5G-schema wordt verplaatst naar 2019

BARCELONA—5G kan blijkbaar niet snel genoeg komen. Hier op het Mobile World Congress vandaag heeft een groot aantal 5G-spelers beloofd om het gaspedaal in te trappen zodat officiële 5G-netwerken in 2019 kunnen worden gelanceerd, aangezien Qualcomm en Samsung belangrijke nieuwe modems aankondigden die je nodig hebt om verbinding te maken met deze aankomende netwerken.

Ja, ja, AT&T en Verizon zeggen dat ze dit jaar '5G' lanceren, en dat is goed voor hen. Ze lanceren een soort hoopvolle pre-5G die veel elementen van de aankomende specificatie gebruikt, maar die waarschijnlijk een uitrustingsverandering nodig heeft wanneer officiële 5G beschikbaar komt.Tot nu toe was het plan om de 5G-specificatie eind 2018 af te ronden, met grootschalige implementatie in 2020. Vandaag zei de 5G-menigte dat ze dat tot 2019 kunnen versnellen; dat omvat zware hitters zoals AT&T, Sprint, Qualcomm, Ericsson, Intel, LG, Huawei en ZTE.

'Om dit te laten gebeuren, moet de hele industrie bij elkaar komen en de standaard daadwerkelijk versnellen', zegt Rasmus Hellberg, directeur technische marketing bij Qualcomm.

Bij de overstap gaat het om het verschil tussen 'standalone' en 'non-standalone' 5G. De versnelde 5G zal niet-zelfstandig zijn, wat betekent dat het op een LTE-signaal moet leunen om zichzelf in te stellen en te onderhandelen over overdrachten. Dat geeft natuurlijk de voorkeur aan bestaande providers met grote LTE-netwerken. Standalone 5G, waarvoor geen LTE-netwerk nodig is, komt nog steeds in 2020. De twee systemen zullen compatibel zijn met elkaar, zegt een persbericht van Qualcomm.

'Onderdeel van deze toezegging om te versnellen is een toezegging om voorwaartse compatibiliteit een belangrijk element te maken,' zei Hellberg.

Dit kan in je 5G-iPhone gaan ...

Een netwerk is niet erg handig zonder modems om er verbinding mee te maken, dus Qualcomm en Samsung hebben vandaag aangekondigd dat ze een aantal nieuwe, nuttigere modems gaan leveren om aan te sluiten op die versnelde 5G-netwerken.

Qualcomm verandert zijn bestaande stand-alone X50-modem in een 'X50-modemfamilie' die ook 4G, 3G en 2G ondersteunt. Dit is belangrijk omdat niemand een stand-alone 5G-modem in een smartphone wil plaatsen als ze dit kunnen vermijden, aangezien het gebruik van twee mobiele modems de batterij leegmaakt. (Als je je de slechte batterijduur van de eerste Verizon LTE-telefoons herinnert, daarom was het zo slecht.)

De nieuwe Snapdragon X50-familiemodems zullen de nieuwe versnelde 5G-standaard ondersteunen, evenals gigabit LTE voor een zachte fallback, en we verwachten dat ze een optioneel onderdeel zullen zijn van de 2019 Snapdragon system-on-chip line-up, zoals de X16 hiervoor is. Snapdragon 835 van het jaar en de X20 wordt verwacht voor de modellen van volgend jaar. Maar ze zullen ook beschikbaar zijn voor fabrikanten die discrete applicatieprocessors en modems gebruiken, merkte Qualcomm op. Apple is verreweg de grootste fabrikant op de Amerikaanse markt, hoewel de naam Qualcomm nooit over de lippen komt.

'Er kan [ook] een vervolg komen op de X20 die nog steeds gigabitklasse LTE is [en niet 5G]', zei Qualcomm-marketingmanager Sherif Hanna.

Qualcomm zegt te verwachten dat deze modems in 2019-smartphones zullen verschijnen, dus we zitten hier allemaal op dezelfde pagina. 'Aan de eerste 5G NR-netwerken (nieuwe radio) die in 2019 worden uitgerold, zullen op Snapdragon gebaseerde apparaten zijn aangesloten', zei Qualcomm Hanna.

... En dit zal je ISP doden

Samsung heeft ondertussen zojuist 5G-thuismodems en -apparatuur aangekondigd om aan te sluiten op, hopelijk, kabel-ISP-brekende thuistoegangsnetwerken. Dat is in lijn met de oorspronkelijke plannen van Verizon en AT&T.

Verwant

  • Wat is 5G? Wat is 5G?

De nieuwe 5G-thuisrouter van Samsung moet in een raam worden geplaatst dat uitkijkt op een 5G-celsite, waar hij door het hele huis 1 Gbps-connectiviteit zal uitzenden. We wisten al van die gezichtslijnbeperking; het is een voorwaarde voor de millimetergolfnetwerken die Verizon en AT&T aanvankelijk lanceren, en de situatie zal verbeteren naarmate de technologie beter wordt.

Samsung heeft ook de 5G-celsite aangekondigd die in uw buurt tegenover uw op het raam gemonteerde router zal zitten, en zegt dat de site in totaal 10 Gbps kan leveren aan alle apparaten binnen het dekkingsbereik. De apparaten zijn ontworpen om 'grotendeels software-upgradebaar' te zijn naar de werkelijke 5G-standaarden wanneer ze zijn voltooid, zegt Samsung.

Aanbevolen verhalen

Google's botsing schudt computercryptografie wakker

Een cryptografische hash-botsing suggereert dat de SHA-1-standaard, die wordt gebruikt om documenten te authenticeren, kan worden gehackt.

Verizon belooft 5G aan 11 steden tegen het midden van het jaar

Als je in deze steden bent, komt er supersnel draadloos internet voor thuis.

Dansbewegingen worden muziek met BeatMoovz

Er zijn genoeg gadgets om muziek te maken op je mobiele apparaat, maar het zijn relatief sedentaire aangelegenheden. BeatMoovz draait de zaken om met een m...

De Cortana-bot van Microsoft kan namens u vergaderingen plannen

Voeg Cortana toe aan e-mails en het vindt de beste tijd voor iedereen om elkaar te ontmoeten.