5 eenvoudige resoluties die u slimmer, gelukkiger en zelfverzekerder maken

Elk jaar maken miljoenen van ons goede voornemens, en elk jaar is het een strijd om ze te houden. Veranderen is moeilijk. Beloften die beginnen als hoopvol glinsteren te midden van knetterend nieuwjaarsvuurwerk, smeulen later en veranderen in zware taken op een toch al lange lijst.

Wat als je dit jaar iets nieuws probeert? Wat als u zich richt op het toevoegen van specifieke elementen aan uw leven die u niet alleen positieve en blijvende resultaten opleveren, maar die op zichzelf ook plezierig zijn?

1. Leer een taal die verband houdt met iets waar je gepassioneerd over bent.

U hoeft niet vloeiend te spreken om de vruchten te plukken van het leren van nieuwe talen. Zelfs het beheersen van een paar sleutelzinnen kan genoeg zijn om de aandacht te trekken en gesprekken op gang te brengen. Een polyglot worden maakt je opmerkzamer, een betere beslisser en vertraagt ​​de cognitieve achteruitgang die gepaard gaat met dementie en de ziekte van Alzheimer.Dus, hoe kies je die nieuwe taal, en nog belangrijker, hoe blijf je gemotiveerd om te oefenen? Denk aan die diehards op Comic-Con die leren converseren in Klingon, een taal uit een fictief universum: als je je doel verbindt met iets waar je om geeft, misschien zelfs geobsedeerd door, zet je jezelf op de overwinning.

Ben je een fervent fan van het Braziliaanse voetbalteam? Dabble in Braziliaans Portugees, zodat je kunt juichen (of vloeken) als een local. Ben je dol op de hitshow Vikings? Haal wat IJslanders op om verder in hun wereld te duiken. De taal van Viking-ontdekkingsreizigers is nauwelijks veranderd sinds ze zich aan het einde van de negende eeuw in IJsland vestigden.

Waar wacht je nog op [IJslands voor: waar wacht je op?]

2. Verdien een glanzend nieuw certificaat.

Ken je het bevredigende gevoel dat je krijgt als je een item van je takenlijst afvinkt? Positieve emoties resoneren wanneer je je doelen voltooit, en als je daarbij iets nieuws kunt leren, is dat nog beter.

Schrijf u in voor een certificaatprogramma voor een vaardigheid die u wilt ontwikkelen. Het kan iets carrièregerelateerd zijn, zoals effectief onderhandelen, een levensvaardigheid zoals reanimatie of iets fysieks uitdagends zoals duiken.

Een certificaat is een kleine verbintenis in vergelijking met een diploma, maar biedt je nog steeds nuttige structuur en mijlpalen. Als je klaar bent, ontvang je een fysiek bewijs van je succes. Of je je certificaat nu aan je muur hangt of niet, je zult je zelfverzekerder voelen en je zult een aantal nieuwe vaardigheden hebben opgedaan. Misschien kun je zelfs gebruikmaken van wat je hebt geleerd om je leiderschapskwaliteiten te verbeteren en je carrière vooruit te helpen.

3. Word een 'mini-expert'.

Als je de tijd niet kunt missen voor een volledige certificering, baan dan je eigen weg en word een 'mini-expert' over een bepaald onderwerp. Laat u echter niet intimideren door het woord expert. Als je iets meer weet dan alle anderen in de kamer, raad eens? Jij bent nu de expert.

Een autoriteit worden maakt je interessanter, verhoogt je gepercipieerde waarde en vergroot je zelfvertrouwen. Het kan zelfs leiden tot onverwachte kansen met betrekking tot uw nieuwe niche.

U kunt goed thuis zijn in overtuigend spreken, trends op sociale media of zelfs wijn-en-kaascombinaties, om er maar een paar te noemen.

Het is gemakkelijker dan ooit om aan de slag te gaan. Creëer een persoonlijke bibliotheek met artikelen. Volg een online cursus. Luister naar podcasts en audioboeken tijdens uw woon-werkverkeer. Met simpele tactieken als deze hoef je niet per se 10.000 uur te investeren om positieve resultaten te zien.

4. Daag jezelf uit in vechtsporten.

Als je al naar de sportschool gaat, beschouw dit dan als een leuke manier om je trainingsroutine te veranderen en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is ook niet nodig om voor een zwarte band te gaan. Net als bij nieuwe talen, kun je de basisprincipes van vechtsporten in slechts een paar lessen leren en een beetje langer staan ​​als je een kamer binnenloopt.

Alleen al weten dat je het vermogen hebt om uit een wurggreep te ontsnappen, zal je een beetje meer zekerheid en charisma uitstralen - zelfs als je het nooit hoeft te doen.

Kijk naar een unieke stijl zoals Systema, de Russische krijgskunst die je leert flexibel, vloeiend en volledig bewust te zijn. Stel je voor dat je een collega vertelt dat je een rustiger en meer gefocust persoon wordt door de oude vechtstijl van Russische krijgers te bestuderen.

5. Mentor een aanstormend talent.

Het is aangetoond dat de beste manier om vaardigheden te leren en op te poetsen is door ze aan anderen te leren. Als je iemand begeleidt, moet je je ervaringen synthetiseren en verwoorden met duidelijkheid en context, dus het is een geweldige leermogelijkheid. Iemand onder je hoede nemen is ook een geweldige manier om het vooruit te betalen en je daarbij goed te voelen. Je kunt ervoor kiezen om een ​​familielid, een collega, het kind van je buurman of een mede-alumni te begeleiden.

Als je je niet kunt binden aan een doorlopend mentorschap, breng dan meerdere jonge mensen naar kantoor voor slechts één dag per jaar. Denk aan degenen die u hebben geholpen met hun begeleiding toen u begon. Nu kun je de ladder weer naar beneden sturen en iets waardevols geven aan de volgende generatie.

De enige voornemens die het waard zijn om te maken, zijn de voornemens die je ook echt zult houden, dus zoek naar dingen die je interessant, leuk en lonend vindt. Door je te concentreren op duidelijke, uitvoerbare doelen met meetbare voordelen, creëer je een positieve feedbacklus die je week na week gemotiveerd houdt. Als u dat doet, stelt u niet alleen doelen voor het nieuwe jaar, maar krijgt u ook voordelen die u uw hele leven bijblijven.

Harrison Monarth

Harrison Monarth is een executive coach, leiderschapsadviseur en de New York Times-bestsellerauteur van The Confident Speaker en de zakelijke bestseller Executive Presence. Monarth coacht ondernemers en corporate executives van d...

Lees verder

Aanbevolen verhalen

Gebruik emotionele intelligentie om meer geld te verdienen

Je zou iedereen een hoop angst kunnen besparen in het proces.

CES-verwachtingen - 5 Driekoningen voor de tentoonstellingsruimte!

De Consumer Electronics Show is niets minder dan een enigma, vooral voor de technocraten. Deze pracht zal snel beginnen (in minder dan een week) en we kunnen ...

Boeken lezen maakt je slimmer, rijker en verrassend gezonder

De wetenschap bevestigt wat velen al vermoeden. Het lezen van een boek in je handen is een heel andere ervaring dan hetzelfde boek lezen op een scherm.

3 resoluties die technologie u echt kan helpen bereiken

Nu 2016 ten einde loopt, belooft 2017 nieuwe kansen en een schone lei. Als je de drang voelt om een ​​paar goede voornemens voor het nieuwe jaar op te schrijven, ben je...

21 eenvoudige ideeën voor een succesvolle Small Business-zaterdag

Eigenlijk zou je dit altijd moeten doen.