50 GB opslagruimte met ADrive (Online Storage Series)

Als onderdeel van onze online opslagserie zullen we de meeste beschikbare services bekijken. Ik ga me concentreren op de gratis diensten, kijkend naar wat ze wel of niet aanbieden, wat je zou moeten helpen beslissen of er een voor jou geschikt is. Het gebruik van online opslagservices als aanvullende stap is nuttig in een goed afgerond back-upplan.

Tot nu toe hebben we Microsoft's Live SkyDrive bekeken en ik heb een tijdje terug ook kort Mozy Home besproken. Laten we vandaag eens kijken naar ADrive, dat maar liefst 50 GB gratis online opslag biedt. Er zijn ook een aantal premium-abonnementen die ze aanbieden. Voordat u zich aanmeldt voor een betaalde service, is het absoluut een goed idee om de gratis versies te testen voordat u geld uitgeeft.

Na het instellen van uw account moet u Java downloaden als u dat nog niet heeft gedaan. Zo niet, dan is er een link die u naar de downloadsite verwijst. Als u Vista gebruikt, vinkt u het vakje altijd vertrouwen aan en vervolgens Uitvoeren.50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 1

U krijgt dan een mooie Java-bestandsverkenner om te navigeren en de bestanden of mappen te vinden die u naar ADrive wilt uploaden.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 2

De bestanden worden vervolgens ook toegevoegd aan de ADrive-uploadmanager op de site.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 3

Zodra u de bestanden hebt om te uploaden, klikt u op de knop Uploaden. Terwijl bestanden worden geüpload, wordt een Java-voortgangsvenster weergegeven.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 4

Als u Java niet op uw computer wilt installeren, is er een zeer eenvoudige uploader die u kunt gebruiken.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 5

Wanneer u bent ingelogd op uw account, heeft u toegang tot uw bestanden via een interface van het verkennertype.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 6

Ga naar het downloadgedeelte om door uw bestanden te bladeren en te selecteren welke u wilt pakken.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 7

Een andere coole functie van ADrive is de Backup Client. Dit is een klein hulpprogramma dat u kunt downloaden nadat u zich hebt aangemeld voor een basisaccount. Hiermee kunt u volledige en incrementele back-ups plannen. Deze applicatie is slechts 30 dagen gratis, daarna moet je betalen om hem te blijven gebruiken.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 8

Terwijl u voor het eerst gewend raakt aan het gebruik van de Backup Client, kunt u de Tip van de Dag inschakelen, die elke keer dat u de toepassing start met een nieuwe tip verschijnt.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 9

Een andere interessante functie is de mogelijkheid om Microsoft Office-documenten online aan te passen in ADrive met Zoho Online Document Editor. Ga hiervoor naar uw schijf en klik met de rechtermuisknop op een Office-document (van wat ik heb getest, worden Office 2007-documenten die zijn opgeslagen in XML-indeling niet herkend door Zoho) en kies in het pop-upmenu Bewerken in Zoho.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 10

Het document wordt dan met Zoho Document Editor in een apart venster geopend en u kunt het document op de schijf bewerken en wijzigen. Dit alles gratis ... niet slecht.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 11

Zoals bij de meeste online schijven heb je de mogelijkheid om documenten in een openbare map te delen.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 12

U krijgt de directe link naar het document en kiest ervoor om het niet te delen, te downloaden of naar iemand anders te e-mailen.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 13

De e-mail geeft aan van wie het bestand afkomstig is en geeft ook de directe link zodat die persoon het kan downloaden.

50GB-opslagruimte-met-adrive-online-storage-serie foto 14

Tot nu toe ben ik behoorlijk onder de indruk van ADrive als opslagoptie en ze voegen regelmatig extra functies toe. 50 GB gratis opslagruimte met een maximale uploadbestandsgrootte van 2 GB. Nadat ik deze service vaker heb gebruikt, overweeg ik serieus een upgrade naar een van de betaalopties die meer ruimte en andere functies bieden. Hoewel ADrive misschien niet het meest bekende online opslagbedrijf is, zijn ze zeker de moeite van het bekijken waard.

Op het moment van schrijven bieden ze 3-abonnementen aan, namelijk Basic, Signature en Premium. U kunt meer lezen over en elke service vergelijken op hun site.

Meer verhalen

Herstel het item 'Zoeken...' naar het mapcontextmenu in Windows Vista SP1

Een van de ongewenste wijzigingen die Microsoft in Service Pack 1 heeft geïntroduceerd, was het verwijderen van enkele van de gemakkelijke manieren om naar het zoekscherm te gaan: de startmenuknop en het contextmenu-item van de map. Gelukkig kunnen we het item Zoeken ... gemakkelijk weer toevoegen aan het contextmenu met een eenvoudige registeraanpassing.

Maak een snelkoppeling of sneltoets om de weergave 'Alle gebruikers' van Taakbeheer te openen in Windows 7 of Vista

Heb je je ooit afgevraagd hoe je Taakbeheer kunt openen met de weergave Alle gebruikers in plaats van alleen je eigen processen? Een van onze lezers schreef met dezelfde vraag, dus ik schrijf het voor iedereen op.

Maandag Plezier Met NoiseGames

Wie wil er zelfs maar aan denken om op maandag aan het project TPS Report te werken? Neem de tijd en speel wat met Noisegames om de rand eraf te halen. Dit zijn erg cool, hersenloos maar leuk interactief webspeelgoed.

Een nieuwe computer bouwen - Deel 4: Windows installeren en stuurprogramma's laden

Nu we de computer in elkaar hebben gezet en de BIOS-opties hebben ingesteld, moeten we aan de slag: het besturingssysteem installeren. Voor de doeleinden van dit artikel zullen we ons concentreren op Windows Vista, maar we zullen proberen ook kort in te gaan op XP.

Verborgen XP-hulpprogramma: Verifier

Eerder deze week hebben we het proces van het terugdraaien van een apparaatstuurprogramma in XP besproken. Een stap die we kunnen nemen om te controleren of het stuurprogramma dat we downloaden zal werken, is het gebruik van een weinig bekend XP-hulpprogramma genaamd Verifier.

Problemen oplossen met Firefox 3 die vastloopt of vastloopt

Met alle fanfare rond de release van Firefox 3 en het vestigen van een nieuw wereldrecord voor downloads, leek het feit dat veel mensen problemen hebben met Firefox-instabiliteit verloren te gaan in de shuffle ... dus besloot ik een lijst op te stellen met het oplossen van problemen methoden die kunnen helpen bij het oplossen van

Gmail-contacten importeren in Thunderbird

Gmail is een geweldige e-mailservice en Thunderbird is een geweldige gratis e-mailclient. Het toevoegen van uw Gmail-account aan Thunderbird is heel eenvoudig en ongecompliceerd. Thunderbird 2.0 heeft er een specifieke optie voor.

Defragmentatie toevoegen aan het rechtsklikmenu voor een schijf

Nadat ik vorige week het artikel had geschreven over het toevoegen van Schijfopruiming aan het contextmenu voor een schijf, ontving ik verschillende verzoeken om in plaats daarvan een ander menu-item voor Defrag toe te voegen. Met een eenvoudige registerhack kunnen we precies dat doen.

Voeg uw Gmail-account toe aan Thunderbird

Als je de optie om je Gmail in Thunderbird in te stellen tijdens de eerste installatie hebt gemist, kun je dit als volgt snel en gemakkelijk instellen.

Een Verkenner-venster openen vanuit de huidige map van de opdrachtprompt

Heb je ooit iets op je computer gedaan zonder er echt over na te denken, maar de persoon naast je heeft een verbaasde en verwarde blik op zijn gezicht? Als dat zo is, heb je misschien een Stupid Geek Trick uitgevoerd. Vandaag laten we zien hoe u een Verkenner-venster opent vanaf de huidige opdrachtprompt