5 succestips van een multimiljonair die vroeger bij Kmart werkte

Kijk eens naar het meer dan 650.000 volgers Instagram-account van ondernemer Manny Khoshbin: je zult zijn kwijlwaardige supercars, vorstelijke eigenschappen, zorgvuldig op maat gemaakte pakken en geweldige gezinsleven zien. Maar als je door het bewijs van zijn succes bladert, zul je iets anders opmerken.

Veel van zijn berichten zijn doorspekt met inspirerende citaten, advies en ondersteuning voor ondernemers. Het profiel van Khoshbin is vergelijkbaar met een handboek over hoe je vanuit het niets enorm succes kunt behalen.

Niemand is beter geplaatst om dat verhaal te schrijven. Khoshbin werkte vroeger bij Kmart. Een paar decennia later is hij meer dan $ 100 miljoen waard.Khoshbin begon letterlijk met niets - hij arriveerde op 14-jarige leeftijd in de VS met zijn familie, die de burgerlijke onrust in Iran waren ontvlucht. Ze waren berooid en woonden weken in een stationwagen voordat ze uiteindelijk naar een appartement verhuisden. Zonder veel Engels te kennen en de eindjes aan elkaar te knopen, begon Khoshbin schappen bij Kmart te vullen voor $ 3,15 per uur en ging hij om met racistisch getint misbruik door klanten.

Die ervaring was slecht, herinnert Khoshbin zich. Maar de eentonige sleur inspireerde hem om groter te dromen. Hij besloot financieel vrij te worden en ontwikkelde een onwrikbaar besluit om die droom werkelijkheid te laten worden.

Khoshbin werkte onvermoeibaar bij Kmart om te sparen voor een bordeauxrode Honda Accord uit 1983, die hij gebruikte om een ​​betere baan te krijgen bij een bandenbedrijf. Zijn salaris bij Kmart was iets meer dan $ 100 per week. Hij nam er elke week $ 100 van, stopte het in een envelop en na een jaar kocht hij de Honda. Tegenwoordig bezit hij voor meer dan $ 20 miljoen aan supercars zoals de McLaren P1 en Porsche 918.

Hij benutte elke kans in een groter succes, kreeg uiteindelijk een onroerendgoedvergunning en bouwde een vastgoedportefeuille op. De rest was geschiedenis. Tegenwoordig heeft The Khoshbin Company een commerciële vastgoedportefeuille van meer dan 500.000 vierkante meter in zes Amerikaanse staten.

Khoshbin ging met ons zitten om vijf exclusieve tips te delen om iedereen te helpen zijn succes te dupliceren:

1. Bepaal je opmerkelijke bestemming.

Middelmatige technieken voor het stellen van doelen zorgen voor gemiddelde resultaten, waarschuwt Khoshbin. In plaats daarvan raadt hij aan agressiever te zijn: breng precies in kaart waar u over één, twee, vijf, tien en twintig jaar wilt zijn. 'Stel doelen waar je je elk jaar voor 100 procent aan kunt committeren', zegt hij. 'Houd je er dan aan.'

2. Bepaal uw plan.

'Je kunt in het donker niet van punt A naar B rijden', legt Khoshbin uit. Zet dus de koplampen aan door elke stap van de reis te plannen om uw doelstellingen voor één, twee, vijf, tien en twintig jaar te bereiken.

3. Zoek altijd naar kennis.

'In de rit naar de top moet je je rijvaardigheid aanscherpen', zegt Khoshbin, ooit de autokenner. 'Omring je met succesvolle, gelijkgestemde presteerders en neem kennis altijd op als een spons. Onthoud: niemand is als expert geboren, dus voel je niet onzeker.'

4. Neem een ​​wekelijkse pauze.

Khoshbin stelt voor om elke maandag in te checken op je checklist voor doelen. 'Ververs en beoordeel je doelen om te zien of je op de goede weg bent,' zegt hij. Dit verscherpt een winnaarsmentaliteit en richting voor de week. Je onderbewustzijn creëert de hele week oplossingen en paden naar je doelen.'

5. Geef nooit op.

Te veel mensen denken eraan te stoppen voordat ze hun bestemming bereiken, waarschuwt Khoshbin. 'Dit is het deel waar je koppig moet zijn en bij de les moet blijven! Als je er ooit aan denkt om op te geven, ga dan terug naar die doelstellingen voor één, twee, vijf, tien en twintig jaar. Je zult jezelf eraan herinneren waarom je in de eerste plaats aan deze ongewone reis bent begonnen.'

Neem het van de Kmart-plankhouder die mogul is geworden: met de juiste mentaliteit, werkethiek en advies kan iedereen opmerkelijk succes creëren, ongeacht waar je vandaan komt of waar je momenteel bent.

de orakels

The Oracles is een brain trust die alleen op uitnodiging toegankelijk is en bestaat uit 's werelds toonaangevende ondernemers die hun topadvies en successtrategieën delen om anderen te helpen hun bedrijf te laten groeien, een beter leven te leiden en sneller succes te behalen. Interesse...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Rapporteer tips 3 nieuwe iPhones, inclusief Premium-model

Niet nader genoemde bronnen van Bloomberg zeggen dat Apple een gebogen glazen scherm test dat 'bijna de hele voorkant van het apparaat bedekt', plus 'roestvrijstalen materialen en geavanceerdere camera's'.

Uitslapen en miljoenen verdienen: waarom je niet om 5 uur 's ochtends wakker hoeft te worden

Slaapminnende miljonairs delen de geheimen van hun succes.

Peuters die touchscreens gebruiken, slapen minder, zegt onderzoek

Touchscreens kunnen ervoor zorgen dat je baby's minder slapen, maar maak je (nog) geen zorgen.

Om succes te bereiken, moet je verder gaan dan werken 9-5

Je passie nastreven is meer werk, maar geeft meer voldoening dan jezelf aan een baan vastketenen, je hoeft alleen de rekeningen te betalen.