betalingskosten op uw account te zien. Net als elke andere cryptocurrency kunt u Dash kopen met door de overheid gereguleerde valuta en deze in een daarvoor bestemde Dash-portemonnee bewaren totdat u klaar bent om deze bij een compatibele handelaar uit te geven. U kunt zelfs overwegen om uw eigen bedrijf aan de kaart van de handelaar toe te voegen!

Zcash

Als u uw vertrouwelijkheid wilt maximaliseren, is deze cryptocurrency iets voor u. Zcash is de eerste cryptovaluta zonder kennis genoemd met zijn vermogen om de identiteit van alle afzenders, ontvangers en waarden te beschermen. Elke transactie is volledig gecodeerd, zodat gebruikers kunnen genieten van de voordelen van een openbare blockchain zonder privégegevens aan te bieden. Velen zien Zcash als een meer vertrouwelijke versie van Bitcoin.

Monero

Monero is een andere uitstekende cryptocurrency-optie voor diegenen die zich zorgen maken over hun privacy. Deze valuta is ontworpen om individuele gebruikers volledige controle over hun geld te geven; met Monero ben je je eigen bank. Transacties zijn selectief transparant, wat betekent dat u bepaalt wie wel en niet kan zien waar uw geld naartoe gaat. Crises waarmee banken en overheden worden geconfronteerd, hebben geen invloed op uw vermogen en brengen geen vertrouwelijke informatie in gevaar. Ten slotte is Monero, net als veel andere cryptocurrencies, gedecentraliseerd en door de gemeenschap gebouwd - tot nu toe hebben meer dan dertig ontwikkelaars rechtstreeks aan Monero bijgedragen.

Waarom zijn deze zo belangrijk?

Als uw bedrijf nog geen van deze cryptocurrencies gebruikt, wilt u ze misschien binnenkort gaan gebruiken. Als het gaat om online financiële transacties, zijn cryptocurrencies zoals die hierboven al snel begonnen PayPal, Stripe en andere betalingssystemen een run voor hun geld te geven.

Cryptocurrency-transacties worden niet gevalideerd door een centrale entiteit, wat betekent dat er geen bank- of platformkosten zijn verbonden aan betalingen - alleen optionele minuutkosten (één procent of minder) die de transactie versnellen. U hoeft ook niet zo lang te wachten om cryptocurrency te ontvangen als met traditioneel geld.

Nogmaals, het belangrijkste kenmerk van een cryptocurrency is misschien dat het echt internationaal is; geen bepaalde overheid bezit of reguleert het. Dit betekent dat er geen kosten zijn voor grensoverschrijdende betalingen en dat de transactie hetzelfde werkt, ongeacht waar u of de andere partij zich bevindt.

Het enige grote nadeel van cryptocurrency is de noodzaak om het te verkopen voor USD (of een andere overheidsvaluta). Dit proces imiteert echter nauw de manier waarop u PayPal-gelden naar uw betaalrekening zou overboeken.

Matthew Toren

Matthew Toren is een serie-ondernemer, mentor, investeerder en mede-oprichter van YoungEntrepreneur.com. Samen met zijn broer Adam is hij co-auteur van Kidpreneurs and Small Business, BIG Vision: Lessons on How to Dominate Your Market from Self-Made E...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

15 dingen die u moet weten over de 'Apple Park'-ruimteschipcampus

Waar is Apple mee op de proppen gekomen na miljarden dollars en anderhalf decennium voorbereiding te hebben geïnvesteerd? Voordat het bedrijf zijn intrek neemt, is dit wat u moet weten.

Xiaomi Mi 6 bootst de cameratrucs van de iPhone na zonder de bult

Hier is nog een glimmende telefoon van Xiaomi, maar je moet naar China vliegen om er een te krijgen.

Vermijd de Nutballs (en Conflict) op Mastodon

Op Mastodon is het gemakkelijk om degenen te vermijden met wie je het niet eens bent. Maar dat is niet zo erg, want het scheidt ook automatisch nutballs die onverenigbaar zijn met de algemene bevolking

Slack voegt statusberichten toe, een functie die het op de eerste dag had moeten hebben

Verslappen.

Hoe cryptocurrencies de armste mensen ter wereld zullen helpen

Terwijl de hogere middenklasse, westerse cybergeeeks misschien wel de sterkste voorstanders zijn van cryptocurrencies, is er een enorm potentieel voor de armen en gemarginaliseerde...