6 apps die u helpen uw doelen te bereiken

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 21 februari 2015.

We kennen allemaal het belang van het stellen van doelen - ze houden je verantwoordelijk, vertellen je wat je echt wilt en helpen je vooruit. Of u er nu naar streeft om aan dat nieuwe project te beginnen, meer tijd thuis doorbrengt, een nieuw product lanceert of wilt afvallen, velen van ons stellen eenvoudigweg onze doelen, maar slagen er niet in om deadlines te stellen en onze voortgang naar het bereiken van onze doelen bij te houden.

Het integreren van uw doelen in uw digitale leven is een gemakkelijke manier om uw doelen bovenaan te houden en u gemotiveerd te houden. Met sommige apps kun je zelfs je doelen openbaar maken, zodat je verantwoordelijkheid kunt nemen en steun kunt krijgen van vrienden en familie.Probeer deze zes apps en streep tot slot enkele doelen van je bucketlist:


GoalsOnTrack (gratis / beschikbaar voor iPhone, Android, Blackberry, Windows Phone 7).

6-apps-die-je-helpen-je-bij-je-doelen te houden foto 1

Afbeelding tegoed: doelen op schema

Deze app voor het stellen van doelen en persoonlijke productiviteit, gebaseerd op best practices in psychologie en persoonlijke ontwikkelingsprincipes, leidt u door het proces van het stellen van doelen - van het vastleggen van uw doel, het doel, de start- en einddatum tot het maken van een actieplan en het volgen van de voortgang . Gebruik een van de doelsjablonen van GoalsOnTrack en pas uw eigen actieplan aan. Houd vervolgens de voortgang bij door een vinkje te plaatsen naast voltooide taken. Deze app heeft ook een ingebouwd doelendagboek waarmee je je voortgang kunt bijhouden en een gewoontetracker die een visuele gids biedt voor je successen.


LifeTick (vanaf $ 2,50/maand voor particulieren of $ 14/maand voor bedrijven / beschikbaar voor iPhone, Android en iPad).

6-apps-die-je-helpen-je-bij-je-doelen te houden foto 2

Afbeelding tegoed: Lifetick

Deze app voor het bijhouden van doelen vraagt ​​u om te beginnen met het vaststellen van uw kernwaarden, en vervolgens, vergelijkbaar met GoalsOnTrack, wordt u gevraagd om de S.M.A.R.T (specifieke, meetbare, toewijsbare, realistische, tijdspecifieke) methode voor het stellen van doelen te volgen en taken of stappen te maken die nodig om je doel te bereiken. Vink prestaties af en bekijk ze in een dagboek met datumreeks van al uw doelgerelateerde activiteiten. In tegenstelling tot GoalsOnTrack kunt u met LifeTick anderen uitnodigen om uw voortgang te bekijken. Je persoonlijke aanmoedigingsteam kan je voortgang bekijken en opmerkingen toevoegen om je onderweg gemotiveerd te houden. Er is ook een LifeTick voor bedrijven, zodat u teamdoelen kunt stellen, taken kunt toewijzen en de voortgang van elk individu kunt volgen.


Gewoontelijst ($ 3,99 / beschikbaar voor iPhone).

6-apps-die-u-helpen-bij-je-doelen te houden foto 3

Afbeelding tegoed: gewoontelijst

Deze app helpt je bij het bijhouden van je strepen - hoe vaak achter elkaar je een gewoonte hebt voltooid. Je kunt flexibele schema's maken voor gewoontes die op specifieke dagen of tussenpozen moeten worden gedaan (zoals twee keer per week een blogpost schrijven of elke dinsdag en donderdag naar de sportschool gaan). Habit List stuurt je herinneringen om je op het goede spoor te houden.


Irunurun (gratis voor persoonlijke versie / beschikbaar op iPhone en iPad).

Deze app voor prestaties en verantwoording stelt dat acties meer zeggen dan doelen. Begin met het invoeren van de actie of gewoonte die u wilt volgen. Weeg vervolgens de actie door er een puntwaarde van 100 aan toe te kennen. Je score aan het begin van de week begint bij nul en wordt hoger naarmate je acties voltooit. Als u elke ingevoerde actie elke dag op het afgesproken tijdstip voltooit, verdient u een perfecte score van 100 voor de week. Met deze app kun je de ervaring ook met anderen delen. Nodig vrienden, familie of collega's uit voor elke actie en bouw een verantwoordelijkheidsteam zodat ze uw vooruitgang kunnen stimuleren. Irunurun maakt drie versies van deze app - voor persoonlijk, team- en zakelijk gebruik.


Lift (gratis / beschikbaar voor iPhone, Android).

6-apps-die-u-helpen-bij-je-doelen te houden foto 4

Afbeelding tegoed: coach.me

Deze app begint met het uitgangspunt dat doelen het gemakkelijkst worden bereikt als we verantwoordelijk worden gehouden door anderen. Met behulp van aanmoediging via crowdsourcing stelt Lift u in staat uw doelen te kiezen en vervolgens het type coaching te selecteren dat u nodig heeft: advies, motivatie en/of aanwijzingen van de Lift-community. Je kunt een coach inhuren, rekwisieten krijgen van andere gebruikers en herinneringen instellen om taken uit te voeren.


StickK (gratis / beschikbaar voor iPhone, Android).

6-apps-die-u-helpen-bij-je-doelen te houden foto 5

Afbeelding tegoed: Stickk via iTunes

Als visionboards en cirkeldiagrammen niet genoeg zijn om je te motiveren, heb je misschien de stickK-aanpak nodig. Deze app, ontwikkeld door economen van Yale University, kost je echt geld als je je doel niet bereikt. Een verbinteniscontract bindt u aan een doel. Bepaal uw doel en het tijdsbestek waarin u het wilt bereiken, geef vervolgens aan hoeveel geld u op het spel wilt zetten en waar u dat geld naartoe wilt laten gaan als u uw doel niet bereikt. Wijs vervolgens een scheidsrechter aan om uw voortgang te bewaken. Deze persoon fungeert als een onafhankelijke derde partij die inlogt op de app om je voortgang te volgen (je kunt ook de honor-systemen kiezen en het alleen doen, zonder scheidsrechter). Een beetje extra motivatie nodig? Je kunt er ook voor kiezen om een ​​panel van andere stickK-supporters te hebben als juichende sectie en motiverende berichten in je Commitment Journal te plaatsen - de plaats waar je dagelijks je voortgang bijhoudt.

Lisa Evans

Lisa Evans is een freelance journalist op het gebied van gezondheid en levensstijl uit Toronto.

Lees verder

Aanbevolen verhalen

De Gita is je rollende robotportier

Het kan de wereld misschien niet redden, maar het kan in ieder geval je spullen dragen.

GoPro is van plan om in 2017 een Hero 6-camera uit te brengen

Er zal niet nog eens twee jaar wachten op een nieuwe GoPro-camera.

Hoe mobiele apps meer een behoefte dan een luxe worden

Mobiele applicaties hebben zich ontpopt als een game-changer voor elk deel van de samenleving. Tegenwoordig worden ze gretig gebruikt door niet alleen individuen, maar ook pri...

50 inspirerende citaten om u te helpen uw doelen te bereiken

Raak gemotiveerd met inzichten van deze leiders.

De beste draadloze steelstofzuiger

De Dyson V6 heeft de beste reinigingsprestaties en neemt meer stof en haren op dan welke concurrent dan ook.