5 Windows-opdrachtprompttrucs die u waarschijnlijk niet kent

5-windows-command-prompt-trucs-u-waarschijnlijk-don-en-8217;t-know foto 1

We hebben de neiging om de opdrachtprompt hier bij How-To Geek vrij veel te gebruiken, dus hebben we besloten je 5 trucs te laten zien die we in de opdrachtprompt gebruiken en die je misschien niet kent - lees verder om erachter te komen wat ze zijn.

Stuur de uitvoer van een opdracht naar het klembord

Opmerking: dit werkt voor elk commando.

Hoe vaak heb je de opdracht ipconfig alleen gebruikt om de uitvoer te kopiëren en te plakken? U hoeft dat nooit meer te doen, omdat u de uitvoer gewoon rechtstreeks naar het klembord kunt sturen.ipconfig | klem

5-windows-command-prompt-trucs-u-waarschijnlijk-don-en-8217;t-know foto 2

Opdrachtprompt openen vanuit een map

Heb je ooit de opdrachtprompt geopend en eindeloze cd-commando's ingevoerd om naar een map te gaan? Als het antwoord ja is, zult u blij zijn te weten dat u veel tijd kunt besparen door een opdrachtprompt in een map vanuit Verkenner te openen. Het enige wat u hoeft te doen is shift ingedrukt te houden terwijl u met de rechtermuisknop op een map klikt en de optie verschijnt in het contextmenu.

5-windows-command-prompt-trucs-u-waarschijnlijk-don-en-8217;t-know foto 3

Opdrachtgeschiedenis

Je hebt waarschijnlijk op de omhoog-toets gedrukt om naar je vorige commando's te gaan, maar dit kan lastig zijn als je een bepaald commando probeert op te sporen. Een andere manier waarop u uw eerdere opdracht kunt bekijken, is door de opdracht doskey te gebruiken.

doskey / geschiedenis

5-windows-command-prompt-trucs-u-waarschijnlijk-don-en-8217;t-know foto 4

Slepen en neerzetten van bestanden om het huidige pad te wijzigen

Een andere handige truc als je geen fan bent van het openen van een opdrachtprompt vanuit het contextmenu, is de mogelijkheid om mappen naar de prompt te slepen en neer te zetten en deze automatisch naar het pad van de map te laten gaan. U moet de CD-opdracht typen en vervolgens de map slepen om het pad daadwerkelijk te wijzigen, maar u kunt dezelfde techniek voor veel verschillende opdrachten gebruiken.

5-windows-command-prompt-trucs-u-waarschijnlijk-don-en-8217;t-know foto 5

Voer meerdere opdrachten in één keer uit

Onze laatste truc van de dag is er een die veel nerds op de commandoregel misschien al kennen, de mogelijkheid om meerdere commando's tegelijk uit te voeren door ze te koppelen met dubbele ampersands. Je kunt dit doen met alle commando's en je kunt er zoveel koppelen als je wilt:

ipconfig && netstat

5-windows-command-prompt-trucs-u-waarschijnlijk-don-en-8217;t-know foto 6

Meer verhalen

Geek Trivia: Cydia, het alternatief van derden voor de Apple App Store, is waarnaar vernoemd?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

In de barstende elektronicatas van Steve Wozniak

Hoewel we best bekend zijn met de gadgetobsessies van Apple-medeoprichter Steve Woz Wozniak, hadden we voorafgaand aan deze openhartige blik in zijn gadgettas geen idee hoe diep zijn verslaving liep.

4 manieren om te herstellen van een gecrashte of bevroren X-server op Linux

De X-server op Linux biedt uw grafische desktop. Als het crasht, verlies je al het niet-opgeslagen werk in grafische programma's, maar je kunt herstellen van de crash en de X-server opnieuw opstarten zonder je computer opnieuw op te starten.

Metro-apps op volledig scherm afsluiten of minimaliseren in Windows 8

Door het ontwerp zijn Metro-apps in Windows 8 niet bedoeld om te worden afgesloten, omdat u normaal gesproken geen apps op een telefoon of tablet zou afsluiten. Daarom zul je geen exit-commando of een close-knop vinden, zoals je gewend bent.

Geek Trivia: welke Hollywood-blockbuster toont NASA aan potentiële medewerkers?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

AirMech is een gratis en leuke realtime strategie/shooter-mashup

Als je een fan bent van realtime strategiespellen zoals Command & Conquer en StarCraft, maar ook van first-person shooter-games zoals MechWarrior, dan is AirMech het gratis en leuke spel voor jou. Bouw je eskadrons van vecht...

De wetenschap achter Salty Airline Food

In deze collectie combineert kunstenaar Signe Emma een wetenschappelijk overzicht van de rol die zout speelt in vliegtuigvoedsel met elektronenmicroscoopscans van zoutkristallen die zo zijn gerangschikt dat ze eruitzien als de uitzichten vanuit een vliegtuig - een nogal genie...

10 pakketbeheerbewerkingen waarvoor u Synaptic nodig hebt op Ubuntu

Het Ubuntu Software Center is een solide, gebruiksvriendelijke applicatie, maar soms heb je meer kracht nodig. De Synaptic-pakketbeheerder - die voorheen standaard bij Ubuntu werd geleverd - kan veel dingen doen die het Ubuntu Software Center niet kan.

Hoe u uw IP-adres kunt wijzigen vanaf de opdrachtregel in Linux

Bijna iedereen kan erachter komen hoe ze hun IP-adres kunnen wijzigen met behulp van een interface, maar wist u dat u het IP-adres van uw netwerkkaart kunt instellen met een eenvoudig commando vanaf de opdrachtregel?

Geek Trivia: Welk geliefd zomerspeelgoed is uitgevonden door een raketwetenschapper?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!