5 stappen om je leven te organiseren en geweldige dingen te doen dit jaar

Ondernemers proberen constant sneller te gaan, efficiënter te zijn en, in het algemeen, geweldiger te zijn. Maar jezelf en je bedrijf in een hogere versnelling schoppen is niet gemakkelijk als de dingen om je heen, in je persoonlijke en professionele leven, in de war zijn.

Gemoedsrust, duidelijkheid, succes -- het komt allemaal voort uit een georganiseerde levensstijl en mentaliteit, zegt Justin Klosky, oprichter van de O.C.D. Experience, een in Los Angeles gevestigd adviesbureau.

Klosky is de vaste organisatie-expert van The Talk!, verscheen op tal van andere shows en overlegde met klanten van Pricewaterhouse Coopers tot Saks Fifth Avenue en beroemdheden als Topher Grace en Sharon en Jack Osbourne.Hoe meer georganiseerd je bent, hoe meer vrije tijd je hebt, hoe meer 'mind space' je beschikbaar hebt om je te concentreren op creatievere inspanningen en de groei van jezelf en je bedrijf, zegt hij. Organiseren heeft alles te maken met eenvoud en zorgt ervoor dat u zich minder gestrest voelt op alle gebieden van uw leven.

Hier zijn de essentiële tips van Klosky om de onzin te voorkomen en je leven op orde te krijgen - zo snel mogelijk.

1. Laat het allemaal gaan.

De stapels in je kantoor, die lange to-do-lijsten met dingen die je zegt dat je zou doen, maar die je nog moet doen. Waarom zou je je jaar verzanden met de spullen van vorig jaar?

Natuurlijk zijn er dingen die je moet bereiken die vorig jaar nog niet af waren, maar Klosky stelt voor dat je jezelf de vrijheid geeft om dit jaar fris te beginnen.

Denk aan nieuwe doelen, nieuwe verwachtingen en nieuwe manieren om ze te bereiken, zegt hij.

Als je er nog geen hebt, koop dan een papiervernietiger en begin met het versnipperen van de stapels om je heen die alleen maar ruimte innemen. Scan de bestanden die echt nodig zijn.

Als je realistisch en streng voor jezelf bent, is de verhouding tussen wat je moet versnipperen en wat je moet scannen 10 op één, zegt Klosky.

2. Terwijl je toch bezig bent, zeg maar vaarwel tegen papier.

Het is 2017. Overal in huis en op kantoor stapels papier hebben is niet meer van deze tijd, om nog maar te zwijgen van onnodige afleiding. Denk aan het starten van processen die 100 procent papierloos zijn.

Van documentorganisatie, e-mailorganisatie, aantekeningen maken, de papierloze wereld zal je leven zoveel beter beheersbaar maken, zegt Klosky. Overweeg een scanner te kopen, mijn favoriet is de Fujitsu iX500 ScanSnap-scanner, maar elke scanner werkt zonder veel wachttijd. Immers, georganiseerd worden bespaart tijd en mentale energie.

3. Beperk afleiding.

Met je telefoon altijd bij de hand - in je zak, je tas of constant aan je hand geplakt - is het te gemakkelijk om er te vaak door afgeleid te worden. Creëer dit nieuwe jaar gewoontes die je scheiden van je telefoon, voordat je leven en bedrijf aan je voorbij gaan.

Klosky raadt aan om een ​​map op je telefoon te maken en deze 'Twice a Day' te noemen. Laat daarin apps zoals Facebook, Instagram, Snapchat, enz. vallen die beperkte aandacht zouden moeten hebben. Van daaruit gaat het erom de discipline te hebben om de apps in die map slechts twee keer per dag te controleren - misschien op dezelfde tijden als dat het gemakkelijkst is.

4. Werk slimmer, niet harder.

We hebben dit eerder gehoord, maar met een goede reden. Bekijk de algehele reikwijdte van uw dagelijkse proces en reorganiseer uw bedrijf en uzelf, zodat u slanker, efficiënter en met minder overal opereert.

U kunt beginnen met de manier waarop u uw e-mails beheert en deze vervolgens naar uw documenten brengt en dit proces vervolgens in uw dagelijkse levensstijl volgt, raadt Klosky aan. Maak mappen op uw computer die de manier waarop u uw bedrijf structureert ondersteunen. Deze mappen zullen ook vergelijkbaar zijn met de structuur in uw e-mailaccount.

Hetzelfde geldt voor uw e-mail. Behandel je inbox zoals je de fysieke ruimte op je bureau zou doen, raadt hij aan. Als uw bureaublad helemaal vol is, ga dan terug naar stap 1. Terwijl u e-mails beantwoordt, gesprekken over specifieke projecten of taken met taken afrondt, verplaatst u de e-mail uit uw inbox naar de juiste map voor het specifieke project. Dit houdt je gefocust op de dingen die je nog niet hebt gedaan en geeft je ademruimte als je in je inbox kijkt. Hoe meer chaos je ziet, waar dan ook, hoe chaotischer je wordt, zegt hij.

5. Neem een ​​risico!

Er is iets dat je aan het eten is, iets dat je wilde of moest doen om je processen te verbeteren of je bedrijf te laten groeien. Maar je hebt het niet gedaan. Om welke reden dan ook, je hebt weerstand geboden. De trekker is niet overgehaald.

Met het begin van een nieuw jaar zegt Klosky dat alle voorbereiding en organisatie verspild is als we niet vooruitgaan en risico's nemen.

We voelen ons allemaal op ons gemak in onze huidige successen, in onze huidige relaties, in onze huidige woonsituaties, banen en vinden het prima om gewoon door te gaan met de norm, omdat het meeste goed voelt en goed is, zegt hij. Ernstig? Wees in het nieuwe jaar groter dan je al bent door wat risico's te nemen.

Misschien betekent het dat je de nodige hulp moet inhuren, zelfs als dat betekent dat je afziet van het gemak van geld besparen. Misschien betekent het dat je dat nieuwe product moet maken, zelfs zonder te weten of mensen het zullen kopen, omdat je weet dat het de juiste zet is.

Wees slim en leid je bedrijf nog steeds met integriteit en gratie, maar ga dit jaar op de proef en zorg voor verandering, zegt Klosky. Als het loont, zit je vol als nooit tevoren.

Jason Fell

Jason Fell is directeur van native content voor Entrepreneur en beheert de Entrepreneur Partner Studio, die dynamische en boeiende inhoud voor onze partners creëert. Hij was eerder de hoofdredacteur van Entrepreneur.com en de te...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

De Honda Odyssey 2018 is uw connected kinderdagverblijf op wielen

Deze mensenvervoerder heeft overal een app voor. En verschuifbare stoelen.

De 5 slechtste hacks en inbreuken van 2016 en wat ze betekenen voor 2017

Wat bedrijven kunnen leren van de LinkedIn- en Yahoo-inbreuken, de DNC- en IRS-hacks en de Mirai-botnet DDoS, en hoe ze hetzelfde veiligheidslot kunnen vermijden.

Lego Boost leert kinderen blokken tot leven te brengen met code

Je kunt zelfs robots maken van je bestaande Lego-verzameling.

Multimiljonairs delen 7 stappen om uw dag voor succes te structureren

Leer hoe u uw dag kunt structureren van mensen als Barbara Corcoran en Brendon Burchard.

Wat je zei: je beste tips en trucs voor het organiseren

Eerder deze week vroegen we je om je meest effectieve tip of truc voor het organiseren van computers te delen. Nu zijn we terug om enkele van de geweldige tips die je hebt gedeeld te benadrukken.